Tarallo pare sa provina din grecescul "daratos", care inseamna un fel de paine. Taralli pugliesi sunt cei mai cunoscuti in toata lumea ca fiind un snack extrem de crocant si aromat cu ulei de masline, seminte si condimente uscate. Isi au radacinile in anul 1400, cand taranii acestei regiuni intampinau musafirii cu Taralli si vin bun. Totusi, se pare ca in Campania, regiune a Italiei de Sud-Vest, acestia erau produsi inca din anii 700, cu resturile de la aluatul de paine, peste care se adauga untura, devenind astfel un produs extrem de caloric, dar cu un cost redus fata de cel al painii. Acestia aveau rolul principal de a potoli foamea celor saraci. Extrem de versatili, au fost imediat indragiti de restul italienilor, devenind astazi de nelipsit din casele acestora. Puteti sa ii serviti impreuna cu un pahar de vin alb, branzeturi maturate (parmigiano, grana padano, pecorino, etc.) si mezeluri specifice Italiei.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!