Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Placinta cu pui si ciuperci

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

nico15

62 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Placinta cu pui si ciuperci
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Placinta cu pui si ciuperci

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

nico15

62 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

O placinta satioasa.

Placinta cu pui si ciuperci

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

20 minute

Preparare

1 ora

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

nico15
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

O placinta satioasa.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 1 kg piept de pui
  • 4 buc ceapa
  • 500 gr ciuperci
  • 5 buc oua
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 200 gr cascaval
  • 7 gr sare
  • 2 gr piper
  • 3 gr boia afumata
  • 1 legatura marar
  • 5 gr oregano
  • 400 gr aluat foietaj
  • 40 gr unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 buc morcovi
  • 20 gr faina
  • 1 buc galbenus de ou
  • 1piept de pui
    1 kg
  • 2ceapa
    4 buc
  • 3ciuperci
    500 gr
  • 4oua
    5 buc
  • 5smantana pentru gatit
    250 ml
  • 6cascaval
    200 gr
  • 7sare
    7 gr
  • 8piper
    2 gr
  • 9boia afumata
    3 gr
  • 10marar
    1 legatura
  • 11oregano
    5 gr
  • 12aluat foietaj
    400 gr
  • 13unt
    40 gr
  • 14ulei
    3 linguri
  • 15morcovi
    1 buc
  • 16faina
    20 gr
  • 17galbenus de ou
    1 buc

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Iei fileurile de pui, le speli, le stergi de excesul de apa si scoti pielea si le tai in bucati mai mici. Pui la fiert pieptul de pui cu un morcov si o ceapa si lasi la fiert. Cureti si tai ciupercile in lamele. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foietajul si il intinzi cu sucitorul, apoi presari faina, dupa care il pui in tava.

    Iei fileurile de pui, le speli, le stergi de excesul de apa si scoti pielea si le tai in bucati mai mici. Pui la fiert pieptul de pui cu un morcov si o ceapa si lasi la fiert. Cureti si tai ciupercile in lamele. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foietajul si il intinzi cu sucitorul, apoi presari faina, dupa care il pui in tava.

  • Pasul 2
    terminat

    Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi ciupercile (dupa calirea cepei), iar dupa cateva minute adaugi condimentele: sarea, oregano, boia afumata si piperul. Dupa ce s-au combinat aromele, iei compozitia de pe foc si o lasi la racit cateva minute. Dupa ce s-a racit, se pune compozitia la blender. Dupa ce pieptul de pui este fiert, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se va adauga si el in blender si se va blenda. Se scoate din blender si dupa aceea se incorporeaza ouale batute, amestecate cu mararul tocat si smantana. Se va rade cascavalul.

    Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi ciupercile (dupa calirea cepei), iar dupa cateva minute adaugi condimentele: sarea, oregano, boia afumata si piperul. Dupa ce s-au combinat aromele, iei compozitia de pe foc si o lasi la racit cateva minute. Dupa ce s-a racit, se pune compozitia la blender. Dupa ce pieptul de pui este fiert, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se va adauga si el in blender si se va blenda. Se scoate din blender si dupa aceea se incorporeaza ouale batute, amestecate cu mararul tocat si smantana. Se va rade cascavalul.

  • Pasul 3
    terminat

    Torni in tava compozitia, presari cascavalul ras, acoperi totul cu cealalta foaie de foietaj si ungi placinta cu un galbenus de ou, apoi presari cu sare si cu piper. Se da la cuptor 50-60 de minute, la temperatura de 170-180°C.

    Torni in tava compozitia, presari cascavalul ras, acoperi totul cu cealalta foaie de foietaj si ungi placinta cu un galbenus de ou, apoi presari cu sare si cu piper. Se da la cuptor 50-60 de minute, la temperatura de 170-180°C.

Nota

Pofta buna!

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Iei fileurile de pui, le speli, le stergi de excesul de apa si scoti pielea si le tai in bucati mai mici. Pui la fiert pieptul de pui cu un morcov si o ceapa si lasi la fiert. Cureti si tai ciupercile in lamele. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foietajul si il intinzi cu sucitorul, apoi presari faina, dupa care il pui in tava.

    Iei fileurile de pui, le speli, le stergi de excesul de apa si scoti pielea si le tai in bucati mai mici. Pui la fiert pieptul de pui cu un morcov si o ceapa si lasi la fiert. Cureti si tai ciupercile in lamele. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foietajul si il intinzi cu sucitorul, apoi presari faina, dupa care il pui in tava.

  • Pasul 2
    terminat

    Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi ciupercile (dupa calirea cepei), iar dupa cateva minute adaugi condimentele: sarea, oregano, boia afumata si piperul. Dupa ce s-au combinat aromele, iei compozitia de pe foc si o lasi la racit cateva minute. Dupa ce s-a racit, se pune compozitia la blender. Dupa ce pieptul de pui este fiert, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se va adauga si el in blender si se va blenda. Se scoate din blender si dupa aceea se incorporeaza ouale batute, amestecate cu mararul tocat si smantana. Se va rade cascavalul.

    Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi ciupercile (dupa calirea cepei), iar dupa cateva minute adaugi condimentele: sarea, oregano, boia afumata si piperul. Dupa ce s-au combinat aromele, iei compozitia de pe foc si o lasi la racit cateva minute. Dupa ce s-a racit, se pune compozitia la blender. Dupa ce pieptul de pui este fiert, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se va adauga si el in blender si se va blenda. Se scoate din blender si dupa aceea se incorporeaza ouale batute, amestecate cu mararul tocat si smantana. Se va rade cascavalul.

  • Pasul 3
    terminat

    Torni in tava compozitia, presari cascavalul ras, acoperi totul cu cealalta foaie de foietaj si ungi placinta cu un galbenus de ou, apoi presari cu sare si cu piper. Se da la cuptor 50-60 de minute, la temperatura de 170-180°C.

    Torni in tava compozitia, presari cascavalul ras, acoperi totul cu cealalta foaie de foietaj si ungi placinta cu un galbenus de ou, apoi presari cu sare si cu piper. Se da la cuptor 50-60 de minute, la temperatura de 170-180°C.

Nota

Pofta buna!

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Sidy
Chef
(*)(*)(*)(*)(*)
aug. 19, 02:03
Minunata combinatia! Pot sa iti fac o vizita?
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.