Shakshouka este un fel de mancare Maghrebi cu oua posate intr-un sos de rosii, ulei de masline, ardei, ceapa si usturoi si condimentat in mod obisnuit cu chimen, boia, piper Cayenne si nucsoara. Shakshouka isi are originea in Africa de Nord otomana la mijlocul secolului al XVI-lea, dupa ce rosiile au fost introduse in regiune de Hernan Cortes ca parte a schimbului columbian. Se stie doar ca pentru Israel, felul de mancare provine din culturile din nord-estul Africii si, mai exact, din regiunea libiana-tunisiana. Cand imigratia in Israel din tarile nord-africane era in varf, imigrantii au suferit dificultati financiare si acest fel de mancare consistent si accesibil, care contine oua, legume si paine, a devenit un favorit al gospodariei. Astazi, shakshuka este puternic asociat cu Orientul Mijlociu si cu Israelul in special, unde a fost introdus de imigranti evrei din Tunisia, Maroc, Algeria si Libia.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!