Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cookies cu Bourbon, ciocolata si nuci

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cookies cu Bourbon, ciocolata si nuci
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cookies cu Bourbon, ciocolata si nuci

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2257 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

45 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Fursecurile sunt apreciate si perfecte pentru orice ocazie. Un fursec reusit trebuie sa fie crocant pe exterior cu mijlocul moale si usor gumos. In acesta reteta untul este topit si gatit pana devine auriu. In timpul gatirii se separa grasimea si partile solide din unt care se caramelizeaza usor. Astfel, untul capata gust de alune de padure de unde vine si denumirea de beurre noisette. Pe langa aroma de alune, untul topit nu incorporeaza mult aer in timpul amestecarii, produsul finit avand textura mai densa si crocanta pe exterior, spre deosebire de untul moale care incorporeaza mai mult aer, aluatul va creste in timpul coacerii iar produsul finit va avea o textura mai pufoasa, asemanatoare unui chec. Untul, amestecul de zahar brun si zahar alb, bourbonul , ciocolata, nuca si faina, impreuna cu tehnica de lucru contribuie la obtinerea unor fursecuri cu textura si gust delicios.

Cookies cu Bourbon, ciocolata si nuci

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

45 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Fursecurile sunt apreciate si perfecte pentru orice ocazie. Un fursec reusit trebuie sa fie crocant pe exterior cu mijlocul moale si usor gumos. In acesta reteta untul este topit si gatit pana devine auriu. In timpul gatirii se separa grasimea si partile solide din unt care se caramelizeaza usor. Astfel, untul capata gust de alune de padure de unde vine si denumirea de beurre noisette. Pe langa aroma de alune, untul topit nu incorporeaza mult aer in timpul amestecarii, produsul finit avand textura mai densa si crocanta pe exterior, spre deosebire de untul moale care incorporeaza mai mult aer, aluatul va creste in timpul coacerii iar produsul finit va avea o textura mai pufoasa, asemanatoare unui chec. Untul, amestecul de zahar brun si zahar alb, bourbonul , ciocolata, nuca si faina, impreuna cu tehnica de lucru contribuie la obtinerea unor fursecuri cu textura si gust delicios.

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 60 gr nuci
  • 240 gr ciocolata neagra
  • 190 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • 100 gr zahar
  • 10 gr pasta de vanilie
  • 0.25 lingurita sare
  • 15 ml bourbon
  • 1 buc oua
  • 1 buc galbenus de ou
  • 210 gr faina
  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1nuci
    60 gr
  • 2ciocolata neagra
    240 gr
  • 3unt
    190 gr
  • 4zahar brun
    150 gr
  • 5zahar
    100 gr
  • 6pasta de vanilie
    10 gr
  • 7sare
    0.25 lingurita
  • 8bourbon
    15 ml
  • 9oua
    1 buc
  • 10galbenus de ou
    1 buc
  • 11faina
    210 gr
  • 12bicarbonat de sodiu
    0.5 lingurita
Decor
  • dupa gust fulgi de sare de mare
  • 1fulgi de sare de mare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

  • Pasul 19
    terminat

  • Pasul 20
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.