Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Cartofi Dauphinoise

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Cartofi Dauphinoise
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Cartofi Dauphinoise

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2277 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Cartofi dauphinoise sau cartofi gratinati sunt un preparat clasic si rustic din bucataria franceza. Cartofii taiati in felii subtiri, asezonati cu sare, piper si putina nucsoara sunt gatiti lent la cuptor intr-un amestec de smantana si lapte. Un preparat cu gust bogat si o textura cremoasa. Amidonul din cartofi impreuna cu smantana si laptele formeaza un sos cremos iar substanta uscata din lactate se caramelizeaza spre final, formand o crusta care amplifica gustul delicios. Se servesc calzi alaturi de o salata sau ca si garnitura la felul principal.

Cartofi Dauphinoise

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

2 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Cartofi dauphinoise sau cartofi gratinati sunt un preparat clasic si rustic din bucataria franceza. Cartofii taiati in felii subtiri, asezonati cu sare, piper si putina nucsoara sunt gatiti lent la cuptor intr-un amestec de smantana si lapte. Un preparat cu gust bogat si o textura cremoasa. Amidonul din cartofi impreuna cu smantana si laptele formeaza un sos cremos iar substanta uscata din lactate se caramelizeaza spre final, formand o crusta care amplifica gustul delicios. Se servesc calzi alaturi de o salata sau ca si garnitura la felul principal.

Ingrediente

Portii:
  • 1 catel usturoi
  • 25 gr unt
  • 800 gr cartofi
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 0.25 lingurita nucsoara
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 150 ml lapte
  • 1usturoi
    1 catel
  • 2unt
    25 gr
  • 3cartofi
    800 gr
  • 4sare
    dupa gust
  • 5piper macinat
    dupa gust
  • 6nucsoara
    0.25 lingurita
  • 7smantana pentru gatit
    300 ml
  • 8lapte
    150 ml

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Mandolina legume, inox, "Jumbo" - Benriner
545 leiÎn stoc
Decojitor legume, otel - Westmark
8 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.