Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cartofi umpluti

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Cartofi umpluti
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cartofi umpluti

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

anisoara

467 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat

Pregatire

40 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Un preparat delicios!

Cartofi umpluti

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

40 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

anisoara
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Un preparat delicios!
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg cartofi
  • dupa gust sare
  • 400 gr carne tocata de curcan
  • 200 gr ciuperci
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc morcovi
  • 1 buc radacina de patrunjel
  • 5 crengute de patrunjel
  • 1 lingurita mix de legume
  • 1 lingurita mix de condimente
  • 75 gr ulei de masline
  • 10 buc oua de prepelita
  • 75 gr cascaval
  • 100 gr masline verzi umplute cu gogosar
  • dupa gust piper
  • 1cartofi
    1 kg
  • 2sare
    dupa gust
  • 3carne tocata de curcan
    400 gr
  • 4ciuperci
    200 gr
  • 5ceapa
    1 buc
  • 6morcovi
    1 buc
  • 7radacina de patrunjel
    1 buc
  • 8patrunjel
    5 crengute de
  • 9mix de legume
    1 lingurita
  • 10mix de condimente
    1 lingurita
  • 11ulei de masline
    75 gr
  • 12oua de prepelita
    10 buc
  • 13cascaval
    75 gr
  • 14masline verzi umplute cu gogosar
    100 gr
  • 15piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Cartofii spalati se fierb cu coaja in apa cu sare si se lasa sa se raceasca cateva ore, de preferat de seara pana dimineata. Se curata zarzavatul de coaja si se spala, radacinoasele se dau prin razatoare mica, ceapa se taie marunt,ciupercile se curata de coaja, se opresc 2-3 bucati intregi, cu piciorus, restul se feliaza.

    Cartofii spalati se fierb cu coaja in apa cu sare si se lasa sa se raceasca cateva ore, de preferat de seara pana dimineata. Se curata zarzavatul de coaja si se spala, radacinoasele se dau prin razatoare mica, ceapa se taie marunt,ciupercile se curata de coaja, se opresc 2-3 bucati intregi, cu piciorus, restul se feliaza.

  • Pasul 2
    terminat

    Se incing 50 ml ulei de masline si se prajesc feliile de ciuperci lasate cu picioruse, pe ambele parti si le pastram pentru decor. In acelasi ulei se calesc ceapa cu morcovul si radacina de patrunjel, adaugam carnea, amestecam pana scade sucul lasat si adaugam legumele deshidratate, amestecul uscat de condimente, boiaua si dam sare, dupa gust. Adaugam cascavalul ras, dam de pe foc si presaram verdeata tocata fin.

    Se incing 50 ml ulei de masline si se prajesc feliile de ciuperci lasate cu picioruse, pe ambele parti si le pastram pentru decor. In acelasi ulei se calesc ceapa cu morcovul si radacina de patrunjel, adaugam carnea, amestecam pana scade sucul lasat si adaugam legumele deshidratate, amestecul uscat de condimente, boiaua si dam sare, dupa gust. Adaugam cascavalul ras, dam de pe foc si presaram verdeata tocata fin.

  • Pasul 3
    terminat

    Cartofii bine raciti se taie in partea superioara capacele si, cu ajutorul unei lingurite scobim miezul lasand peretii cartofilor grosi de 1 cm. Umplem fiecare cartof si ii asezam unul langa altul in tavita mai inalta. De jur imprejurul marginilor cartofilor se decoreaza cu rondele taiate din maslinele verzi, deasupra umpluturii se sparge cate un ou de prepelita, se aseaza cate o felie de ciupercuta prajita, se stropesc cu restul de ulei ramas, se presara si un praf de boia dulce si se dau la cuptor pana ce se incheaga ouale.Se servesc calzi sau reci. pofta buna!

    Cartofii bine raciti se taie in partea superioara capacele si, cu ajutorul unei lingurite scobim miezul lasand peretii cartofilor grosi de 1 cm. Umplem fiecare cartof si ii asezam unul langa altul in tavita mai inalta. De jur imprejurul marginilor cartofilor se decoreaza cu rondele taiate din maslinele verzi, deasupra umpluturii se sparge cate un ou de prepelita, se aseaza cate o felie de ciupercuta prajita, se stropesc cu restul de ulei ramas, se presara si un praf de boia dulce si se dau la cuptor pana ce se incheaga ouale.Se servesc calzi sau reci. pofta buna!

Nota

Mixul de condimente folosit in aceasta reteta contine: cimbrisor, maghiran, oregano, dafin, piper si busuioc.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Cartofii spalati se fierb cu coaja in apa cu sare si se lasa sa se raceasca cateva ore, de preferat de seara pana dimineata. Se curata zarzavatul de coaja si se spala, radacinoasele se dau prin razatoare mica, ceapa se taie marunt,ciupercile se curata de coaja, se opresc 2-3 bucati intregi, cu piciorus, restul se feliaza.

    Cartofii spalati se fierb cu coaja in apa cu sare si se lasa sa se raceasca cateva ore, de preferat de seara pana dimineata. Se curata zarzavatul de coaja si se spala, radacinoasele se dau prin razatoare mica, ceapa se taie marunt,ciupercile se curata de coaja, se opresc 2-3 bucati intregi, cu piciorus, restul se feliaza.

  • Pasul 2
    terminat

    Se incing 50 ml ulei de masline si se prajesc feliile de ciuperci lasate cu picioruse, pe ambele parti si le pastram pentru decor. In acelasi ulei se calesc ceapa cu morcovul si radacina de patrunjel, adaugam carnea, amestecam pana scade sucul lasat si adaugam legumele deshidratate, amestecul uscat de condimente, boiaua si dam sare, dupa gust. Adaugam cascavalul ras, dam de pe foc si presaram verdeata tocata fin.

    Se incing 50 ml ulei de masline si se prajesc feliile de ciuperci lasate cu picioruse, pe ambele parti si le pastram pentru decor. In acelasi ulei se calesc ceapa cu morcovul si radacina de patrunjel, adaugam carnea, amestecam pana scade sucul lasat si adaugam legumele deshidratate, amestecul uscat de condimente, boiaua si dam sare, dupa gust. Adaugam cascavalul ras, dam de pe foc si presaram verdeata tocata fin.

  • Pasul 3
    terminat

    Cartofii bine raciti se taie in partea superioara capacele si, cu ajutorul unei lingurite scobim miezul lasand peretii cartofilor grosi de 1 cm. Umplem fiecare cartof si ii asezam unul langa altul in tavita mai inalta. De jur imprejurul marginilor cartofilor se decoreaza cu rondele taiate din maslinele verzi, deasupra umpluturii se sparge cate un ou de prepelita, se aseaza cate o felie de ciupercuta prajita, se stropesc cu restul de ulei ramas, se presara si un praf de boia dulce si se dau la cuptor pana ce se incheaga ouale.Se servesc calzi sau reci. pofta buna!

    Cartofii bine raciti se taie in partea superioara capacele si, cu ajutorul unei lingurite scobim miezul lasand peretii cartofilor grosi de 1 cm. Umplem fiecare cartof si ii asezam unul langa altul in tavita mai inalta. De jur imprejurul marginilor cartofilor se decoreaza cu rondele taiate din maslinele verzi, deasupra umpluturii se sparge cate un ou de prepelita, se aseaza cate o felie de ciupercuta prajita, se stropesc cu restul de ulei ramas, se presara si un praf de boia dulce si se dau la cuptor pana ce se incheaga ouale.Se servesc calzi sau reci. pofta buna!

Nota

Mixul de condimente folosit in aceasta reteta contine: cimbrisor, maghiran, oregano, dafin, piper si busuioc.

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 19, 06:03
super
trebuie incercata aceasta reteta
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.