Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Arancini di riso (Bile de orez cu umplutura de carne tocata cu sos de rosii)

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

gatestecucori

16 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator
Arancini di riso (Bile de orez cu umplutura de carne tocata cu sos de rosii)
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Arancini di riso (Bile de orez cu umplutura de carne tocata cu sos de rosii)

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

gatestecucori

16 retete postate

gatesc.co
Bucatar amator

Pregatire

1 ora

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Arancini di riso sau Bile de orez pe romaneste, cu carne tocata si mazare, reprezinta o reteta italieneasca, care provine din Sicilia si care este mandria bucatariei siciliene. Arancino di riso, care isi datoreaza numele asemanarii estetice cu portocala, este un produs tipic din Messina si Palermo, dar este gatit conform traditiei din Sicilia. In Sicilia se gasesc peste tot si in orice moment, intotdeauna fierbinti si parfumati, de la oras la oras isi schimba adesea forma si dimensiunea, luand forme ovale, pere sau rotunde, in functie de umplutura care si ea poate fi de altfel, diferita. Exista aproximativ 100 de variatii: de la cele mai clasice (adica carne tocata si mazare) la sunca si mozzarella sau la cele mai originale, cum ar fi fisticul. Va prezentam astazi cele doua clasice atemporale, cu carne tocata de porc si mazare.

Arancini di riso (Bile de orez cu umplutura de carne tocata cu sos de rosii)

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

1 ora

Preparare

45 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Arancini di riso sau Bile de orez pe romaneste, cu carne tocata si mazare, reprezinta o reteta italieneasca, care provine din Sicilia si care este mandria bucatariei siciliene. Arancino di riso, care isi datoreaza numele asemanarii estetice cu portocala, este un produs tipic din Messina si Palermo, dar este gatit conform traditiei din Sicilia. In Sicilia se gasesc peste tot si in orice moment, intotdeauna fierbinti si parfumati, de la oras la oras isi schimba adesea forma si dimensiunea, luand forme ovale, pere sau rotunde, in functie de umplutura care si ea poate fi de altfel, diferita. Exista aproximativ 100 de variatii: de la cele mai clasice (adica carne tocata si mazare) la sunca si mozzarella sau la cele mai originale, cum ar fi fisticul. Va prezentam astazi cele doua clasice atemporale, cu carne tocata de porc si mazare.

Ingrediente

Portii:
Orez
  • 250 gr orez
  • 20 gr unt
  • 1 lingurita turmeric
  • dupa gust sare
  • 600 ml apa
  • 50 gr parmezan
  • 1orez
    250 gr
  • 2unt
    20 gr
  • 3turmeric
    1 lingurita
  • 4sare
    dupa gust
  • 5apa
    600 ml
  • 6parmezan
    50 gr
Umplutura
  • 70 gr carne tocata de porc
  • 1 buc ceapa
  • 100 ml bulion
  • 20 gr unt
  • 40 gr mazare congelata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 ml vin rosu
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 120 gr branza mozzarella
  • 30 gr parmezan
  • 1carne tocata de porc
    70 gr
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3bulion
    100 ml
  • 4unt
    20 gr
  • 5mazare congelata
    40 gr
  • 6ulei de masline
    2 linguri
  • 7vin rosu
    25 ml
  • 8sare
    dupa gust
  • 9piper
    dupa gust
  • 10branza mozzarella
    120 gr
  • 11parmezan
    30 gr
Invelire
  • 200 ml apa
  • 100 gr faina
  • 200 gr pesmet
  • dupa gust sare
  • 1apa
    200 ml
  • 2faina
    100 gr
  • 3pesmet
    200 gr
  • 4sare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
cristescusabin
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
apr. 20, 09:02
nota 10!
o reteta mult prea gustoasa! merita incercata!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.