( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Confit de rata este un preparat clasic, specific bucatariei franceze. Cuvantul confit face referire la tehnica prin care carnea a fost gatita si pastrata. Carnea sarata si aromata cu cimbru, boabe de ienupar si usturoi este apoi scaldata in untura si gatita lent. Carnea gatita este lasata sa se raceasca in grasime, putand fi pastrata la rece un timp mai indelungat, stratul de grasime formeaza un invelis protector, conservand astfel carnea. Inainte de servire pulpele de rata se scot din grasime si se gatesc la cuptor pentru a obtine pielea crocanta. De multe ori alegerea unei garnituri care sa puna in valoare preparatul principal este o sarcina dificila. Cartofii prefierti si apoi rumeniti in grasimea aromata in care a fost gatita carnea sunt alegerea perfecta.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!