Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cricala ardeleneasca

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Cricala ardeleneasca
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cricala ardeleneasca

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Cricala este un preparat pe baza de ceapa, cu ardei, rosii si condimente, calite si apoi fierte inabusit. N-as putea sa va spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum, este o mancare care se prepara in casele ardelenesti, foarte satioasa si cu un gust si o aroma deosebite. Cricala seamana cu tocanita de ceapa care se pregateste in alte zone, doar ca este mult mai fina, fiind gatita in abur, sub capac.

Cricala ardeleneasca

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )
Categorii:  Party , Romaneasca

Pregatire

10 minute

Preparare

1 ora 25 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Party , Romaneasca
Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Cricala este un preparat pe baza de ceapa, cu ardei, rosii si condimente, calite si apoi fierte inabusit. N-as putea sa va spun de unde vine denumirea aceasta. Oricum, este o mancare care se prepara in casele ardelenesti, foarte satioasa si cu un gust si o aroma deosebite. Cricala seamana cu tocanita de ceapa care se pregateste in alte zone, doar ca este mult mai fina, fiind gatita in abur, sub capac.

Ingrediente

Portii:
  • 800 gr carne de pui
  • 650 gr ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita crema gulas iute
  • 4 catei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 100 gr untura
  • 1 buc rosii
  • 1 buc ardei gras
  • dupa gust piper
  • dupa gust sare
  • varf de cutit boia
  • 1 lingura patrunjel
  • 1carne de pui
    800 gr
  • 2ceapa
    650 gr
  • 3pasta de gogosari
    1 lingura
  • 4crema gulas iute
    1 lingurita
  • 5usturoi
    4 catei
  • 6vin alb
    200 ml
  • 7untura
    100 gr
  • 8rosii
    1 buc
  • 9ardei gras
    1 buc
  • 10piper
    dupa gust
  • 11sare
    dupa gust
  • 12boia
    varf de cutit
  • 13patrunjel
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 10:27
Super
Merita incercata
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Bibi Stanescu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 19, 02:00
Cricala ardeleneasca
Curcubeu pe cerul gurii!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.