1028 retete postate
1028 retete postate
Pregatire
30 minute
Preparare
40 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
30 minute
Preparare
40 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePentru sosul Bolognese: Se spala si se curata legumele. Se toaca marunt ceapa si ardeiul, iar morcovul se da pe razatoare. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana devine aurie, se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc impreuna cam doua minute. Daca aveti posibilitatea, alegeti un ardei gras rosu; are o aroma mai placuta si mai dulce decat cel galben. Se adauga carnea, se lasa pana se rumeste un pic, apoi se adauga sosul de rosii cu busuioc si apa, sare si piper si se mai lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da de pe foc.
Pentru sosul Bolognese: Se spala si se curata legumele. Se toaca marunt ceapa si ardeiul, iar morcovul se da pe razatoare. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana devine aurie, se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc impreuna cam doua minute. Daca aveti posibilitatea, alegeti un ardei gras rosu; are o aroma mai placuta si mai dulce decat cel galben. Se adauga carnea, se lasa pana se rumeste un pic, apoi se adauga sosul de rosii cu busuioc si apa, sare si piper si se mai lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da de pe foc.
Pentru sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se caleste un pic, apoi se toarna laptele treptat, amestecand mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloasele. Se adauga un praf de sare si un varf de cutit de nucsoara si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se da de pe foc.
Pentru sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se caleste un pic, apoi se toarna laptele treptat, amestecand mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloasele. Se adauga un praf de sare si un varf de cutit de nucsoara si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se da de pe foc.
Pentru asamblare: Eu am folosit o tava de ceramica pe care am pus-o in alta tava mai mare, in caz ca lasagna se umfla si da peste, dar nu am avut probleme. Astfel, intr-o tava unsa cu putin ulei se pune un strat subtire de sos alb, apoi 3 foi lasagna una langa alta (eu am pus 3 foi pentru ca atat mi-au incaput, insa tineti cont de dimensiunea tavii dvs), sos alb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sos alb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb si cascaval ras. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste.
Pentru asamblare: Eu am folosit o tava de ceramica pe care am pus-o in alta tava mai mare, in caz ca lasagna se umfla si da peste, dar nu am avut probleme. Astfel, intr-o tava unsa cu putin ulei se pune un strat subtire de sos alb, apoi 3 foi lasagna una langa alta (eu am pus 3 foi pentru ca atat mi-au incaput, insa tineti cont de dimensiunea tavii dvs), sos alb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sos alb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb si cascaval ras. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste.
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/lasagna.html
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Pentru sosul Bolognese: Se spala si se curata legumele. Se toaca marunt ceapa si ardeiul, iar morcovul se da pe razatoare. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana devine aurie, se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc impreuna cam doua minute. Daca aveti posibilitatea, alegeti un ardei gras rosu; are o aroma mai placuta si mai dulce decat cel galben. Se adauga carnea, se lasa pana se rumeste un pic, apoi se adauga sosul de rosii cu busuioc si apa, sare si piper si se mai lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da de pe foc.
Pentru sosul Bolognese: Se spala si se curata legumele. Se toaca marunt ceapa si ardeiul, iar morcovul se da pe razatoare. Se caleste ceapa intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana devine aurie, se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc impreuna cam doua minute. Daca aveti posibilitatea, alegeti un ardei gras rosu; are o aroma mai placuta si mai dulce decat cel galben. Se adauga carnea, se lasa pana se rumeste un pic, apoi se adauga sosul de rosii cu busuioc si apa, sare si piper si se mai lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da de pe foc.
Pentru sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se caleste un pic, apoi se toarna laptele treptat, amestecand mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloasele. Se adauga un praf de sare si un varf de cutit de nucsoara si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se da de pe foc.
Pentru sosul alb: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se caleste un pic, apoi se toarna laptele treptat, amestecand mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloasele. Se adauga un praf de sare si un varf de cutit de nucsoara si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se da de pe foc.
Pentru asamblare: Eu am folosit o tava de ceramica pe care am pus-o in alta tava mai mare, in caz ca lasagna se umfla si da peste, dar nu am avut probleme. Astfel, intr-o tava unsa cu putin ulei se pune un strat subtire de sos alb, apoi 3 foi lasagna una langa alta (eu am pus 3 foi pentru ca atat mi-au incaput, insa tineti cont de dimensiunea tavii dvs), sos alb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sos alb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb si cascaval ras. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste.
Pentru asamblare: Eu am folosit o tava de ceramica pe care am pus-o in alta tava mai mare, in caz ca lasagna se umfla si da peste, dar nu am avut probleme. Astfel, intr-o tava unsa cu putin ulei se pune un strat subtire de sos alb, apoi 3 foi lasagna una langa alta (eu am pus 3 foi pentru ca atat mi-au incaput, insa tineti cont de dimensiunea tavii dvs), sos alb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sos alb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb si cascaval ras. Se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste.
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/lasagna.html
Imagini de la bucatari
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!