Aceste muraturi asortate pot fi servite alaturi de aproape orice preparat. Familia mea le numeste "muraturile lui Cri" si sunt nelipsite din camara noastra. Ca si cantitate, dintr-o portie ies aproximativ 12 borcane de 300 ml. Se pot face mai picante sau chiar si nepicante. Eu va voi scrie varianta cu ardei iute, deoarece pe aceea o prefer.
Pasta fina si putin picanta din vinete, ardei copti, ceapa calita, usturoi si fulgi de ardei iute. Gustul bogat al legumelor coapte este pus in evidenta de otetul de vin rosu. Pasta este versatila, se poate servi unsa pe paine, ca si sos langa o friptura sau poate fi adaugata ca si condiment la diverse preparate.
Pentru ca am dispus de multi dovlecei in acest sezon, am preparat din ei, printre altele si acest gustos Sos de dovlecei cu rosii si ardei pentru iarna. Este un sos bun pentru a fi folosit mai tarziu la diverse preparate: paste, orez, chiftele cu sos, etc.
Aceasta salata asortata de legume si fructe gustoasa si colorata, a devenit, clar, favorita familiei. M-am gandit ca daca le murez gogonelele intregi, peste iarna s-ar putea inmuia, asa ca mi-a venit ideea sa le feliez.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!