Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Taci si-nghite

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Taci si-nghite
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Taci si-nghite

(*)(*)(*)(*)(*) (4)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Satioasa si buna de te lingi pe degete, "taci si-nghite" este un preparat traditional din zona Ardealului. "Celebra si magnifica coptura transilvaneana, este o capodopera veche, cunoscuta de secole. E raspandita si inghitita in tacere, in toata tara - ca o gateala savuroasa si suficient de rafinata ca sa abureasca pe mese simandicoase, exprimand totodata ceva din gustul si din simtirea puternic romanesti de pe vremuri...", zicea Radu Anton Roman. Este absolut delicioasa, usor de preparat si mai arata si bine, cu toate ca are un nume care starneste rasete, dar cand gusti din acest preparat, nu o sa mai scoti un sunet...

Taci si-nghite

(*)(*)(*)(*)(*) ( 4 )
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Party , Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Satioasa si buna de te lingi pe degete, "taci si-nghite" este un preparat traditional din zona Ardealului. "Celebra si magnifica coptura transilvaneana, este o capodopera veche, cunoscuta de secole. E raspandita si inghitita in tacere, in toata tara - ca o gateala savuroasa si suficient de rafinata ca sa abureasca pe mese simandicoase, exprimand totodata ceva din gustul si din simtirea puternic romanesti de pe vremuri...", zicea Radu Anton Roman. Este absolut delicioasa, usor de preparat si mai arata si bine, cu toate ca are un nume care starneste rasete, dar cand gusti din acest preparat, nu o sa mai scoti un sunet...

Ingrediente

Portii:
  • 350 gr faina de porumb
  • 900 ml apa
  • 600 ml lapte
  • 6 buc oua
  • 150 gr telemea
  • 150 gr cascaval
  • 75 gr unt
  • dupa gust sare
  • 1faina de porumb
    350 gr
  • 2apa
    900 ml
  • 3lapte
    600 ml
  • 4oua
    6 buc
  • 5telemea
    150 gr
  • 6cascaval
    150 gr
  • 7unt
    75 gr
  • 8sare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (4)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
4 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (4)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Tania
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 09:04
Taci si-nghite
Eu am incercat rețeta, este un deliciu! Mulțumim, dragă Sidy!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 02:46
o mamaliga cu un look nou
imi place si denumirea :-D
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Dan Maria
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 02:37
Făcuși înghite
Și eu gătesc asta, doar nu știam numele, super bun
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (2)
gatesc.ro
Bibi Stanescu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 02:30
Taci și inghite
Eu pun în stratul de mijloc și cârnăciori prăjiți. Se termina foarte repede.
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.