Daca sunteti in cautarea unei mese care se prepara usor si rapid, in care gustul dulce-sarat este bine armonizat, puiul in stil mongol este alegerea perfecta. Puiul mongol este un preparat din bucataria asiatica si consta din bucati de carne prajite si legume stir fry, toate invelite intr-un sos matasos din sos de soia, supa de pui, zahar brun si amidon. Pentru contrastul de texturi, pulpele de pui taiate in bucati sunt mai intai marinate cu vin de gatit chinezesc (Shaoxing), bicarbonat de sodiu si amidon si apoi prajite in ulei, pentru un exterior crocant. Vinul da gust bogat si ajuta la fragezirea carnii. Bicarbonatul de sodiu, ingredient de baza din bucataria asiatica are si el rol de fragezire, lasand carnea frageda si suculenata dupa gatire iar amidonul ajuta la obtinerea crustei crocante. Puiul in stil mongol se serveste cu garnitura de orez pentru o masa completa si delicioasa.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!