Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Porchetta cu salvie si cascaval

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Porchetta cu salvie si cascaval
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Porchetta cu salvie si cascaval

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

10 minute

Preparare

3 ore 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Porchetta este una dintre retetele traditionale italiene pastrate de multi ani, o friptura de porc dezosata, grasa (cu slanina pe ea) si umpluta cu diferite bunatati. Reteta este cunoscuta de pe vremea romanilor si se spune ca era una dintre mancarurile preferate ale imparatului Nero. In Italia, aceasta porchetta se face cu ocazii speciale, pentru a fi savurata impreuna cu familia, sau se pregateste si se serveste rece, in sandwichuri cu diferite tipuri de paine.

Porchetta cu salvie si cascaval

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

10 minute

Preparare

3 ore 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Porchetta este una dintre retetele traditionale italiene pastrate de multi ani, o friptura de porc dezosata, grasa (cu slanina pe ea) si umpluta cu diferite bunatati. Reteta este cunoscuta de pe vremea romanilor si se spune ca era una dintre mancarurile preferate ale imparatului Nero. In Italia, aceasta porchetta se face cu ocazii speciale, pentru a fi savurata impreuna cu familia, sau se pregateste si se serveste rece, in sandwichuri cu diferite tipuri de paine.

Ingrediente

Portii:
  • 2 kg piept de porc
  • 3 buc ceapa
  • 5 catei usturoi
  • 5 crengute de salvie
  • 6 felii branza topita
  • 4 felii cascaval
  • 1 buc lamai
  • 1 buc ardei gras
  • 1 buc carnati cabanos
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml supa de porc
  • 50 ml ulei
  • dupa gust sare
  • 1 legatura patrunjel
  • varf de cutit boia
  • varf de cutit piper mozaic macinat
  • 1piept de porc
    2 kg
  • 2ceapa
    3 buc
  • 3usturoi
    5 catei
  • 4salvie
    5 crengute de
  • 5branza topita
    6 felii
  • 6cascaval
    4 felii
  • 7lamai
    1 buc
  • 8ardei gras
    1 buc
  • 9carnati cabanos
    1 buc
  • 10vin alb
    200 ml
  • 11supa de porc
    200 ml
  • 12ulei
    50 ml
  • 13sare
    dupa gust
  • 14patrunjel
    1 legatura
  • 15boia
    varf de cutit
  • 16piper mozaic macinat
    varf de cutit

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Pensula gratar, 40 cm - Westmark
72 leiÎn stoc
Pensula patiserie, 19 cm - Kitchen Craft
17 leiÎn stoc
Cutitul bucatarului, inox, 20 cm - Westmark
54 leiÎn stoc
Ustensila tocat cu 2 lame, 17 cm - Westmark
98 leiÎn stoc
Rasnita de condimente - Westmark
40 leiÎn stoc

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
PanaCris
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 02:47
Satioasa!
Exact pe gustul Zmeilor! ;)
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
sept. 19, 09:22
perfect pentru o masa festiva
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.