Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Supa frantuzeasca de ceapa

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2343 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Supa frantuzeasca de ceapa
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Supa frantuzeasca de ceapa

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2343 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

5 bucatari

Dificultate

Medie

Supa delicioasa, perfecta pentru zilele reci, cu ceapa caramelizata in unt, fiarta in supa de vita si vin, aromata cu dafin si cimbru. Supa se serveste cu felii rumene si crocante de paine, presarate cu branza.

Supa frantuzeasca de ceapa

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

5 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Supa delicioasa, perfecta pentru zilele reci, cu ceapa caramelizata in unt, fiarta in supa de vita si vin, aromata cu dafin si cimbru. Supa se serveste cu felii rumene si crocante de paine, presarate cu branza.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Supa de ceapa
  • 1.35 kg ceapa
  • 30 gr unt
  • 30 ml ulei
  • dupa gust sare
  • 120 ml vin alb demisec
  • 1 buc foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • dupa gust piper macinat
  • 2 l supa de vita
  • 1ceapa
    1.35 kg
  • 2unt
    30 gr
  • 3ulei
    30 ml
  • 4sare
    dupa gust
  • 5vin alb demisec
    120 ml
  • 6foi de dafin
    1 buc
  • 7cimbru uscat
    1 lingurita
  • 8piper macinat
    dupa gust
  • 9supa de vita
    2 l
Servire
  • 300 gr paine bagheta
  • 240 gr branza Gruyere
  • 15 ml ulei
  • 1paine bagheta
    300 gr
  • 2branza Gruyere
    240 gr
  • 3ulei
    15 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Taiem ceapa la capete, apoi in jumatate si indepartam coaja.

    Taiem ceapa la capete, apoi in jumatate si indepartam coaja.

  • Pasul 2
    terminat

    Taiem ceapa pe lungime, de la un capat la altul, in felii subtiri.

    Taiem ceapa pe lungime, de la un capat la altul, in felii subtiri.

  • Pasul 3
    terminat

    Incalzim oala in care urmeaza sa gatim supa. Punem untul si uleiul. Asteptam pana cand untul s-a topit si incepe sa sfaraie.

    Incalzim oala in care urmeaza sa gatim supa. Punem untul si uleiul. Asteptam pana cand untul s-a topit si incepe sa sfaraie.

  • Pasul 4
    terminat

    Punem toate ceapa in oala. Acoperim oala cu capacul si gatim la foc mic 10 minute.

    Punem toate ceapa in oala. Acoperim oala cu capacul si gatim la foc mic 10 minute.

  • Pasul 5
    terminat

    Luam capacul deoparte. Presaram sare si amestecam.

    Luam capacul deoparte. Presaram sare si amestecam.

  • Pasul 6
    terminat

    Gatim ceapa la foc mediu timp 40/60 de minute. Dupa cateva minute ceapa incepe sa isi elibereze sucurile. Amestecam ocazional.

    Gatim ceapa la foc mediu timp 40/60 de minute. Dupa cateva minute ceapa incepe sa isi elibereze sucurile. Amestecam ocazional.

  • Pasul 7
    terminat

    Pe masura ce lichidul din oala se evapora, ceapa incepe sa isi schimbe treptat culoarea de la crem, la auriu. Incepem sa amestecam mai des, sa nu se arda. Continuam sa gatim pana cand ceapa devine maronie.

    Pe masura ce lichidul din oala se evapora, ceapa incepe sa isi schimbe treptat culoarea de la crem, la auriu. Incepem sa amestecam mai des, sa nu se arda. Continuam sa gatim pana cand ceapa devine maronie.

  • Pasul 8
    terminat

    Cand ceapa este frumos caramelizata, turnam vinul.

    Cand ceapa este frumos caramelizata, turnam vinul.

  • Pasul 9
    terminat

    Dezlipim cu spatula sucurile caramelizate de la baza oalei. Gatim 3 minute.

    Dezlipim cu spatula sucurile caramelizate de la baza oalei. Gatim 3 minute.

  • Pasul 10
    terminat

    Punem foaia de dafin, cimbru si piper.

    Punem foaia de dafin, cimbru si piper.

  • Pasul 11
    terminat

    Turnam supa de vita. Fierbem 25/30 de minute.

    Turnam supa de vita. Fierbem 25/30 de minute.

  • Pasul 12
    terminat

    Intre timp, taiem bagheta in felii subtiri.

    Intre timp, taiem bagheta in felii subtiri.

  • Pasul 13
    terminat

    Asezam feliile in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ulei. Introducem tava in cuptorul incalzit la 200°C. Le coacem 6/8 minute, pana sunt rumene si crocante.

    Asezam feliile in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ulei. Introducem tava in cuptorul incalzit la 200°C. Le coacem 6/8 minute, pana sunt rumene si crocante.

  • Pasul 14
    terminat

    Impartim supa in boluri ceramice, potrivite si pentru cuptor. Punem o parte din branza in supa.

    Impartim supa in boluri ceramice, potrivite si pentru cuptor. Punem o parte din branza in supa.

  • Pasul 15
    terminat

    Punem cate 2 sau 3 felii de bagheta in bolul cu supa, peste branza.

    Punem cate 2 sau 3 felii de bagheta in bolul cu supa, peste branza.

  • Pasul 16
    terminat

    Peste fiecare felie presarm din nou branza. Introducem bolul la grill pentru 2/3 minute.

    Peste fiecare felie presarm din nou branza. Introducem bolul la grill pentru 2/3 minute.

  • Pasul 17
    terminat

    Servim supa fierbinte.

    Servim supa fierbinte.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Taiem ceapa la capete, apoi in jumatate si indepartam coaja.

    Taiem ceapa la capete, apoi in jumatate si indepartam coaja.

  • Pasul 2
    terminat

    Taiem ceapa pe lungime, de la un capat la altul, in felii subtiri.

    Taiem ceapa pe lungime, de la un capat la altul, in felii subtiri.

  • Pasul 3
    terminat

    Incalzim oala in care urmeaza sa gatim supa. Punem untul si uleiul. Asteptam pana cand untul s-a topit si incepe sa sfaraie.

    Incalzim oala in care urmeaza sa gatim supa. Punem untul si uleiul. Asteptam pana cand untul s-a topit si incepe sa sfaraie.

  • Pasul 4
    terminat

    Punem toate ceapa in oala. Acoperim oala cu capacul si gatim la foc mic 10 minute.

    Punem toate ceapa in oala. Acoperim oala cu capacul si gatim la foc mic 10 minute.

  • Pasul 5
    terminat

    Luam capacul deoparte. Presaram sare si amestecam.

    Luam capacul deoparte. Presaram sare si amestecam.

  • Pasul 6
    terminat

    Gatim ceapa la foc mediu timp 40/60 de minute. Dupa cateva minute ceapa incepe sa isi elibereze sucurile. Amestecam ocazional.

    Gatim ceapa la foc mediu timp 40/60 de minute. Dupa cateva minute ceapa incepe sa isi elibereze sucurile. Amestecam ocazional.

  • Pasul 7
    terminat

    Pe masura ce lichidul din oala se evapora, ceapa incepe sa isi schimbe treptat culoarea de la crem, la auriu. Incepem sa amestecam mai des, sa nu se arda. Continuam sa gatim pana cand ceapa devine maronie.

    Pe masura ce lichidul din oala se evapora, ceapa incepe sa isi schimbe treptat culoarea de la crem, la auriu. Incepem sa amestecam mai des, sa nu se arda. Continuam sa gatim pana cand ceapa devine maronie.

  • Pasul 8
    terminat

    Cand ceapa este frumos caramelizata, turnam vinul.

    Cand ceapa este frumos caramelizata, turnam vinul.

  • Pasul 9
    terminat

    Dezlipim cu spatula sucurile caramelizate de la baza oalei. Gatim 3 minute.

    Dezlipim cu spatula sucurile caramelizate de la baza oalei. Gatim 3 minute.

  • Pasul 10
    terminat

    Punem foaia de dafin, cimbru si piper.

    Punem foaia de dafin, cimbru si piper.

  • Pasul 11
    terminat

    Turnam supa de vita. Fierbem 25/30 de minute.

    Turnam supa de vita. Fierbem 25/30 de minute.

  • Pasul 12
    terminat

    Intre timp, taiem bagheta in felii subtiri.

    Intre timp, taiem bagheta in felii subtiri.

  • Pasul 13
    terminat

    Asezam feliile in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ulei. Introducem tava in cuptorul incalzit la 200°C. Le coacem 6/8 minute, pana sunt rumene si crocante.

    Asezam feliile in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ulei. Introducem tava in cuptorul incalzit la 200°C. Le coacem 6/8 minute, pana sunt rumene si crocante.

  • Pasul 14
    terminat

    Impartim supa in boluri ceramice, potrivite si pentru cuptor. Punem o parte din branza in supa.

    Impartim supa in boluri ceramice, potrivite si pentru cuptor. Punem o parte din branza in supa.

  • Pasul 15
    terminat

    Punem cate 2 sau 3 felii de bagheta in bolul cu supa, peste branza.

    Punem cate 2 sau 3 felii de bagheta in bolul cu supa, peste branza.

  • Pasul 16
    terminat

    Peste fiecare felie presarm din nou branza. Introducem bolul la grill pentru 2/3 minute.

    Peste fiecare felie presarm din nou branza. Introducem bolul la grill pentru 2/3 minute.

  • Pasul 17
    terminat

    Servim supa fierbinte.

    Servim supa fierbinte.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.