Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sabayon

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2255 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Sabayon
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sabayon

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2255 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

7 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Sabayon, versiunea franceza a sosului italian zabaglione, este un desert dulce, fin, cremos si aerat, obtinut din mixarea pe baie de apa a galbenusurilor cu zahar si vin. In aceasta versiune de sabayon se foloseste vin spumant iar la final este incorporata frisca. Pe langa faptul ca ajusteaza textura cremoasa, frisca ajuta si la stabilizarea sabayonului, impiedicandu-l sa colapseze, astfel incat acesta poate fi preparat din timp si pastra la rece. Sosul sabayon se poate servi ca atare sau alaturi de fructele preferate.

Sabayon

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

7 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Sabayon, versiunea franceza a sosului italian zabaglione, este un desert dulce, fin, cremos si aerat, obtinut din mixarea pe baie de apa a galbenusurilor cu zahar si vin. In aceasta versiune de sabayon se foloseste vin spumant iar la final este incorporata frisca. Pe langa faptul ca ajusteaza textura cremoasa, frisca ajuta si la stabilizarea sabayonului, impiedicandu-l sa colapseze, astfel incat acesta poate fi preparat din timp si pastra la rece. Sosul sabayon se poate servi ca atare sau alaturi de fructele preferate.

Ingrediente

Portii:
Sabayon
  • 100 gr zahar
  • 4 buc galbenus de ou
  • 200 ml vin spumant
  • 200 ml frisca
  • 1zahar
    100 gr
  • 2galbenus de ou
    4 buc
  • 3vin spumant
    200 ml
  • 4frisca
    200 ml
Servire
  • dupa gust capsuni
  • dupa gust afine
  • 1capsuni
    dupa gust
  • 2afine
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.