Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Macarons fara faina de migdale

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Macarons fara faina de migdale
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Macarons fara faina de migdale

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Nu stiu despre voi, dar eu cand spun “Franta”, ma gandesc la macarons, acele prajiturele mici ce se aseamana cu niste sandwich-uri in miniatura. Sunt sigura ca le-ati mai vazut prin cofetarii sau malluri si v-ati intrebat ce sunt aceste macaroons pana la urma. Din moment ce macarons au aparut in Italia mai intai, dupa care au fost aduse in Franta si mai apoi in intreaga Europa, numele lor vine din italiana si inseamna „aluat bun”. Motivul pentru care prajiturelele acestea se numesc „maracons” este compozitia acestora. In 1533, cand au fost aduse in Franta de Ecaterina de Medici, acestea nu erau umplute cu nimic. Se serveau sub forma unui aluat rotund cu zahar. In timp insa, mai multi cofetari au inceput sa experimenteze cu ele si sa le umple cu tot felul de creme si astfel am ajuns la macarons pe care le stim astazi.

Macarons fara faina de migdale

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Deserturi

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora 20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Deserturi
Bubu Cuisine
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Nu stiu despre voi, dar eu cand spun “Franta”, ma gandesc la macarons, acele prajiturele mici ce se aseamana cu niste sandwich-uri in miniatura. Sunt sigura ca le-ati mai vazut prin cofetarii sau malluri si v-ati intrebat ce sunt aceste macaroons pana la urma. Din moment ce macarons au aparut in Italia mai intai, dupa care au fost aduse in Franta si mai apoi in intreaga Europa, numele lor vine din italiana si inseamna „aluat bun”. Motivul pentru care prajiturelele acestea se numesc „maracons” este compozitia acestora. In 1533, cand au fost aduse in Franta de Ecaterina de Medici, acestea nu erau umplute cu nimic. Se serveau sub forma unui aluat rotund cu zahar. In timp insa, mai multi cofetari au inceput sa experimenteze cu ele si sa le umple cu tot felul de creme si astfel am ajuns la macarons pe care le stim astazi.

Ingrediente

Portii:
  • 2 buc albus de ou
  • 70 gr faina
  • 80 gr zahar pudra
  • 60 gr zahar
  • 5 picaturi otet
  • praf de sare
  • 15 gr cacao
  • 250 gr crema de ciocolata
  • 1albus de ou
    2 buc
  • 2faina
    70 gr
  • 3zahar pudra
    80 gr
  • 4zahar
    60 gr
  • 5otet
    5 picaturi
  • 6sare
    praf de
  • 7cacao
    15 gr
  • 8crema de ciocolata
    250 gr

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.