Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sos Bechamel

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Sos Bechamel
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sos Bechamel

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Acest sos bechamel (pronuntat besamel), cunoscut, de asemenea, ca sos alb, este unul dintre sosurile de baza ale gastronomiei franceze si internationale. Adesea, acest sos este folosit ca baza a altor sosuri. De exemplu, sosul Mornay, care este un bechamel cu branza incorporata. Bechamel-ul este folosit si ca ingredient al unor feluri ca lasagna, de exemplu. In mod traditional, sosul Bechamel este facut din lapte, unt si faina si condimentat cu sare, piper alb si nucsoara. Consistenta sosului depinde de proportia dintre lapte si faina.

Sos Bechamel

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Acest sos bechamel (pronuntat besamel), cunoscut, de asemenea, ca sos alb, este unul dintre sosurile de baza ale gastronomiei franceze si internationale. Adesea, acest sos este folosit ca baza a altor sosuri. De exemplu, sosul Mornay, care este un bechamel cu branza incorporata. Bechamel-ul este folosit si ca ingredient al unor feluri ca lasagna, de exemplu. In mod traditional, sosul Bechamel este facut din lapte, unt si faina si condimentat cu sare, piper alb si nucsoara. Consistenta sosului depinde de proportia dintre lapte si faina.

Ingrediente

Portii:
  • 1 l lapte
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 dupa gust sare
  • 1 dupa gust piper
  • 4 lingurite amidon alimentar
  • 8 lingurite apa
  • 100 gr unt
  • 1lapte
    1 l
  • 2smantana pentru gatit
    200 ml
  • 3sare
    1 dupa gust
  • 4piper
    1 dupa gust
  • 5amidon alimentar
    4 lingurite
  • 6apa
    8 lingurite
  • 7unt
    100 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Cratita aluminiu, 28cm/6,2L - AMT Gastroguss
370 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 32cm/8,2L - AMT Gastroguss
440 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 24cm/5,2L - AMT Gastroguss
415 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 24cm/4,1L - AMT Gastroguss
360 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 26cm/6,6L - AMT Gastroguss
470 leiÎn stoc
Tel inox, 17 cm - Westmark
25 leiÎn stoc
Tel inox, 28 cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Tel inox, 20 cm - Kitchen Craft
24 leiÎn stoc
Rasnita de condimente - Westmark
40 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.