( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Varianta vegetariana a faimosului Pui Kung Pao este la fel de delicioasa. Buchetele de conopida crocante in sos de ardei gras, ceapa rosie, ghimbir si usturoi, aromat cu sos de soia, vin si otet de orez si topping de alune caju. In aceasta reteta se folosesc 2 tipuri de sos de soia; sos de soia simplu (light) si dark. Cele 2 sosuri au roluri diferite si nu pot fi inlocuite intre ele. Sosul de soia simplu are rolul de a amplifica aromele si inlocuieste sarea. Sosul de soia dark este mai gros si vascos datorita adaosului de zahar sau melasa. In cazul in care nu aveti la indemana sos de soia dark, il puteti inlocui cu sos Hoisin. Otetul de orez negru are o aroma mai intensa decat otetul de orez alb dar se pot inlocui intre ele. Preparatele chinezesti pe langa gust se remarca si prin contrastul de texturi. Alunele caju usor prajite adauga o textura crocanta, usor cremoasa, motiv pentru care alunele, in general, sunt un ingredient popular in bucataria chinezeasca.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!