(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (2)
Vargabeles sau budinca de taitei este de fapt un foietaj umplut cu taitei si branza de vaci. Potrivit cartii de bucate a lui Pal Kövi, „Sarbatoarea Transilvaniei”, secretul pregatirii sale a fost acela al familiei Darvas, una dintre cele mai cunoscute familii cu hanuri din Cluj-Napoca, pe malul Somesului. Celebrul desert al doamnei Darvas era asa de apreciat de clienti incat veneau comenzi tocmai de la Budapesta, iar tavile inca aburinde erau transportate cu avionul, spre a fi depuse la celebrul restaurant Gundel. Simplu de preparat, cu ingrediente nepretentioase, acest desert gustos, usor de digerat, consistent si mai ales, pe placul copiilor, cunoaste astazi o binemeritata popularitate in toata lumea occidentala.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!