Gyoza este versiunea japoneza a celebrilor coltunasi chinezesti Jiaozi, cu foi subtiri de aluat, umplute cu carne sau legume. Deosebirea dintre cele 2 preparate consta in tehnica de gatire. Dupa ce sunt modelati, gyoza sunt rumeniti mai intai in tigaie in putin ulei, gatiti apoi inabusi in acceasi tigaie iar la final sunt stropiti cu ulei de susan si prajiti pana cand baza devine crocanta, spre deosebire de Jiiaozi care sunt gatiti doar la abur. Foile pentru gyoza se pot cumpara din magazinele asiatice sau se pot pregati in casa, tot ce aveti nevoie este faina, apa si sare. In aceasta varianta vegetariana, foile sunt umplute cu un amestec din varza alba, varza rosie, ciuperci Champignon, ciuperci Shiitake, morcov, ceapa, ceapa verde, tofu, ghimbir si usturoi, toate legate de un sos din pasta miso, sos de soia si ulei de susan. Gyoza se servesc calzi alaturi de un sos.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!