Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Vargabeles (budinca de taitei)

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Vargabeles (budinca de taitei)
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Vargabeles (budinca de taitei)

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

0 secunde

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Vargabeles sau budinca de taitei este de fapt un foietaj umplut cu taitei si branza de vaci. Potrivit cartii de bucate a lui Pal Kövi, „Sarbatoarea Transilvaniei”, secretul pregatirii sale a fost acela al familiei Darvas, una dintre cele mai cunoscute familii cu hanuri din Cluj-Napoca, pe malul Somesului. Celebrul desert al doamnei Darvas era asa de apreciat de clienti incat veneau comenzi tocmai de la Budapesta, iar tavile inca aburinde erau transportate cu avionul, spre a fi depuse la celebrul restaurant Gundel. Simplu de preparat, cu ingrediente nepretentioase, acest desert gustos, usor de digerat, consistent si mai ales, pe placul copiilor, cunoaste astazi o binemeritata popularitate in toata lumea occidentala.

Vargabeles (budinca de taitei)

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

0 secunde

Preparare

1 ora 10 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Vargabeles sau budinca de taitei este de fapt un foietaj umplut cu taitei si branza de vaci. Potrivit cartii de bucate a lui Pal Kövi, „Sarbatoarea Transilvaniei”, secretul pregatirii sale a fost acela al familiei Darvas, una dintre cele mai cunoscute familii cu hanuri din Cluj-Napoca, pe malul Somesului. Celebrul desert al doamnei Darvas era asa de apreciat de clienti incat veneau comenzi tocmai de la Budapesta, iar tavile inca aburinde erau transportate cu avionul, spre a fi depuse la celebrul restaurant Gundel. Simplu de preparat, cu ingrediente nepretentioase, acest desert gustos, usor de digerat, consistent si mai ales, pe placul copiilor, cunoaste astazi o binemeritata popularitate in toata lumea occidentala.

Ingrediente

Portii:
  • 300 gr foi de placinta
  • 150 gr fidea
  • 120 gr unt
  • 400 gr branza de vaca
  • 200 gr smantana
  • 3 buc oua
  • 4 linguri zahar
  • 16 gr zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • 1 buc lamai
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1foi de placinta
    300 gr
  • 2fidea
    150 gr
  • 3unt
    120 gr
  • 4branza de vaca
    400 gr
  • 5smantana
    200 gr
  • 6oua
    3 buc
  • 7zahar
    4 linguri
  • 8zahar vanilat
    16 gr
  • 9stafide
    100 gr
  • 10lamai
    1 buc
  • 11esenta de rom
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 12:10
Buna!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 02:06
Mmmm ce pofta mi-ai facut!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.