Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Baclava

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Baclava
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Baclava

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Baclavaua este un desert mult iubit din bucataria turceasca, de care ne bucuram toti, mai ales in zilele reci cand tanjim sa miroasa in casa a ceva bun. Eu am pregatit-o cu pasta de fistic si mix de nuci (migdale, alune de padure, nuci pecan) si apa de trandafiri. O sa-ti explic si cum sa obtii acele rulouri crete, crocante.

Baclava

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

20 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Baclavaua este un desert mult iubit din bucataria turceasca, de care ne bucuram toti, mai ales in zilele reci cand tanjim sa miroasa in casa a ceva bun. Eu am pregatit-o cu pasta de fistic si mix de nuci (migdale, alune de padure, nuci pecan) si apa de trandafiri. O sa-ti explic si cum sa obtii acele rulouri crete, crocante.

Ingrediente

Portii:
Pentru aluat
  • 70 gr migdale
  • 30 gr alune de padure
  • 100 gr nuci macinate
  • 200 gr pasta de fistic
  • 1 lingura apa de flori de trandafir
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr foi de placinta
  • 100 gr unt
  • 1migdale
    70 gr
  • 2alune de padure
    30 gr
  • 3nuci macinate
    100 gr
  • 4pasta de fistic
    200 gr
  • 5apa de flori de trandafir
    1 lingura
  • 6zahar
    2 linguri
  • 7foi de placinta
    200 gr
  • 8unt
    100 gr
Pentru sirop
  • 600 ml apa
  • 0.5 buc lamai
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura apa de flori de trandafir
  • 1apa
    600 ml
  • 2lamai
    0.5 buc
  • 3zahar
    2 linguri
  • 4apa de flori de trandafir
    1 lingura
In plus
  • 1 lingura ulei
  • dupa gust miere
  • 1ulei
    1 lingura
  • 2miere
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.