Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Briose cu pere, frisca si mirodenii

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

Ancutsa

926 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Briose cu pere, frisca si mirodenii
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Briose cu pere, frisca si mirodenii

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

Ancutsa

926 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

1 ora

Preparare

18 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Am pregatit aceste briose craciunatice cu blat cu mirodenii (scortisoara, nucsoara), le-am umplut cu pere si le-am decorat cu frisca si coacaze. Au iesit delicioase si aromate! Nu am folosit zahar, doar la blat am pus 1 lingura de miere, iar perele din umplutura au fost coapte si dulci, deci per total, briosele mi s-au parut suficient de dulci. In functie de cat de mult iubiti zaharul, puteti adapta reteta, dupa plac.

Briose cu pere, frisca si mirodenii

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )

Pregatire

1 ora

Preparare

18 minute

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Ancutsa
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Am pregatit aceste briose craciunatice cu blat cu mirodenii (scortisoara, nucsoara), le-am umplut cu pere si le-am decorat cu frisca si coacaze. Au iesit delicioase si aromate! Nu am folosit zahar, doar la blat am pus 1 lingura de miere, iar perele din umplutura au fost coapte si dulci, deci per total, briosele mi s-au parut suficient de dulci. In functie de cat de mult iubiti zaharul, puteti adapta reteta, dupa plac.

Ingrediente

Portii:
Blat:
  • 4 buc oua
  • praf de sare
  • 1 lingura miere de flori de portocal
  • 36 ml apa
  • 120 gr faina
  • 0.5 lingurita nucsoara macinata
  • 0.5 lingurita scortisoara macinata
  • 4 gr praf de copt
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1oua
    4 buc
  • 2sare
    praf de
  • 3miere de flori de portocal
    1 lingura
  • 4apa
    36 ml
  • 5faina
    120 gr
  • 6nucsoara macinata
    0.5 lingurita
  • 7scortisoara macinata
    0.5 lingurita
  • 8praf de copt
    4 gr
  • 9ulei de floarea soarelui
    100 ml
Umplutura:
  • 200 gr pere congelate
  • 1pere congelate
    200 gr
Crema mascarpone:
  • 250 gr branza Mascarpone
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 1 lingurita vanilie
  • 1branza Mascarpone
    250 gr
  • 2frisca lichida neindulcita
    200 ml
  • 3vanilie
    1 lingurita
decor:
  • dupa gust coacaze rosii
  • 1coacaze rosii
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Cristinutsa
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
ian. 23, 02:24
Arată minunat!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.