Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Paste Carbonara clasice

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Laurentiu

16 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Paste Carbonara clasice
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Paste Carbonara clasice

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Laurentiu

16 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat

Pregatire

20 minute

Preparare

10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Reteta clasica: fara smantana, fara parmezan. Respecta reteta intocmai si vei avea niste paste perfecte! Am folosit paste proaspete, facute cu mixerul KitchenAid la care am atasat accesoriul pentru paste, dar puteti folosi si paste normale, spaghete sau tagliatelle. Esential in aceasta reteta, este ... apa de la paste! Nu va zgarciti cu ea.

Paste Carbonara clasice

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

20 minute

Preparare

10 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Laurentiu
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Reteta clasica: fara smantana, fara parmezan. Respecta reteta intocmai si vei avea niste paste perfecte! Am folosit paste proaspete, facute cu mixerul KitchenAid la care am atasat accesoriul pentru paste, dar puteti folosi si paste normale, spaghete sau tagliatelle. Esential in aceasta reteta, este ... apa de la paste! Nu va zgarciti cu ea.

Ingrediente

Portii:
  • 400 gr paste
  • 1 buc oua
  • 100 gr bacon
  • 1 lingura piper negru
  • 3 linguri sare
  • 1 catel usturoi
  • 150 gr branza Pecorino
  • 2 buc galbenus de ou
  • 1paste
    400 gr
  • 2oua
    1 buc
  • 3bacon
    100 gr
  • 4piper negru
    1 lingura
  • 5sare
    3 linguri
  • 6usturoi
    1 catel
  • 7branza Pecorino
    150 gr
  • 8galbenus de ou
    2 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cleste pentru gratar, inox, 35 cm - Zokura
25 leiÎn stoc
Set 3 accesorii pentru paste - KitchenAid
990 leiÎn stoc
Suport pentru uscare paste, din lemn - Imperia
155 leiÎn stoc

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/b8348ce6-77c0-4c97-9fca-632b45bf7217.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Sidy
Chef gatesc.co

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Rodica
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 21, 09:31
Un deliciu delicios!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
dec. 19, 05:09
Savuroase  |  Reteta gatita
Pastele Carbonara, originare din Sicilia, sunt amintite pentru prima dată în perioada celui de al doilea război mondial. S-ar părea că ingeniozitatea sicilienilor a creat această minunăție, în condițiile în care trupele naziste de ocupație vitregeau Sicilia de cele mai bune produse, iar pentru crearea acestor paste foloseau ouăle și bacon-ul aduse de trupele americane. În orice caz, aceste paste sunt delicioase prin simplitate și savoare.
1
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.