Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Tajine marocan de pui

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

KitchenShop

471 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Tajine marocan de pui
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tajine marocan de pui

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

KitchenShop

471 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat

Pregatire

10 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Aromele bucatariei marocane, la buchet, in vasul Tagine! Chef Sidia Sissoko iti propune o reteta pe cat de usor de preparat, pe atat de gustoasa, ale carei secrete sunt condimentele orientale, lamaia murata si vasul special, fabricat in Franta, de Emile Henry. Inghesui ingredientele in vas, le acoperi, le pui pe foc si astepti 45 de minute, fara sa umbli la ele. Aburul captiv in interior va circula si va face toata magia, printr-o gatire lenta si savuroasa.

Tajine marocan de pui

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

10 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

KitchenShop
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Aromele bucatariei marocane, la buchet, in vasul Tagine! Chef Sidia Sissoko iti propune o reteta pe cat de usor de preparat, pe atat de gustoasa, ale carei secrete sunt condimentele orientale, lamaia murata si vasul special, fabricat in Franta, de Emile Henry. Inghesui ingredientele in vas, le acoperi, le pui pe foc si astepti 45 de minute, fara sa umbli la ele. Aburul captiv in interior va circula si va face toata magia, printr-o gatire lenta si savuroasa.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 6 buc pulpe de pui
  • 100 gr masline
  • 3 buc morcovi
  • 2 buc ceapa
  • 1 buc lamai murate
  • 4 catei usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 0.5 legatura coriandru
  • 1 lingurita condiment Ras el hanout
  • 0.5 lingurita cardamon macinat
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita chimion
  • 0.5 lingurita sofran
  • 1 lingurita turmeric
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • dupa gust nucsoara
  • 1pulpe de pui
    6 buc
  • 2masline
    100 gr
  • 3morcovi
    3 buc
  • 4ceapa
    2 buc
  • 5lamai murate
    1 buc
  • 6usturoi
    4 catei
  • 7ulei de masline
    50 ml
  • 8unt
    50 gr
  • 9patrunjel
    1 legatura
  • 10coriandru
    0.5 legatura
  • 11condiment Ras el hanout
    1 lingurita
  • 12cardamon macinat
    0.5 lingurita
  • 13ghimbir pudra
    1 lingurita
  • 14chimion
    1 lingurita
  • 15sofran
    0.5 lingurita
  • 16turmeric
    1 lingurita
  • 17sare
    dupa gust
  • 18piper
    dupa gust
  • 19nucsoara
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Pregatesti ingredientele. Cureti si tai ceapa marunt, iar morcovul il feliezi pe lungime, in sferturi, si asezi legumele, pe fiecare in parte, in cate un bol. Cureti si zdrobesti cateii de usturoi, apoi ii rastorni pe o farfurie alaturi de condimente (ghimbir, cardamon, turmeric, ras el hanout, sofran, cumin), in cantitatile stabilite.

    Pregatesti ingredientele. Cureti si tai ceapa marunt, iar morcovul il feliezi pe lungime, in sferturi, si asezi legumele, pe fiecare in parte, in cate un bol. Cureti si zdrobesti cateii de usturoi, apoi ii rastorni pe o farfurie alaturi de condimente (ghimbir, cardamon, turmeric, ras el hanout, sofran, cumin), in cantitatile stabilite.

  • Pasul 2
    terminat

    In vasul Tagine torni putin ulei de masline si untul, taiat bucatele (2-3 cubulete). Asezi apoi ceapa, rastorni condimentele si usturoiul de pe farfurie, si le amesteci pe toate bine. Iei fiecare pulpa in parte si o plimbi prin vasul Tagine, in asa fel incat sa se condimenteze uniform si apoi le asezi sa se imbine toate in vas.

    In vasul Tagine torni putin ulei de masline si untul, taiat bucatele (2-3 cubulete). Asezi apoi ceapa, rastorni condimentele si usturoiul de pe farfurie, si le amesteci pe toate bine. Iei fiecare pulpa in parte si o plimbi prin vasul Tagine, in asa fel incat sa se condimenteze uniform si apoi le asezi sa se imbine toate in vas.

  • Pasul 3
    terminat

    Razi nucsoara deasupra pulpelor. Maruntesti legaturile de patrunjel si coriandru (2/3 patrunjel si 1/3 coriandru) si le presari in Tagine. Asezi maslinele cat de cat uniform pe toata suprafata vasului.

    Razi nucsoara deasupra pulpelor. Maruntesti legaturile de patrunjel si coriandru (2/3 patrunjel si 1/3 coriandru) si le presari in Tagine. Asezi maslinele cat de cat uniform pe toata suprafata vasului.

  • Pasul 4
    terminat

    Feliezi lamaia murata si o lasi fara pulpa, dar nu o arunci. Doar le separi si asezi atat pulpa de lamaie murata, cat si coaja de lamaie peste pulpele de pui. Completezi peisajul cu sferturile de morcov.

    Feliezi lamaia murata si o lasi fara pulpa, dar nu o arunci. Doar le separi si asezi atat pulpa de lamaie murata, cat si coaja de lamaie peste pulpele de pui. Completezi peisajul cu sferturile de morcov.

  • Pasul 5
    terminat

    Torni apa sa le cuprinda pe toate, pana la nivelul ingredientelor, dar cu grija, pe marginea vasului, pentru ca altfel speli condimentele de pe pulpele de pui.

    Torni apa sa le cuprinda pe toate, pana la nivelul ingredientelor, dar cu grija, pe marginea vasului, pentru ca altfel speli condimentele de pe pulpele de pui.

  • Pasul 6
    terminat

    Pui capacul pe vasul Tagine si il lasi pe plita pana la capat, timp de 45 de minute, la foc mic. De asemenea, vasul poate fi asezat si pe flacara si in cuptor (il vei lasa tot 45 de minute), dar in orice situatie, trebuie respectata aceeasi regula: capacul trebuie sa acopere nemiscat vasul, pe toata durata gatirii.

    Pui capacul pe vasul Tagine si il lasi pe plita pana la capat, timp de 45 de minute, la foc mic. De asemenea, vasul poate fi asezat si pe flacara si in cuptor (il vei lasa tot 45 de minute), dar in orice situatie, trebuie respectata aceeasi regula: capacul trebuie sa acopere nemiscat vasul, pe toata durata gatirii.

Nota

Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Pregatesti ingredientele. Cureti si tai ceapa marunt, iar morcovul il feliezi pe lungime, in sferturi, si asezi legumele, pe fiecare in parte, in cate un bol. Cureti si zdrobesti cateii de usturoi, apoi ii rastorni pe o farfurie alaturi de condimente (ghimbir, cardamon, turmeric, ras el hanout, sofran, cumin), in cantitatile stabilite.

    Pregatesti ingredientele. Cureti si tai ceapa marunt, iar morcovul il feliezi pe lungime, in sferturi, si asezi legumele, pe fiecare in parte, in cate un bol. Cureti si zdrobesti cateii de usturoi, apoi ii rastorni pe o farfurie alaturi de condimente (ghimbir, cardamon, turmeric, ras el hanout, sofran, cumin), in cantitatile stabilite.

  • Pasul 2
    terminat

    In vasul Tagine torni putin ulei de masline si untul, taiat bucatele (2-3 cubulete). Asezi apoi ceapa, rastorni condimentele si usturoiul de pe farfurie, si le amesteci pe toate bine. Iei fiecare pulpa in parte si o plimbi prin vasul Tagine, in asa fel incat sa se condimenteze uniform si apoi le asezi sa se imbine toate in vas.

    In vasul Tagine torni putin ulei de masline si untul, taiat bucatele (2-3 cubulete). Asezi apoi ceapa, rastorni condimentele si usturoiul de pe farfurie, si le amesteci pe toate bine. Iei fiecare pulpa in parte si o plimbi prin vasul Tagine, in asa fel incat sa se condimenteze uniform si apoi le asezi sa se imbine toate in vas.

  • Pasul 3
    terminat

    Razi nucsoara deasupra pulpelor. Maruntesti legaturile de patrunjel si coriandru (2/3 patrunjel si 1/3 coriandru) si le presari in Tagine. Asezi maslinele cat de cat uniform pe toata suprafata vasului.

    Razi nucsoara deasupra pulpelor. Maruntesti legaturile de patrunjel si coriandru (2/3 patrunjel si 1/3 coriandru) si le presari in Tagine. Asezi maslinele cat de cat uniform pe toata suprafata vasului.

  • Pasul 4
    terminat

    Feliezi lamaia murata si o lasi fara pulpa, dar nu o arunci. Doar le separi si asezi atat pulpa de lamaie murata, cat si coaja de lamaie peste pulpele de pui. Completezi peisajul cu sferturile de morcov.

    Feliezi lamaia murata si o lasi fara pulpa, dar nu o arunci. Doar le separi si asezi atat pulpa de lamaie murata, cat si coaja de lamaie peste pulpele de pui. Completezi peisajul cu sferturile de morcov.

  • Pasul 5
    terminat

    Torni apa sa le cuprinda pe toate, pana la nivelul ingredientelor, dar cu grija, pe marginea vasului, pentru ca altfel speli condimentele de pe pulpele de pui.

    Torni apa sa le cuprinda pe toate, pana la nivelul ingredientelor, dar cu grija, pe marginea vasului, pentru ca altfel speli condimentele de pe pulpele de pui.

  • Pasul 6
    terminat

    Pui capacul pe vasul Tagine si il lasi pe plita pana la capat, timp de 45 de minute, la foc mic. De asemenea, vasul poate fi asezat si pe flacara si in cuptor (il vei lasa tot 45 de minute), dar in orice situatie, trebuie respectata aceeasi regula: capacul trebuie sa acopere nemiscat vasul, pe toata durata gatirii.

    Pui capacul pe vasul Tagine si il lasi pe plita pana la capat, timp de 45 de minute, la foc mic. De asemenea, vasul poate fi asezat si pe flacara si in cuptor (il vei lasa tot 45 de minute), dar in orice situatie, trebuie respectata aceeasi regula: capacul trebuie sa acopere nemiscat vasul, pe toata durata gatirii.

Nota

Pofta buna!

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.