Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit âžĪ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate âžĪ

Tofu in sos cremos de rosii (Dum Tofu paneer kali mirch)

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
 chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Tofu in sos cremos de rosii (Dum Tofu paneer kali mirch)
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Tofu in sos cremos de rosii (Dum Tofu paneer kali mirch)

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
chef profile img

food therapy

2297 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Branza Tofu se remarca prin capacitatea sa de a absorbi aromele, devenind astfel un aliment foarte versatil. Pentru a beneficia la maxim de aceasta calitate si de a amplifica savoarea preparatului final, branza tofu trebuie mai intai bine scursa de excesul de lichid inainte de preparare. Savoarea unui preparat este data de aroma si textura. Pentru contrastul de textura, crusta crocanta si interior cremos, bucatile de tofu sunt prajite in ulei si apoi invelite intr-un sos de rosii aromat cu mirodenii specifice bucatariei indiene. Cremozitatea si textura sosului, ajustat cu smantana de caju, face din tofu un preparat deosebit, de care te vei indragosti de la prima inbucatura, indiferent daca esti sau nu vegetarian.

Tofu in sos cremos de rosii (Dum Tofu paneer kali mirch)

( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( 0 )

Pregatire

30 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Branza Tofu se remarca prin capacitatea sa de a absorbi aromele, devenind astfel un aliment foarte versatil. Pentru a beneficia la maxim de aceasta calitate si de a amplifica savoarea preparatului final, branza tofu trebuie mai intai bine scursa de excesul de lichid inainte de preparare. Savoarea unui preparat este data de aroma si textura. Pentru contrastul de textura, crusta crocanta si interior cremos, bucatile de tofu sunt prajite in ulei si apoi invelite intr-un sos de rosii aromat cu mirodenii specifice bucatariei indiene. Cremozitatea si textura sosului, ajustat cu smantana de caju, face din tofu un preparat deosebit, de care te vei indragosti de la prima inbucatura, indiferent daca esti sau nu vegetarian.

Ingrediente

Portii:
crutoane de branza tofu
  • 600 gr Tofu in saramura
  • 20 ml ulei
  • 1Tofu in saramura
    600 gr
  • 2ulei
    20 ml
sos de rosii
  • 15 ml ulei
  • 0.25 lingurita cardamon macinat
  • 0.5 lingurita chimion macinat
  • 0.5 lingurita piper negru macinat
  • 0.25 lingurita piper Cayenne
  • 0.5 lingurita mustar pudra
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 0.5 lingurita condiment Garam Masala
  • 1 buc ceapa
  • 15 gr ghimbir
  • 1 buc ardei iute
  • 4 buc usturoi
  • dupa gust sare
  • 380 gr rosii din conserva
  • 180 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • dupa gust fulgi de ardei
  • 1ulei
    15 ml
  • 2cardamon macinat
    0.25 lingurita
  • 3chimion macinat
    0.5 lingurita
  • 4piper negru macinat
    0.5 lingurita
  • 5piper Cayenne
    0.25 lingurita
  • 6mustar pudra
    0.5 lingurita
  • 7coriandru macinat
    1 lingurita
  • 8condiment Garam Masala
    0.5 lingurita
  • 9ceapa
    1 buc
  • 10ghimbir
    15 gr
  • 11ardei iute
    1 buc
  • 12usturoi
    4 buc
  • 13sare
    dupa gust
  • 14rosii din conserva
    380 gr
  • 15apa
    180 ml
  • 16zahar
    1 lingurita
  • 17fulgi de ardei
    dupa gust
Smantana de Caju
  • 50 gr caju
  • 250 ml apa
  • 1caju
    50 gr
  • 2apa
    250 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tocator bambus, 42 x 31 cm, grosime 4 cm - Zwilling
355 leiÎn stoc
Razatoare pentru ghimbir, inox - Westmark
45 leiÎn stoc
Tigaie wok, otel-carbon, 30 cm - Kitchen Craft
215 leiÎn stoc
Cutitul bucatarului, inox, 20 cm - Westmark
54 leiÎn stoc
Sort "Gatesc, deci exist"

Sort "Gatesc, deci exist"

98 lei În stoc

98 leiÎn stoc
Sort "Count the memories, not calories"
98 leiÎn stoc
Sort "My kitchen. My rules!"
98 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★
0 recenzii
(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ (*) ★ (*) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ (*) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ (*) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)
(*) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.