Fursecurile sunt apreciate si perfecte pentru orice ocazie. Un fursec reusit trebuie sa fie crocant pe exterior cu mijlocul moale si usor gumos. In acesta reteta untul este topit si gatit pana devine auriu. In timpul gatirii se separa grasimea si partile solide din unt care se caramelizeaza usor. Astfel, untul capata gust de alune de padure de unde vine si denumirea de beurre noisette. Pe langa aroma de alune, untul topit nu incorporeaza mult aer in timpul amestecarii, produsul finit avand textura mai densa si crocanta pe exterior, spre deosebire de untul moale care incorporeaza mai mult aer, aluatul va creste in timpul coacerii iar produsul finit va avea o textura mai pufoasa, asemanatoare unui chec. Untul, amestecul de zahar brun si zahar alb, bourbonul , ciocolata, nuca si faina, impreuna cu tehnica de lucru contribuie la obtinerea unor fursecuri cu textura si gust delicios.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!