Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Bigos - varza cu carne, costita si carnati

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
 chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef
Bigos - varza cu carne, costita si carnati
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Bigos - varza cu carne, costita si carnati

(*)(*)(*)(*)(*) (3)
chef profile img

Sidy

502 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Bigos este o tocana traditionala din Polonia,cu varza multa, considerata mancarea nationala a polonezilor. Mancarea, in Polonia ,se serveste cu ocazia sarbatorilor de iarna si se prepara in cantitati mari , pastrindu-se in frigul de afara. Incalzindu-l de mai multe ori, Bigosul capata gust din ce in ce mai bun. Pe limba lor "bigos" inseamna "incurcatura", iar pe limba noastra inseamna un...talmes-balmes din carne de vitel,costita afumata si carnaciori uscati, totul garnisit cu varza din belsug.

Bigos - varza cu carne, costita si carnati

(*)(*)(*)(*)(*) ( 3 )

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Bigos este o tocana traditionala din Polonia,cu varza multa, considerata mancarea nationala a polonezilor. Mancarea, in Polonia ,se serveste cu ocazia sarbatorilor de iarna si se prepara in cantitati mari , pastrindu-se in frigul de afara. Incalzindu-l de mai multe ori, Bigosul capata gust din ce in ce mai bun. Pe limba lor "bigos" inseamna "incurcatura", iar pe limba noastra inseamna un...talmes-balmes din carne de vitel,costita afumata si carnaciori uscati, totul garnisit cu varza din belsug.

Ingrediente

Portii:
  • 500 gr carne de vitel
  • 200 gr coaste afumate de porc
  • 200 gr carnati afumati
  • 1 buc varza
  • 1 buc mere
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 100 ml vin alb
  • 250 ml bulion
  • 4 buc ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • 1carne de vitel
    500 gr
  • 2coaste afumate de porc
    200 gr
  • 3carnati afumati
    200 gr
  • 4varza
    1 buc
  • 5mere
    1 buc
  • 6cimbru
    1 crenguta de
  • 7pasta de gogosari
    2 linguri
  • 8vin alb
    100 ml
  • 9bulion
    250 ml
  • 10ceapa verde
    4 buc
  • 11ulei
    2 linguri
  • 12sare
    dupa gust
  • 13piper
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (3)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
3 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (3)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
silvi0ara
Bucatar pasionat
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 09:24
Varza
Super buna.
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
Bibi Stanescu
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 09:27
Bigos
Grozav de bun!
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)
gatesc.ro
food therapy
Legend Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 05:16
o mancare reconfortanta
0
 | 
Raspunde
 | 
Vezi comentarii (1)

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.