Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sarailie

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Sarailie
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sarailie

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat

Pregatire

30 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Baclavalele se fac din mai multe foi suprapuse, in forma de triunghiuri, iar sarailiile sunt facute dintr-o foaie (maxim 2 foi), care se incretesc pe o vergea subtire si apoi taiate, de marimea unei sarmalute, dar la gust sunt la fel de bune. Eu am avut noroc de o prietene buna turcoica, care s-a hotarat sa ma invete toate secretele acestei delicioase prajituri specifice Turciei.

Sarailie

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

50 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

anisoara
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Baclavalele se fac din mai multe foi suprapuse, in forma de triunghiuri, iar sarailiile sunt facute dintr-o foaie (maxim 2 foi), care se incretesc pe o vergea subtire si apoi taiate, de marimea unei sarmalute, dar la gust sunt la fel de bune. Eu am avut noroc de o prietene buna turcoica, care s-a hotarat sa ma invete toate secretele acestei delicioase prajituri specifice Turciei.

Ingrediente

Portii:
  • 200 gr iaurt
  • 2 buc oua
  • 500 ml ulei
  • 1.5 kg faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1.5 kg zahar
  • 400 ml apa
  • 8 ml esenta de fistic
  • 1 buc lamai
  • 300 gr amidon alimentar
  • 500 gr nuci
  • 250 gr unt
  • 1iaurt
    200 gr
  • 2oua
    2 buc
  • 3ulei
    500 ml
  • 4faina
    1.5 kg
  • 5praf de copt
    1 lingurita
  • 6zahar
    1.5 kg
  • 7apa
    400 ml
  • 8esenta de fistic
    8 ml
  • 9lamai
    1 buc
  • 10amidon alimentar
    300 gr
  • 11nuci
    500 gr
  • 12unt
    250 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Mixer de mana cu bol 400 W, 2,5L - Zokura
175 leiÎn stoc
Mixer manual cu manivela 30,5 cm - OXO
99 leiÎn stoc
Feliator aluat, inox, 16 cm - Kitchen Craft
39 leiÎn stoc
Set 9 cuttere aluat rotunde, inox - de Buyer
290 leiÎn stoc
Pensula patiserie, silicon, 22cm - Westmark
39 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.