Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Pui in stil mongol

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2303 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Pui in stil mongol
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Pui in stil mongol

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2303 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Daca sunteti in cautarea unei mese care se prepara usor si rapid, in care gustul dulce-sarat este bine armonizat, puiul in stil mongol este alegerea perfecta. Puiul mongol este un preparat din bucataria asiatica si consta din bucati de carne prajite si legume stir fry, toate invelite intr-un sos matasos din sos de soia, supa de pui, zahar brun si amidon. Pentru contrastul de texturi, pulpele de pui taiate in bucati sunt mai intai marinate cu vin de gatit chinezesc (Shaoxing), bicarbonat de sodiu si amidon si apoi prajite in ulei, pentru un exterior crocant. Vinul da gust bogat si ajuta la fragezirea carnii. Bicarbonatul de sodiu, ingredient de baza din bucataria asiatica are si el rol de fragezire, lasand carnea frageda si suculenata dupa gatire iar amidonul ajuta la obtinerea crustei crocante. Puiul in stil mongol se serveste cu garnitura de orez pentru o masa completa si delicioasa.

Pui in stil mongol

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Daca sunteti in cautarea unei mese care se prepara usor si rapid, in care gustul dulce-sarat este bine armonizat, puiul in stil mongol este alegerea perfecta. Puiul mongol este un preparat din bucataria asiatica si consta din bucati de carne prajite si legume stir fry, toate invelite intr-un sos matasos din sos de soia, supa de pui, zahar brun si amidon. Pentru contrastul de texturi, pulpele de pui taiate in bucati sunt mai intai marinate cu vin de gatit chinezesc (Shaoxing), bicarbonat de sodiu si amidon si apoi prajite in ulei, pentru un exterior crocant. Vinul da gust bogat si ajuta la fragezirea carnii. Bicarbonatul de sodiu, ingredient de baza din bucataria asiatica are si el rol de fragezire, lasand carnea frageda si suculenata dupa gatire iar amidonul ajuta la obtinerea crustei crocante. Puiul in stil mongol se serveste cu garnitura de orez pentru o masa completa si delicioasa.

Ingrediente

Portii:
Carne
  • 350 ml pulpe de pui dezosate
  • 215 ml ulei
  • 15 ml vin de orez Shaoxing
  • 0.5 lingurita sare
  • 0.25 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 40 gr amidon alimentar
  • 1pulpe de pui dezosate
    350 ml
  • 2ulei
    215 ml
  • 3vin de orez Shaoxing
    15 ml
  • 4sare
    0.5 lingurita
  • 5bicarbonat de sodiu
    0.25 lingurita
  • 6amidon alimentar
    40 gr
Legume Stir Fry
  • 20 ml ulei vegetal
  • 4 catei usturoi
  • 10 gr ghimbir
  • 4 buc ceapa verde
  • 6 buc ardei iute uscat
  • 1ulei vegetal
    20 ml
  • 2usturoi
    4 catei
  • 3ghimbir
    10 gr
  • 4ceapa verde
    4 buc
  • 5ardei iute uscat
    6 buc
Sos
  • 60 ml supa de pui
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos de soia dark
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingura apa
  • 1supa de pui
    60 ml
  • 2zahar brun
    2 linguri
  • 3sos de soia
    1 lingura
  • 4sos de soia dark
    1 lingurita
  • 5ulei de susan
    1 lingurita
  • 6amidon alimentar
    1 lingura
  • 7apa
    1 lingura
Extra
  • dupa gust susan alb
  • 1susan alb
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tigaie wok, otel-carbon, 30 cm - Kitchen Craft
215 leiÎn stoc
Tigaie wok, aluminiu, 28 cm - AMT Gastroguss
320 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.