Si originea acestui preparat unguresc se pierde in negura vremurilor, in acele vremuri cand pastorii aveau trei preparate de baza in alimentatia lor in afara de branzeturi: gulyas-ul clasic din carne si cartofi, paprikas-ul din pui si gulyas-ul din fasole uscata. De la zona la zona, de la familie la familie, acest preparat este diferit in mirodenii si ingrediente, insa cert este ca nu lipseste din meniul nici unei familii pe timp de iarna. Un gulyas bun de calitate se prepara cu ciolan afumat si se asociaza cu indispensabilele si delicioasele galusti unguresti. Reteta mea este cea pe care o prepara bunica mea, care la randu-i a invatat-o pe mama si in caietul de retete pe care l-am mostenit este notat alaturi de reteta "regi recept szerint’’, adica "dupa o reteta veche’’. Este aromata si cremoasa, un deliciu de zile mari si pentru zilele reci de iarna.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!