Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Placinte mocanesti

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Ruxy

1006 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Placinte mocanesti
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Placinte mocanesti

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Ruxy

1006 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

1 zi 16 ore

Preparare

20 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Sunt unii oameni care atunci cand aud ceva despre un subiect care ii intereseaza foarte tare, ciulesc urechile, in timp ce altii trec mai departe, eu va marturisesc sincer ca fac parte din prima categorie, astfel ca aseara cand am vazut la Romanii au Talent, placintele aduse juriului de catre formatia de dansatori si am auzit si povestea lor, mi s-au aprins toate beculetele...inspiratie pura la ora tarzie in noapte, ca numai placinte am visat pana dimineata. Astazi am rascolit internetul in cautarea unei retete care sa imi placa, sunt multe de fapt si ma bucur ca am gasit una pe care am adaptat-o pe ici, pe colo dupa gustul personal. Ce iubesc eu foarte tare la tara noastra este diversitatea si bogatia locurilor, a oamenilor, a traditiilor, fiecare regiune te imbie cu tot ceeea ce are ea mai frumos si mai bun- in mod special ma refer aici, firesc, la partea culinara. in cazul de fata placintele savuroase, iti vor lasa magice amintiri; daca mergi in Bucovina vei fi intampinat cu minunatele poale-n brau, in Ardeal cu placintele coapte pe lespede, in Oltenia cu renumitele turte taranesti, in zona Harghitei desigur cu langosii bine cunoscuti, iar aceste placinte deosebit de gustoase din zona Sacele cu branza de burduf vin sa confirme cele spuse mai sus, avem o tara de vis si merita cutreierata in lung si-n lat, chiar si numai pentru a te indragosti de o placinta! Placintele mocanesti sunt mostenite din mosi stramosi de la mocanii din Sacele si s-au pastrat in gospodarii de catre strabunici, bunici si mame si sunt transmise cu drag fiecarei generatii care vine, avand un deosebit respect pentru pastrarea traditiei. Acestor placinte li se mai spune si placinte cu refrec, acesta fiind de fapt ruloul care se formeaza deasupra pentru a tine mai bine cele doua foi umplute cu branza.

Placinte mocanesti

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

1 zi 16 ore

Preparare

20 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Categorii:  Romaneasca
Ruxy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Sunt unii oameni care atunci cand aud ceva despre un subiect care ii intereseaza foarte tare, ciulesc urechile, in timp ce altii trec mai departe, eu va marturisesc sincer ca fac parte din prima categorie, astfel ca aseara cand am vazut la Romanii au Talent, placintele aduse juriului de catre formatia de dansatori si am auzit si povestea lor, mi s-au aprins toate beculetele...inspiratie pura la ora tarzie in noapte, ca numai placinte am visat pana dimineata. Astazi am rascolit internetul in cautarea unei retete care sa imi placa, sunt multe de fapt si ma bucur ca am gasit una pe care am adaptat-o pe ici, pe colo dupa gustul personal. Ce iubesc eu foarte tare la tara noastra este diversitatea si bogatia locurilor, a oamenilor, a traditiilor, fiecare regiune te imbie cu tot ceeea ce are ea mai frumos si mai bun- in mod special ma refer aici, firesc, la partea culinara. in cazul de fata placintele savuroase, iti vor lasa magice amintiri; daca mergi in Bucovina vei fi intampinat cu minunatele poale-n brau, in Ardeal cu placintele coapte pe lespede, in Oltenia cu renumitele turte taranesti, in zona Harghitei desigur cu langosii bine cunoscuti, iar aceste placinte deosebit de gustoase din zona Sacele cu branza de burduf vin sa confirme cele spuse mai sus, avem o tara de vis si merita cutreierata in lung si-n lat, chiar si numai pentru a te indragosti de o placinta! Placintele mocanesti sunt mostenite din mosi stramosi de la mocanii din Sacele si s-au pastrat in gospodarii de catre strabunici, bunici si mame si sunt transmise cu drag fiecarei generatii care vine, avand un deosebit respect pentru pastrarea traditiei. Acestor placinte li se mai spune si placinte cu refrec, acesta fiind de fapt ruloul care se formeaza deasupra pentru a tine mai bine cele doua foi umplute cu branza.

Ingrediente

Portii:
Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 buc oua
  • 8 gr sare
  • 200 ml apa
  • 100 gr unt
  • 1faina
    500 gr
  • 2oua
    1 buc
  • 3sare
    8 gr
  • 4apa
    200 ml
  • 5unt
    100 gr
Umplutura:
  • 200 gr branza de burduf
  • 200 gr telemea
  • 2 buc oua
  • 1 legatura marar
  • 1 cana ulei
  • 1branza de burduf
    200 gr
  • 2telemea
    200 gr
  • 3oua
    2 buc
  • 4marar
    1 legatura
  • 5ulei
    1 cana

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Imagini de la bucatari

https://gatesc-11d8c.kxcdn.com/29835726-f1ce-4119-973a-d4fdd7a1c5a6.jpg
(*)(*)(*)(*)(*)
gatesc.ro Cooking Art
Legend Chef gatesc.co

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Cooking Art
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 23, 11:30
Foarte buna!!  |  Reteta gatita
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.