Aceasta friptura este delicioasa, suculenta si frageda! In primul rand, ai nevoie de carne, nu am sa spun cantitatea exacta de carne, pentru ca nu exista! Simte-te liber sa iti alegi carnea in dimensiunea si greutatea preferata. Singurul lucru ce trebuie respectat este grosimea bucatii de carne, aceasta nu trebuie sa fie mai subtire de doua degete. Carnea de vita maturata o gasesti in orice Hypermarket si ti-o poti alege chiar tu. Un lucru foarte important, la fel ca si importanta grosimii, este grasimea intramusculara. Cu cat este mai multa grasime intramusculara, cu atat carnea va fi mai frageda si mai suculenta. Deci "Feel free" si alege-ti cu atentie bucata de carne pe care vrei sa o gatesti, aceasta joaca rolul principal in tigaie. Un alt lucru important este ultimul procedeu, mai exact servirea, scoate-o din tigaie pe un tocator de lemn sau pe o farfurie si las-o sa se odihneasca intre 5-10 minute, este foarte important atunci cand gatesti carne de vita, dupa ce ai terminat de gatit sa o lasi sa se odihneasca pentru a ramane suculenta. Daca o vei taia imediat ce ai scos-o, tot sucul si grasimea interioara ramasa in carne vor iesi, iar carnea se va transforma in "Talpa Iadului". Atunci cand o servesti, taie carnea in fasii pe lungimea fibrei ca ultima taietura intotdeauna sa fie contra fibrei. In felul acesta, carnea va fi mult mai usor de mestecat si vei scapa de senzatia de guma de mestecat, pe care toata lumea o uraste la carnea de vita. Timpii de gatit de mai sus sunt pentru a obtine o friptura Medium Rare. Don't overcook the beef!
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!