Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Sarbusca - ciorba moldoveneasca
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

(*)(*)(*)(*)(*) (2)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Sarbusca este o ciorba care se face prin zona Moldovei, in care apa este inlocuita cu jintuiala (zer de branza de oaie). Numirea mancarii "sarbusca" poate fi o varianta a cuvantului sorbusca "a sorbi", fiindca in popor, pentru mancarurile lichide (zeama, supa, ciorba) se foloseste si cuvantul sorbitura. Reteta de sarbusca este simpla si nu contine cantitati exacte de ingrediente; daca va place o ciorba mai groasa, se folosesc mai multi cartofi, daca va place mai clara, se scot 2-3 cartofi din ingrediente, astfel incat rezultatul final sa fie pe placul vostru. Se serveste rece sau calda si, cel mai bine, merge cu ceapa verde sau rosie.

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

(*)(*)(*)(*)(*) ( 2 )

Pregatire

15 minute

Preparare

45 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Sidy
Chef
gatesc.co

Prezentare

Sarbusca este o ciorba care se face prin zona Moldovei, in care apa este inlocuita cu jintuiala (zer de branza de oaie). Numirea mancarii "sarbusca" poate fi o varianta a cuvantului sorbusca "a sorbi", fiindca in popor, pentru mancarurile lichide (zeama, supa, ciorba) se foloseste si cuvantul sorbitura. Reteta de sarbusca este simpla si nu contine cantitati exacte de ingrediente; daca va place o ciorba mai groasa, se folosesc mai multi cartofi, daca va place mai clara, se scot 2-3 cartofi din ingrediente, astfel incat rezultatul final sa fie pe placul vostru. Se serveste rece sau calda si, cel mai bine, merge cu ceapa verde sau rosie.

Ingrediente

Portii:
  • 5 buc cartofi
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc ceapa
  • 0.5 buc ardei gras
  • 2 buc galbenus de ou
  • 300 gr smantana
  • 2 l jintuiala
  • 2 crengute de leustean
  • 3 crengute de patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1cartofi
    5 buc
  • 2morcovi
    2 buc
  • 3ceapa
    1 buc
  • 4ardei gras
    0.5 buc
  • 5galbenus de ou
    2 buc
  • 6smantana
    300 gr
  • 7jintuiala
    2 l
  • 8leustean
    2 crengute de
  • 9patrunjel
    3 crengute de
  • 10ulei
    2 linguri
  • 11sare
    dupa gust
  • 12piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (2)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
2 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (2)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Mimmi
Master Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
mar. 22, 09:16
Interesant
Cu jintuiala facem balbos dar trebuie sa încerc și ciorba asta.
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Lubita
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
feb. 22, 09:02
Sarbusca
Daa am mancat dar n-am facut,delicioasa!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.