Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Chiftelute cu tarhon si lamaie, cu morcovi aromatizati cu rozmarin

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Arta Gustului

8 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Chiftelute cu tarhon si lamaie, cu morcovi aromatizati cu rozmarin
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Chiftelute cu tarhon si lamaie, cu morcovi aromatizati cu rozmarin

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Arta Gustului

8 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

25 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Chiftelutele au cunoscut de-a lungul secolelor un succes de necontestat, cu toate ca intr-un arc de timp atat de mare au suferit nenumarate schimbari, atat in procesul de fierbere, cat si in compozitie si prezentare. In Romania, preparatul care astazi face parte din traditiile noastre, se pare sa fi ajuns tot de la turci, la fel ca si sarmalele si bine ca au ajuns! Sunt un preparat care poate fi consumat cu ocazia oricarui eveniment. In anii '80, in Italia au disparut din meniurile restaurantelor si din gospodarii, in beneficiul preparatelor moderne, dar astazi revin impreuna cu painea si mamaliga pana si in bucataria gourmet sub o forma de prezentare moderna. Acestea fiind spuse, va invit sa preparam reteta pe care am creat-o astazi.

Chiftelute cu tarhon si lamaie, cu morcovi aromatizati cu rozmarin

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

25 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Arta Gustului
Bucatar amator
gatesc.co

Prezentare

Chiftelutele au cunoscut de-a lungul secolelor un succes de necontestat, cu toate ca intr-un arc de timp atat de mare au suferit nenumarate schimbari, atat in procesul de fierbere, cat si in compozitie si prezentare. In Romania, preparatul care astazi face parte din traditiile noastre, se pare sa fi ajuns tot de la turci, la fel ca si sarmalele si bine ca au ajuns! Sunt un preparat care poate fi consumat cu ocazia oricarui eveniment. In anii '80, in Italia au disparut din meniurile restaurantelor si din gospodarii, in beneficiul preparatelor moderne, dar astazi revin impreuna cu painea si mamaliga pana si in bucataria gourmet sub o forma de prezentare moderna. Acestea fiind spuse, va invit sa preparam reteta pe care am creat-o astazi.

Ingrediente

Portii:
  • 700 gr carne tocata de porc
  • 1 buc ceapa
  • 30 gr paine
  • 1 buc lamai
  • 1 lingura patrunjel
  • 1 lingurita tarhon
  • 60 ml supa de porc
  • 25 ml vin alb sec
  • 1 buc oua
  • 65 ml ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • dupa gust piper negru macinat
  • dupa gust sare
  • 6 buc morcovi
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 6 linguri apa
  • 3 linguri parmezan
  • 1carne tocata de porc
    700 gr
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3paine
    30 gr
  • 4lamai
    1 buc
  • 5patrunjel
    1 lingura
  • 6tarhon
    1 lingurita
  • 7supa de porc
    60 ml
  • 8vin alb sec
    25 ml
  • 9oua
    1 buc
  • 10ulei de masline
    65 ml
  • 11faina
    2 linguri
  • 12piper negru macinat
    dupa gust
  • 13sare
    dupa gust
  • 14morcovi
    6 buc
  • 15rozmarin
    1 crenguta de
  • 16apa
    6 linguri
  • 17parmezan
    3 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.