Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Lasagna

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Ancutsa

1028 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Lasagna
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Lasagna

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Ancutsa

1028 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Una dintre mancarurile mele preferate.

Lasagna

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

30 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Una dintre mancarurile mele preferate.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 9 buc foi de lasagna
  • 700 gr carne tocata de porc
  • 1 buc ceapa
  • 1 buc ardei gras
  • 1 buc morcovi
  • 300 gr sos de rosii
  • 150 ml apa
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 850 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • varf de cutit nucsoara macinata
  • 150 gr cascaval
  • 6 linguri ulei
  • 1foi de lasagna
    9 buc
  • 2carne tocata de porc
    700 gr
  • 3ceapa
    1 buc
  • 4ardei gras
    1 buc
  • 5morcovi
    1 buc
  • 6sos de rosii
    300 gr
  • 7apa
    150 ml
  • 8sare
    dupa gust
  • 9piper
    dupa gust
  • 10lapte
    850 ml
  • 11unt
    50 gr
  • 12faina
    50 gr
  • 13nucsoara macinata
    varf de cutit
  • 14cascaval
    150 gr
  • 15ulei
    6 linguri

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Pentru sosul Bolognese: Se spala si se curata legumele. Se toaca marunt ceapa si ardeiul, iar morcovul se da pe razatoare. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana devine aurie, se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc impreuna cam doua minute. Daca aveti posibilitatea, alegeti un ardei gras rosu; are o aroma mai placuta si mai dulce decat cel galben. Se adauga carnea, se lasa pana se rumeste un pic, apoi se adauga sosul de rosii cu busuioc si apa, sare si piper si se mai lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da de pe foc.

    Pentru sosul Bolognese: Se spala si se curata legumele. Se toaca marunt ceapa si ardeiul, iar morcovul se da pe razatoare. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana devine aurie, se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc impreuna cam doua minute. Daca aveti posibilitatea, alegeti un ardei gras rosu; are o aroma mai placuta si mai dulce decat cel galben. Se adauga carnea, se lasa pana se rumeste un pic, apoi se adauga sosul de rosii cu busuioc si apa, sare si piper si se mai lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da de pe foc.

  • Pasul 2
    terminat

    Pentru sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se caleste un pic, apoi se toarna laptele treptat, amestecand mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloasele. Se adauga un praf de sare si un varf de cutit de nucsoara si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se da de pe foc.

    Pentru sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se caleste un pic, apoi se toarna laptele treptat, amestecand mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloasele. Se adauga un praf de sare si un varf de cutit de nucsoara si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se da de pe foc.

  • Pasul 3
    terminat

    Pentru asamblare: Eu am folosit o tava de ceramica pe care am pus-o in alta tava mai mare, in caz ca lasagna se umfla si da peste, dar nu am avut probleme. Astfel, intr-o tava unsa cu putin ulei se pune un strat subtire de sos alb, apoi 3 foi lasagna una langa alta (eu am pus 3 foi pentru ca atat mi-au incaput, insa tineti cont de dimensiunea tavii dvs), sos alb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sos alb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb si cascaval ras. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste.

    Pentru asamblare: Eu am folosit o tava de ceramica pe care am pus-o in alta tava mai mare, in caz ca lasagna se umfla si da peste, dar nu am avut probleme. Astfel, intr-o tava unsa cu putin ulei se pune un strat subtire de sos alb, apoi 3 foi lasagna una langa alta (eu am pus 3 foi pentru ca atat mi-au incaput, insa tineti cont de dimensiunea tavii dvs), sos alb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sos alb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb si cascaval ras. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste.

Nota

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/lasagna.html

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Pentru sosul Bolognese: Se spala si se curata legumele. Se toaca marunt ceapa si ardeiul, iar morcovul se da pe razatoare. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana devine aurie, se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc impreuna cam doua minute. Daca aveti posibilitatea, alegeti un ardei gras rosu; are o aroma mai placuta si mai dulce decat cel galben. Se adauga carnea, se lasa pana se rumeste un pic, apoi se adauga sosul de rosii cu busuioc si apa, sare si piper si se mai lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da de pe foc.

    Pentru sosul Bolognese: Se spala si se curata legumele. Se toaca marunt ceapa si ardeiul, iar morcovul se da pe razatoare. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana devine aurie, se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc impreuna cam doua minute. Daca aveti posibilitatea, alegeti un ardei gras rosu; are o aroma mai placuta si mai dulce decat cel galben. Se adauga carnea, se lasa pana se rumeste un pic, apoi se adauga sosul de rosii cu busuioc si apa, sare si piper si se mai lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da de pe foc.

  • Pasul 2
    terminat

    Pentru sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se caleste un pic, apoi se toarna laptele treptat, amestecand mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloasele. Se adauga un praf de sare si un varf de cutit de nucsoara si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se da de pe foc.

    Pentru sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se caleste un pic, apoi se toarna laptele treptat, amestecand mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloasele. Se adauga un praf de sare si un varf de cutit de nucsoara si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se da de pe foc.

  • Pasul 3
    terminat

    Pentru asamblare: Eu am folosit o tava de ceramica pe care am pus-o in alta tava mai mare, in caz ca lasagna se umfla si da peste, dar nu am avut probleme. Astfel, intr-o tava unsa cu putin ulei se pune un strat subtire de sos alb, apoi 3 foi lasagna una langa alta (eu am pus 3 foi pentru ca atat mi-au incaput, insa tineti cont de dimensiunea tavii dvs), sos alb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sos alb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb si cascaval ras. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste.

    Pentru asamblare: Eu am folosit o tava de ceramica pe care am pus-o in alta tava mai mare, in caz ca lasagna se umfla si da peste, dar nu am avut probleme. Astfel, intr-o tava unsa cu putin ulei se pune un strat subtire de sos alb, apoi 3 foi lasagna una langa alta (eu am pus 3 foi pentru ca atat mi-au incaput, insa tineti cont de dimensiunea tavii dvs), sos alb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sos alb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb si cascaval ras. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste.

Nota

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/lasagna.html

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/75b3d286-3972-49a2-be77-7ba60ea259c4.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro food therapy
Legend Chef gatesc.co

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
iun. 24, 12:11
Delicioasa !  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
nov. 20, 02:04
Imi place!
1
 | 
Raspunde
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 09:02
Foarte gustoasă!
1
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.