Arancini di riso sau Bile de orez pe romaneste, cu carne tocata si mazare, reprezinta o reteta italieneasca, care provine din Sicilia si care este mandria bucatariei siciliene. Arancino di riso, care isi datoreaza numele asemanarii estetice cu portocala, este un produs tipic din Messina si Palermo, dar este gatit conform traditiei din Sicilia. In Sicilia se gasesc peste tot si in orice moment, intotdeauna fierbinti si parfumati, de la oras la oras isi schimba adesea forma si dimensiunea, luand forme ovale, pere sau rotunde, in functie de umplutura care si ea poate fi de altfel, diferita. Exista aproximativ 100 de variatii: de la cele mai clasice (adica carne tocata si mazare) la sunca si mozzarella sau la cele mai originale, cum ar fi fisticul. Va prezentam astazi cele doua clasice atemporale, cu carne tocata de porc si mazare.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!