(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ 5 (1)
Papricasul de pui este un preparat popular si apreciat in Ardeal, inspirat din bucataria maghiara. Denumirea de papricas, vine de la cel mai important ingredient al preparatului, paprika sau boia de ardei, care pe langa aroma da si culoarea specifica. Ca si la orice tocana se incepe cu gatirea legumelor. In aceasta reteta, ceapa, ardeiul si usturoiul sunt gatite inabusit in ulei. Prin aceasta tehica de gatire legumele se inmoaie, fara sa se rumeneasca, si elibereaza incet sucurile care sunt captate de ulei obtinand o emulsie aromata, care sta la baza sosului. Peste legumele inabusite sunt adaugate apoi bucatile de carne de pui, asezonate cu sare si piper, acoperite de un strat generos de boia si gatite lent. Cremozitatea sosului este intensificata de smantana pentru gatit adaugata la final. Pentru a fi si mai delicios, papricasul se serveste cu galustele pufoase din faina si oua, care absorb o parte din sosul savuros.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!