Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Painici de malai si salata de porumb

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

KitchenAid

337 retete postate

gatesc.co
Chef
Painici de malai si salata de porumb
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Painici de malai si salata de porumb

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

KitchenAid

337 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Daca nu ai mancat niciodata painici facute din malai proaspat rasnit, e timpul sa-ti iei un blender performant si sa macini pe loc porumbul. Vei simti diferenta de textura si aroma. Desi nu sunt un desert, aceste painici contin lapte, miere, ou si nuci- o combinatie irezistibila de ingrediente, pentru o senzatie garantata de “melt-in-your-mouth”.

Painici de malai si salata de porumb

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

20 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

KitchenAid
Chef
gatesc.co

Prezentare

Daca nu ai mancat niciodata painici facute din malai proaspat rasnit, e timpul sa-ti iei un blender performant si sa macini pe loc porumbul. Vei simti diferenta de textura si aroma. Desi nu sunt un desert, aceste painici contin lapte, miere, ou si nuci- o combinatie irezistibila de ingrediente, pentru o senzatie garantata de “melt-in-your-mouth”.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Aluat
  • 75 gr porumb de floricele
  • 125 ml lapte
  • 50 gr miere
  • 1 buc oua
  • 25 gr nuci
  • 50 gr faina
  • 8 gr praf de copt
  • 4 gr sare de mare
  • 45 gr unt
  • 1porumb de floricele
    75 gr
  • 2lapte
    125 ml
  • 3miere
    50 gr
  • 4oua
    1 buc
  • 5nuci
    25 gr
  • 6faina
    50 gr
  • 7praf de copt
    8 gr
  • 8sare de mare
    4 gr
  • 9unt
    45 gr
Salata
  • 300 gr porumb din conserva
  • 30 gr ceapa
  • 1 buc ardei
  • 1 lingurita otet balsamic alb
  • 1 lingurita sirop de artar
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 15 frunze frunze de menta
  • dupa gust frunze de salvie
  • 1porumb din conserva
    300 gr
  • 2ceapa
    30 gr
  • 3ardei
    1 buc
  • 4otet balsamic alb
    1 lingurita
  • 5sirop de artar
    1 lingurita
  • 6sare
    dupa gust
  • 7piper
    dupa gust
  • 8ulei de masline
    2 lingurite
  • 9frunze de menta
    15 frunze
  • 10frunze de salvie
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Veti avea nevoie de cuptorul preincalzit la 180°C, cu ventilatie si de 4 tigai din fonta (12 cm diametru).

    Veti avea nevoie de cuptorul preincalzit la 180°C, cu ventilatie si de 4 tigai din fonta (12 cm diametru).

  • Pasul 2
    terminat

    Puneti porumbul in bolul blenderului si macinati pe setarile de viteza1-2. Puneti amestecul de porumb intr-un bol.

    Puneti porumbul in bolul blenderului si macinati pe setarile de viteza1-2. Puneti amestecul de porumb intr-un bol.

  • Pasul 3
    terminat

    Puneti laptele, mierea, oul si nucile in bolul blenderului si amestecati bine pe setarile de viteza 1-3. Se pune untul intr-o tigaie mica si se topeste usor. Combinati faina, praful de copt si sarea de mare si amestecati-le la viteza 1. La final, turnati untul si amestecati compozitia pentru circa 1-2 minute, crescand viteza pana la 5.

    Puneti laptele, mierea, oul si nucile in bolul blenderului si amestecati bine pe setarile de viteza 1-3. Se pune untul intr-o tigaie mica si se topeste usor. Combinati faina, praful de copt si sarea de mare si amestecati-le la viteza 1. La final, turnati untul si amestecati compozitia pentru circa 1-2 minute, crescand viteza pana la 5.

  • Pasul 4
    terminat

    Puneti amestecul intr-un bol si lasati-l sa se odihneasca timp de 15 minute. Se toarna aluatul in tigaile mici din fonta, se introduc pe o tava de copt in cuptorul incins la 180°C.

    Puneti amestecul intr-un bol si lasati-l sa se odihneasca timp de 15 minute. Se toarna aluatul in tigaile mici din fonta, se introduc pe o tava de copt in cuptorul incins la 180°C.

  • Pasul 5
    terminat

    Intre timp, asezati porumbul dulce, ceapa, ardeiul iute, otetul balsamic si siropul de artar intr-un bol, amestecati si condimentati dupa gust cu sare de mare si piper. Adaugati uleiul de masline si frunzele de menta si salvie.

    Intre timp, asezati porumbul dulce, ceapa, ardeiul iute, otetul balsamic si siropul de artar intr-un bol, amestecati si condimentati dupa gust cu sare de mare si piper. Adaugati uleiul de masline si frunzele de menta si salvie.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Veti avea nevoie de cuptorul preincalzit la 180°C, cu ventilatie si de 4 tigai din fonta (12 cm diametru).

    Veti avea nevoie de cuptorul preincalzit la 180°C, cu ventilatie si de 4 tigai din fonta (12 cm diametru).

  • Pasul 2
    terminat

    Puneti porumbul in bolul blenderului si macinati pe setarile de viteza1-2. Puneti amestecul de porumb intr-un bol.

    Puneti porumbul in bolul blenderului si macinati pe setarile de viteza1-2. Puneti amestecul de porumb intr-un bol.

  • Pasul 3
    terminat

    Puneti laptele, mierea, oul si nucile in bolul blenderului si amestecati bine pe setarile de viteza 1-3. Se pune untul intr-o tigaie mica si se topeste usor. Combinati faina, praful de copt si sarea de mare si amestecati-le la viteza 1. La final, turnati untul si amestecati compozitia pentru circa 1-2 minute, crescand viteza pana la 5.

    Puneti laptele, mierea, oul si nucile in bolul blenderului si amestecati bine pe setarile de viteza 1-3. Se pune untul intr-o tigaie mica si se topeste usor. Combinati faina, praful de copt si sarea de mare si amestecati-le la viteza 1. La final, turnati untul si amestecati compozitia pentru circa 1-2 minute, crescand viteza pana la 5.

  • Pasul 4
    terminat

    Puneti amestecul intr-un bol si lasati-l sa se odihneasca timp de 15 minute. Se toarna aluatul in tigaile mici din fonta, se introduc pe o tava de copt in cuptorul incins la 180°C.

    Puneti amestecul intr-un bol si lasati-l sa se odihneasca timp de 15 minute. Se toarna aluatul in tigaile mici din fonta, se introduc pe o tava de copt in cuptorul incins la 180°C.

  • Pasul 5
    terminat

    Intre timp, asezati porumbul dulce, ceapa, ardeiul iute, otetul balsamic si siropul de artar intr-un bol, amestecati si condimentati dupa gust cu sare de mare si piper. Adaugati uleiul de masline si frunzele de menta si salvie.

    Intre timp, asezati porumbul dulce, ceapa, ardeiul iute, otetul balsamic si siropul de artar intr-un bol, amestecati si condimentati dupa gust cu sare de mare si piper. Adaugati uleiul de masline si frunzele de menta si salvie.

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Dantes
Mini Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 12:13
Gustoase!
0
 | 
Raspunde
gatesc.ro
PanaCris
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 20, 05:03
Super idee! ;)
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.