Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Supa de rata cu taitei de casa

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Supa de rata cu taitei de casa
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Supa de rata cu taitei de casa

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

In familia noastra supa de taietei e sfanta la fel ca slujba de duminica. De cand ma stiu in fiecare duminca la noi se face supa de carne cu taietei facuti in casa. Nu demult am avut bucuria de a primi o rata, grasuna, dar nu indopata, asa ca am transformat-o rapid in supa si friptura. Reteta de supa de rata este una traditionala, se aseamana cu cea de gaina, dar mie sincer, mi se pare mult mai buna, mai dulce. Zarzavaturile sunt cele clasice pentru orice supa de carne, iar cheia succesului la aceasta supa este fierberea indelungata, la foc mic, cat mai mic. Flacara mare si fierberea la foc potrivit sau tare duc la tulburarea supei. Chiar daca timpul de fierbere este lung, merita sa prepararti aceasta supa, are un gust unic, mai ales daca avem o rata de tara.

Supa de rata cu taitei de casa

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

15 minute

Preparare

3 ore

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

In familia noastra supa de taietei e sfanta la fel ca slujba de duminica. De cand ma stiu in fiecare duminca la noi se face supa de carne cu taietei facuti in casa. Nu demult am avut bucuria de a primi o rata, grasuna, dar nu indopata, asa ca am transformat-o rapid in supa si friptura. Reteta de supa de rata este una traditionala, se aseamana cu cea de gaina, dar mie sincer, mi se pare mult mai buna, mai dulce. Zarzavaturile sunt cele clasice pentru orice supa de carne, iar cheia succesului la aceasta supa este fierberea indelungata, la foc mic, cat mai mic. Flacara mare si fierberea la foc potrivit sau tare duc la tulburarea supei. Chiar daca timpul de fierbere este lung, merita sa prepararti aceasta supa, are un gust unic, mai ales daca avem o rata de tara.

Ingrediente

Portii:
  • 750 gr carne de rata
  • 4 buc morcovi
  • 2 buc radacina de patrunjel
  • 1 buc ceapa
  • 0.5 buc gulie
  • 1 felie telina
  • 1 lingura piper boabe
  • 4 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 lingurite sare
  • 150 gr compot de visine fara samburi
  • 4 l apa
  • 1carne de rata
    750 gr
  • 2morcovi
    4 buc
  • 3radacina de patrunjel
    2 buc
  • 4ceapa
    1 buc
  • 5gulie
    0.5 buc
  • 6telina
    1 felie
  • 7piper boabe
    1 lingura
  • 8usturoi
    4 catei
  • 9patrunjel
    1 legatura
  • 10sare
    2 lingurite
  • 11compot de visine fara samburi
    150 gr
  • 12apa
    4 l

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Ancutsa
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 08:58
Gustoasa!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 04:19
Super gust!
Daaa supa de rata este pe primul loc si la noi!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.