(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (1)
Bucatile de carne slaba, cum este si cotletul de porc, au tendinta de a se usca/ deshidrata cand sunt procesate termic si de cele mai multe ori este nevoie sa fie fragezite prin metode chimice sau mecanice. Nu intotdeauna avem insa timp sa lasam carnea la marinat. In mod natural carnea este zemoasa si trebuie gatita corect ca sa ramana asa. In aceasta reteta cotletul de porc intreg este gatit la cuptor, in prima etapa, simplu, fara nici un alt ingredient. Dupa expirarea timpului carnea este unsa cu un sos din rozmarin, ulei, otet balsamic, sare si piper, care are rolul unei marinade. Rozmarinul imbunatateste gustul oricarui preparat din carne de porc, uleiul difuzeaza aromele prin fibrele carnii iar otetul balsamic da o aroma complexa, dulce-acrisoara, care confera si o usoara aciditate, echilibrand gustul bogat al carnii. Cartofii sunt o garnitura clasica la preparatele din carne. Pentru ca sa ducem cartofii la un alt nivel, cartofii fierti si zdrobiti sunt combinati cu smantana, crema de branza si unt si gatiti la cuptor pentru cateva minute, lasand aromele se combine. Atat friptura cat si garnitura de cartofi sunt alegerea perfecta pentru o masa completa si delicioasa.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!