Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Olive oil cake cu portocale si rozmarin

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef
Olive oil cake cu portocale si rozmarin
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Olive oil cake cu portocale si rozmarin

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Oana Ramona

93 retete postate

gatesc.co
Mini Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prajitura aceasta are o caldura si o finete aparte, usor florala, data atat de portocale si rozmarin, dar si de apa din flori de portocal. Iar inlocuirea untului cu ulei de masline o face mai "usoara", frageda si umeda in acelasi timp.

Olive oil cake cu portocale si rozmarin

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Prajitura aceasta are o caldura si o finete aparte, usor florala, data atat de portocale si rozmarin, dar si de apa din flori de portocal. Iar inlocuirea untului cu ulei de masline o face mai "usoara", frageda si umeda in acelasi timp.

Ingrediente

Portii:
Blat
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 15 ml apa de flori de portocal
  • 5 gr coaja de portocala
  • 100 gr oua
  • 110 gr faina alba pentru prajituri
  • 100 gr faina de migdale
  • 10 gr praf de copt
  • 2 gr sare
  • 3 gr rozmarin
  • 1zahar
    200 gr
  • 2ulei de masline
    100 ml
  • 3iaurt grecesc
    150 gr
  • 4apa de flori de portocal
    15 ml
  • 5coaja de portocala
    5 gr
  • 6oua
    100 gr
  • 7faina alba pentru prajituri
    110 gr
  • 8faina de migdale
    100 gr
  • 9praf de copt
    10 gr
  • 10sare
    2 gr
  • 11rozmarin
    3 gr
Crema de mascarpone
  • 75 gr branza Mascarpone
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 35 gr zahar pudra
  • 5 ml apa de flori de portocal
  • 10 ml triplu sec
  • 1branza Mascarpone
    75 gr
  • 2smantana pentru frisca
    150 ml
  • 3zahar pudra
    35 gr
  • 4apa de flori de portocal
    5 ml
  • 5triplu sec
    10 ml
Sos de portocale si rozmarin
  • 70 ml suc de portocale
  • 15 ml apa de flori de portocal
  • 15 ml triplu sec
  • 50 gr zahar
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1suc de portocale
    70 ml
  • 2apa de flori de portocal
    15 ml
  • 3triplu sec
    15 ml
  • 4zahar
    50 gr
  • 5rozmarin
    1 crenguta de

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.