Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Panettone de casa

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Panettone de casa
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Panettone de casa

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Ancutsa

1030 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

4 ore 45 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

Un desert italian (originar din Milano) deosebit, care ne-a cucerit cu textura si aromele lui. Nu ma asteptam sa-mi placa atat un cozonac, altul in afara de cel cu nuca si cacao, sau cel cu unt, asa cum ne-am obisnuit cu totii, insa acesta ne-a surprins. A fost ceva de munca la el, am vrut sa iasa perfect, dar si pentru ca am avut multe aluaturi de pregatit in weekend, am ales framantarea la mixer. Timpul de dospire este mai indelungat comparativ cu un cozonac obisnuit, pentru a capata forma unui dom, trebuie dospit de 3 ori, ceea ce poate dura si o zi intreaga, de aceea are si alta textura si alta aroma. De obicei, se face cu faina Manitoba (o faina de forta), insa nu am gasit si am vrut s-o inlocuiesc cu cea 650, care este bogata in gluten, insa mirosea a mucegai si a trebuit sa renunt si la aceasta. Asa ca a trebuit sa ma descurc cu ce am: faina alba 000. Singurul inconvenient este ca folosind o faina tip 000 la un astfel de aluat, produsul final se lasa un pic la coacere (din cauza continutului scazut de gluten). Cu siguranta o sa testez si faina Manitoba, ca sa vad diferenta. Se adauga ce mirodenii va plac, eu am folosit coaja de mandarine si de lamaie, stafide si rahat.

Panettone de casa

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

4 ore 45 minute

Preparare

35 minute

Favorita de

4 bucatari

Dificultate

Ridicata

Prezentare

Un desert italian (originar din Milano) deosebit, care ne-a cucerit cu textura si aromele lui. Nu ma asteptam sa-mi placa atat un cozonac, altul in afara de cel cu nuca si cacao, sau cel cu unt, asa cum ne-am obisnuit cu totii, insa acesta ne-a surprins. A fost ceva de munca la el, am vrut sa iasa perfect, dar si pentru ca am avut multe aluaturi de pregatit in weekend, am ales framantarea la mixer. Timpul de dospire este mai indelungat comparativ cu un cozonac obisnuit, pentru a capata forma unui dom, trebuie dospit de 3 ori, ceea ce poate dura si o zi intreaga, de aceea are si alta textura si alta aroma. De obicei, se face cu faina Manitoba (o faina de forta), insa nu am gasit si am vrut s-o inlocuiesc cu cea 650, care este bogata in gluten, insa mirosea a mucegai si a trebuit sa renunt si la aceasta. Asa ca a trebuit sa ma descurc cu ce am: faina alba 000. Singurul inconvenient este ca folosind o faina tip 000 la un astfel de aluat, produsul final se lasa un pic la coacere (din cauza continutului scazut de gluten). Cu siguranta o sa testez si faina Manitoba, ca sa vad diferenta. Se adauga ce mirodenii va plac, eu am folosit coaja de mandarine si de lamaie, stafide si rahat.

Ingrediente

Portii:
Pentru maia:
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 50 ml apa
  • 50 gr faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1drojdie proaspata
    25 gr
  • 2apa
    50 ml
  • 3faina
    50 gr
  • 4zahar
    1 lingurita
Pentru aluat:
  • 2 buc oua
  • 2 buc galbenus de ou
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 80 gr unt
  • 5 ml indulcitor
  • 35 gr stafide
  • 5 gr pudra de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita coaja de citrice
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • dupa gust rahat de trandafiri
  • dupa gust morcovi mov
  • 1oua
    2 buc
  • 2galbenus de ou
    2 buc
  • 3faina
    350 gr
  • 4lapte
    150 ml
  • 5unt
    80 gr
  • 6indulcitor
    5 ml
  • 7stafide
    35 gr
  • 8pudra de vanilie
    5 gr
  • 9esenta de rom
    1 lingurita
  • 10coaja de citrice
    1 lingurita
  • 11coaja de lamaie
    1 lingurita
  • 12rahat de trandafiri
    dupa gust
  • 13morcovi mov
    dupa gust
In plus:
  • 30 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1faina
    30 gr
  • 2lapte
    50 ml
  • 3zahar
    1 lingurita

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Vali
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 10:42
Imi place mult!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 03:51
Ti-a iesit tare frumos! Si ce textura are in sectiune!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
mai 20, 11:15
Minunat!
1
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.