Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Taralli

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

IAndra

1 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Taralli
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Taralli

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

IAndra

1 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Tarallo pare sa provina din grecescul "daratos", care inseamna un fel de paine. Taralli pugliesi sunt cei mai cunoscuti in toata lumea ca fiind un snack extrem de crocant si aromat cu ulei de masline, seminte si condimente uscate. Isi au radacinile in anul 1400, cand taranii acestei regiuni intampinau musafirii cu Taralli si vin bun. Totusi, se pare ca in Campania, regiune a Italiei de Sud-Vest, acestia erau produsi inca din anii 700, cu resturile de la aluatul de paine, peste care se adauga untura, devenind astfel un produs extrem de caloric, dar cu un cost redus fata de cel al painii. Acestia aveau rolul principal de a potoli foamea celor saraci. Extrem de versatili, au fost imediat indragiti de restul italienilor, devenind astazi de nelipsit din casele acestora. Puteti sa ii serviti impreuna cu un pahar de vin alb, branzeturi maturate (parmigiano, grana padano, pecorino, etc.) si mezeluri specifice Italiei.

Taralli

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

10 minute

Preparare

40 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Tarallo pare sa provina din grecescul "daratos", care inseamna un fel de paine. Taralli pugliesi sunt cei mai cunoscuti in toata lumea ca fiind un snack extrem de crocant si aromat cu ulei de masline, seminte si condimente uscate. Isi au radacinile in anul 1400, cand taranii acestei regiuni intampinau musafirii cu Taralli si vin bun. Totusi, se pare ca in Campania, regiune a Italiei de Sud-Vest, acestia erau produsi inca din anii 700, cu resturile de la aluatul de paine, peste care se adauga untura, devenind astfel un produs extrem de caloric, dar cu un cost redus fata de cel al painii. Acestia aveau rolul principal de a potoli foamea celor saraci. Extrem de versatili, au fost imediat indragiti de restul italienilor, devenind astazi de nelipsit din casele acestora. Puteti sa ii serviti impreuna cu un pahar de vin alb, branzeturi maturate (parmigiano, grana padano, pecorino, etc.) si mezeluri specifice Italiei.

Ingrediente

Portii:
  • 250 gr faina
  • 60 ml vin alb sec
  • 65 ml apa
  • 7 gr sare
  • 2 gr bicarbonat de amoniu
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 linguri branza Grana Padano
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • 1faina
    250 gr
  • 2vin alb sec
    60 ml
  • 3apa
    65 ml
  • 4sare
    7 gr
  • 5bicarbonat de amoniu
    2 gr
  • 6ulei de masline
    50 ml
  • 7busuioc uscat
    2 lingurite
  • 8oregano uscat
    2 lingurite
  • 9branza Grana Padano
    2 linguri
  • 10concentrat de rosii
    1 lingura

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.