Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tajine de pui si caise cu salata de morcov dulce-acrisoara - By KitchenAid

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

KitchenAid

337 retete postate

gatesc.co
Chef
Tajine de pui si caise cu salata de morcov dulce-acrisoara - By KitchenAid
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tajine de pui si caise cu salata de morcov dulce-acrisoara - By KitchenAid

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

KitchenAid

337 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Tajine se refera la tocana marocana ce este gatita intr-un vas frapant de forma conica, dar si la vas in sine. Procesul lung de gatit incet (slow cooking) inseamna ca puiul ti se va topi in gura - atat de fraged va fi.

Tajine de pui si caise cu salata de morcov dulce-acrisoara - By KitchenAid

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

15 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Tajine se refera la tocana marocana ce este gatita intr-un vas frapant de forma conica, dar si la vas in sine. Procesul lung de gatit incet (slow cooking) inseamna ca puiul ti se va topi in gura - atat de fraged va fi.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 7 linguri ulei de masline
  • 4 buc pulpe de pui
  • 1 buc ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 0.5 lingurita scortisoara
  • 2 legaturi coriandru
  • 1 lingurita chimion
  • 1 legatura sofran
  • 150 gr caise deshidratate
  • 50 gr stafide
  • 600 ml supa de pui
  • 200 gr rosii
  • 400 gr naut din conserva
  • 50 gr fulgi de migdale
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper negru macinat
  • 1 buc lamai
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • 1 lingura miere de flori de portocal
  • 500 gr morcovi
  • dupa gust ulei de argan
  • 1 lingurita coriandru
  • 1ulei de masline
    7 linguri
  • 2pulpe de pui
    4 buc
  • 3ceapa
    1 buc
  • 4usturoi
    2 catei
  • 5scortisoara
    0.5 lingurita
  • 6coriandru
    2 legaturi
  • 7chimion
    1 lingurita
  • 8sofran
    1 legatura
  • 9caise deshidratate
    150 gr
  • 10stafide
    50 gr
  • 11supa de pui
    600 ml
  • 12rosii
    200 gr
  • 13naut din conserva
    400 gr
  • 14fulgi de migdale
    50 gr
  • 15sare
    dupa gust
  • 16piper negru macinat
    dupa gust
  • 17lamai
    1 buc
  • 18apa de flori de portocal
    1 lingura
  • 19miere de flori de portocal
    1 lingura
  • 20morcovi
    500 gr
  • 21ulei de argan
    dupa gust
  • 22coriandru
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie cu baza groasa si prajeste puiul pe toate partile. Scoate-l din tigaie. Toaca ceapa si usturoiul cu cilindrul de maruntire medie al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Soteaza-le in o lingura de ulei de masline timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Adauga scortisoara, coriandrul si chimionul (toate trebuie sa fie macinate) si gateste pentru inca un minut.

    Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie cu baza groasa si prajeste puiul pe toate partile. Scoate-l din tigaie. Toaca ceapa si usturoiul cu cilindrul de maruntire medie al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Soteaza-le in o lingura de ulei de masline timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Adauga scortisoara, coriandrul si chimionul (toate trebuie sa fie macinate) si gateste pentru inca un minut.

  • Pasul 2
    terminat

    Pune puiul inapoi in tigaie si adauga sofranul, jumatate din caise, stafidele, supa de pui si rosiile cuburi (din conserva). Adu la punctul de fierbere, apoi redu focul si acopera tigaia. Gateste la foc mic timp de 40 minute, pana cand puiul este gata.

    Pune puiul inapoi in tigaie si adauga sofranul, jumatate din caise, stafidele, supa de pui si rosiile cuburi (din conserva). Adu la punctul de fierbere, apoi redu focul si acopera tigaia. Gateste la foc mic timp de 40 minute, pana cand puiul este gata.

  • Pasul 3
    terminat

    Intre timp, pregateste salata de morcovi. Pune 5 linguri de ulei de masline, sucul de la o lamaie, apa si mierea din flori de portocal in bolul mixerului si amesteca-le cu telul cu fire setat pe viteza 4, pana sunt omogenizate bine. Rade morcovul in bolul mixerului cu cilindrul de maruntire grosier al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Amesteca-l cu dressingul si adauga o lingura de coriandru tocat marunt. Asezoneaza dupa gust cu cateva picaturi de ulei de argan.

    Intre timp, pregateste salata de morcovi. Pune 5 linguri de ulei de masline, sucul de la o lamaie, apa si mierea din flori de portocal in bolul mixerului si amesteca-le cu telul cu fire setat pe viteza 4, pana sunt omogenizate bine. Rade morcovul in bolul mixerului cu cilindrul de maruntire grosier al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Amesteca-l cu dressingul si adauga o lingura de coriandru tocat marunt. Asezoneaza dupa gust cu cateva picaturi de ulei de argan.

  • Pasul 4
    terminat

    Cand puiul este gata, adauga nautul (din conserva) scurs si restul de caise in vasul tajine si lasa-le la foc mic pentru inca 10 minute, pana cand caisele s-au fragezit. Toaca marunt o legatura de coriandru si adauga-l in vasul tajine. Indeparteaza vasul de pe foc. Cu o lingura, pune puiul pe farfurii si presara peste el fulgii de migdale prajiti in prealabil. Serveste alaturi de salata de morcov.

    Cand puiul este gata, adauga nautul (din conserva) scurs si restul de caise in vasul tajine si lasa-le la foc mic pentru inca 10 minute, pana cand caisele s-au fragezit. Toaca marunt o legatura de coriandru si adauga-l in vasul tajine. Indeparteaza vasul de pe foc. Cu o lingura, pune puiul pe farfurii si presara peste el fulgii de migdale prajiti in prealabil. Serveste alaturi de salata de morcov.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie cu baza groasa si prajeste puiul pe toate partile. Scoate-l din tigaie. Toaca ceapa si usturoiul cu cilindrul de maruntire medie al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Soteaza-le in o lingura de ulei de masline timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Adauga scortisoara, coriandrul si chimionul (toate trebuie sa fie macinate) si gateste pentru inca un minut.

    Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o tigaie cu baza groasa si prajeste puiul pe toate partile. Scoate-l din tigaie. Toaca ceapa si usturoiul cu cilindrul de maruntire medie al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Soteaza-le in o lingura de ulei de masline timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Adauga scortisoara, coriandrul si chimionul (toate trebuie sa fie macinate) si gateste pentru inca un minut.

  • Pasul 2
    terminat

    Pune puiul inapoi in tigaie si adauga sofranul, jumatate din caise, stafidele, supa de pui si rosiile cuburi (din conserva). Adu la punctul de fierbere, apoi redu focul si acopera tigaia. Gateste la foc mic timp de 40 minute, pana cand puiul este gata.

    Pune puiul inapoi in tigaie si adauga sofranul, jumatate din caise, stafidele, supa de pui si rosiile cuburi (din conserva). Adu la punctul de fierbere, apoi redu focul si acopera tigaia. Gateste la foc mic timp de 40 minute, pana cand puiul este gata.

  • Pasul 3
    terminat

    Intre timp, pregateste salata de morcovi. Pune 5 linguri de ulei de masline, sucul de la o lamaie, apa si mierea din flori de portocal in bolul mixerului si amesteca-le cu telul cu fire setat pe viteza 4, pana sunt omogenizate bine. Rade morcovul in bolul mixerului cu cilindrul de maruntire grosier al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Amesteca-l cu dressingul si adauga o lingura de coriandru tocat marunt. Asezoneaza dupa gust cu cateva picaturi de ulei de argan.

    Intre timp, pregateste salata de morcovi. Pune 5 linguri de ulei de masline, sucul de la o lamaie, apa si mierea din flori de portocal in bolul mixerului si amesteca-le cu telul cu fire setat pe viteza 4, pana sunt omogenizate bine. Rade morcovul in bolul mixerului cu cilindrul de maruntire grosier al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Amesteca-l cu dressingul si adauga o lingura de coriandru tocat marunt. Asezoneaza dupa gust cu cateva picaturi de ulei de argan.

  • Pasul 4
    terminat

    Cand puiul este gata, adauga nautul (din conserva) scurs si restul de caise in vasul tajine si lasa-le la foc mic pentru inca 10 minute, pana cand caisele s-au fragezit. Toaca marunt o legatura de coriandru si adauga-l in vasul tajine. Indeparteaza vasul de pe foc. Cu o lingura, pune puiul pe farfurii si presara peste el fulgii de migdale prajiti in prealabil. Serveste alaturi de salata de morcov.

    Cand puiul este gata, adauga nautul (din conserva) scurs si restul de caise in vasul tajine si lasa-le la foc mic pentru inca 10 minute, pana cand caisele s-au fragezit. Toaca marunt o legatura de coriandru si adauga-l in vasul tajine. Indeparteaza vasul de pe foc. Cu o lingura, pune puiul pe farfurii si presara peste el fulgii de migdale prajiti in prealabil. Serveste alaturi de salata de morcov.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.