( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ ( ) ★ 0 (0)
Coq au Vin (cocos in vin) este un preparat clasic din bucataria franceza, extrem de delicios. Bucatile de carne prajite in grasimea lasata de bacon sunt fierte in vin rosu cu ciuperci, salota si morcovi, aromat cu cimbru. Pentru un Coq au Vin cu gust autentic trebuie sa tinem cont de cateva detalii. Ingredientul vedeta al acestui preparat este vinul rosu. Vinul este folosit mai intai la gatirea carnii si apoi redus pentru a fi servit ca sos. Pe langa vin, gustul preparatului final este construit in trepte prin gatirea separata a celorlalte ingrediente (bucati de carne, bacon, ciuperci, ceapa, usturoi, pasta de rosii si faina) si apoi fierte impreuna in oala sub presiune timp de 15 minute. La oala sub presiune ingredientele se gatesc mai repede si mai uniform iar aromele se intrepatrund, rezultand cea mai buna tocana de pui din lume! Se serveste calda cu paine proaspata sau garnitura de cartofi.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!