Cozonacul nu are nevoie de prezentare, il stie toata lumea. Va prezint aici o reteta simpla de cozonac de casa. Eu l-am framantat cu ajutorul mixerului KitchenAid Artisan, insa daca nu aveti un mixer cu framantare, o puteti face si manual. Desigur, mixerul mi-a fost de un ajutor incredibil si recunosc ca este prima data cand imi ies asemenea minunatii. Cand preparam cozonaci este foarte importanta temperatura din bucatarie. La mine nu a fost foarte cald, insa i-am lasat la dospit in cuptorul putin incalzit inainte.
Imi plac mult pastele cu sos, iar de data asta le-am pregatit alaturi de putina sunca (piept de porc si slanina afumata). Am ales pentru aceasta masa spirale tricolore (albe, cu spanac si cu rosii), care sunt delicioase.
Polpette sunt de fapt chiftelele, iar polpettone este o chiftea mare din carne tocata, ou, paine si cam tot ce intra in reteta clasica de chiftelute, si este facuta dintr-o singura bucata mare alungita, care se serveste musafirilor, prin feliere. Pentru o masa deosebita, va recomand sa incercati aceasta reteta, care poate fi servita atat calda (fel de baza), cat si rece (aperitiv).
O reteta delicioasa si aromata, foarte simpla de facut. Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele. Se face dintr-o bucata de slanina stratificata cu carne, fleica, de pe burta porcului sau de langa antricot. Fara conservanti sau E-uri si cu putina rabdare si mai ales ca e facut de mine, stiu ce pun pe masa, pentru micul dejun sau, de ce nu, pe o masa de sarbatoare.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!