Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Supa crema de usturoi, cu crutoane

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

HelloFresh

104 retete postate

gatesc.co
Chef
Supa crema de usturoi, cu crutoane
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Supa crema de usturoi, cu crutoane

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

HelloFresh

104 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

6 bucatari

Dificultate

Medie

Toata familia a fost de acord cu acest lucru: a fost cea mai gustoasa supa crema mancata vreodata. Desi cantitatea de usturoi pare mare, nu se simte gust pregnant, este o supa delicata cu o aroma fina de usturoi. Ca sa te bucuri cu adevarat de aceasta supa, musai sa folositi paine de calitate pentru crutoane.

Supa crema de usturoi, cu crutoane

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

6 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Toata familia a fost de acord cu acest lucru: a fost cea mai gustoasa supa crema mancata vreodata. Desi cantitatea de usturoi pare mare, nu se simte gust pregnant, este o supa delicata cu o aroma fina de usturoi. Ca sa te bucuri cu adevarat de aceasta supa, musai sa folositi paine de calitate pentru crutoane.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
supa
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc praz
  • 2 buc cartofi
  • 120 gr usturoi
  • 1.5 l supa de pui
  • 0.5 lingurita cimbru
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1ceapa
    1 buc
  • 2praz
    1 buc
  • 3cartofi
    2 buc
  • 4usturoi
    120 gr
  • 5supa de pui
    1.5 l
  • 6cimbru
    0.5 lingurita
  • 7smantana pentru gatit
    100 ml
  • 8ulei de masline
    100 ml
  • 9patrunjel
    1 legatura
  • 10sare
    dupa gust
  • 11piper
    dupa gust
crutoane
  • dupa gust paine
  • 2 linguri ulei
  • 1paine
    dupa gust
  • 2ulei
    2 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Mai intai, se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie in cubulete mici.

    Mai intai, se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie in cubulete mici.

  • Pasul 2
    terminat

    Usturoiul se curata de coaja si se toaca la cutit. Nu trebuie sa fie foarte marunt.

    Usturoiul se curata de coaja si se toaca la cutit. Nu trebuie sa fie foarte marunt.

  • Pasul 3
    terminat

    Prazul se taie pe jumatate, pe lungime, se spala bine de impuritati, apoi se toaca fideluta.

    Prazul se taie pe jumatate, pe lungime, se spala bine de impuritati, apoi se toaca fideluta.

  • Pasul 4
    terminat

    Se pune uleiul de masline la incins, in cratita si se adauga ceapa impreuna cu prazul. Se calesc 5 minute, la foc mic, doar sa se inmoaie, nu cumva sa ardeti ceapa!

    Se pune uleiul de masline la incins, in cratita si se adauga ceapa impreuna cu prazul. Se calesc 5 minute, la foc mic, doar sa se inmoaie, nu cumva sa ardeti ceapa!

  • Pasul 5
    terminat

    Apoi, se adauga usturoiul si cimbrul si se calesc impreuna 15 minute, la foc mic.

    Apoi, se adauga usturoiul si cimbrul si se calesc impreuna 15 minute, la foc mic.

  • Pasul 6
    terminat

    Intre timp, se curata cartofii si se taie cuburi mici. Se pun in cratita, impreuna cu supa de pui. Se fierbe supa timp de 25 de minute.

    Intre timp, se curata cartofii si se taie cuburi mici. Se pun in cratita, impreuna cu supa de pui. Se fierbe supa timp de 25 de minute.

  • Pasul 7
    terminat

    Dupa aceste interval, se adauga smantana pentru gatit, sare si piper. Se amesteca bine si se opreste focul. Se lasa 10 minute la odihnit, sa nu fie foarte fierbinte atunci cand o blendam.

    Dupa aceste interval, se adauga smantana pentru gatit, sare si piper. Se amesteca bine si se opreste focul. Se lasa 10 minute la odihnit, sa nu fie foarte fierbinte atunci cand o blendam.

  • Pasul 8
    terminat

    Se blendeaza supa, cu ajutorul blenderului vertical.

    Se blendeaza supa, cu ajutorul blenderului vertical.

  • Pasul 9
    terminat

    La final, se toaca marunt legatura de patrunjel si se adauga in supa.

    La final, se toaca marunt legatura de patrunjel si se adauga in supa.

  • Pasul 10
    terminat

    Crutoane: painea se taie felii, apoi bastonase, dupa care se taie in cuburi.

    Crutoane: painea se taie felii, apoi bastonase, dupa care se taie in cuburi.

  • Pasul 11
    terminat

    Se pun 2 linguri de ulei de masline la incins, apoi se adauga painea. Se rumenesc crutoanele, la foc, amestecandu-le din cand in cand. Cu cat prajirea este mai lenta, cu atat devin mai tari si nu se inmoaie repede in supa.

    Se pun 2 linguri de ulei de masline la incins, apoi se adauga painea. Se rumenesc crutoanele, la foc, amestecandu-le din cand in cand. Cu cat prajirea este mai lenta, cu atat devin mai tari si nu se inmoaie repede in supa.

  • Pasul 12
    terminat

    Se serveste supa cu crutoane si extra patrunjel.

    Se serveste supa cu crutoane si extra patrunjel.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Mai intai, se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie in cubulete mici.

    Mai intai, se pregatesc ingredientele. Se curata ceapa si se taie in cubulete mici.

  • Pasul 2
    terminat

    Usturoiul se curata de coaja si se toaca la cutit. Nu trebuie sa fie foarte marunt.

    Usturoiul se curata de coaja si se toaca la cutit. Nu trebuie sa fie foarte marunt.

  • Pasul 3
    terminat

    Prazul se taie pe jumatate, pe lungime, se spala bine de impuritati, apoi se toaca fideluta.

    Prazul se taie pe jumatate, pe lungime, se spala bine de impuritati, apoi se toaca fideluta.

  • Pasul 4
    terminat

    Se pune uleiul de masline la incins, in cratita si se adauga ceapa impreuna cu prazul. Se calesc 5 minute, la foc mic, doar sa se inmoaie, nu cumva sa ardeti ceapa!

    Se pune uleiul de masline la incins, in cratita si se adauga ceapa impreuna cu prazul. Se calesc 5 minute, la foc mic, doar sa se inmoaie, nu cumva sa ardeti ceapa!

  • Pasul 5
    terminat

    Apoi, se adauga usturoiul si cimbrul si se calesc impreuna 15 minute, la foc mic.

    Apoi, se adauga usturoiul si cimbrul si se calesc impreuna 15 minute, la foc mic.

  • Pasul 6
    terminat

    Intre timp, se curata cartofii si se taie cuburi mici. Se pun in cratita, impreuna cu supa de pui. Se fierbe supa timp de 25 de minute.

    Intre timp, se curata cartofii si se taie cuburi mici. Se pun in cratita, impreuna cu supa de pui. Se fierbe supa timp de 25 de minute.

  • Pasul 7
    terminat

    Dupa aceste interval, se adauga smantana pentru gatit, sare si piper. Se amesteca bine si se opreste focul. Se lasa 10 minute la odihnit, sa nu fie foarte fierbinte atunci cand o blendam.

    Dupa aceste interval, se adauga smantana pentru gatit, sare si piper. Se amesteca bine si se opreste focul. Se lasa 10 minute la odihnit, sa nu fie foarte fierbinte atunci cand o blendam.

  • Pasul 8
    terminat

    Se blendeaza supa, cu ajutorul blenderului vertical.

    Se blendeaza supa, cu ajutorul blenderului vertical.

  • Pasul 9
    terminat

    La final, se toaca marunt legatura de patrunjel si se adauga in supa.

    La final, se toaca marunt legatura de patrunjel si se adauga in supa.

  • Pasul 10
    terminat

    Crutoane: painea se taie felii, apoi bastonase, dupa care se taie in cuburi.

    Crutoane: painea se taie felii, apoi bastonase, dupa care se taie in cuburi.

  • Pasul 11
    terminat

    Se pun 2 linguri de ulei de masline la incins, apoi se adauga painea. Se rumenesc crutoanele, la foc, amestecandu-le din cand in cand. Cu cat prajirea este mai lenta, cu atat devin mai tari si nu se inmoaie repede in supa.

    Se pun 2 linguri de ulei de masline la incins, apoi se adauga painea. Se rumenesc crutoanele, la foc, amestecandu-le din cand in cand. Cu cat prajirea este mai lenta, cu atat devin mai tari si nu se inmoaie repede in supa.

  • Pasul 12
    terminat

    Se serveste supa cu crutoane si extra patrunjel.

    Se serveste supa cu crutoane si extra patrunjel.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.