2337 retete postate
2337 retete postate
Pregatire
50 minute
Preparare
25 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Ridicata
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
50 minute
Preparare
25 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Ridicata
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatim legumele pentru umplutura. Taiem si indepartam cotorul de la varza alba. O taiem fideluta si apoi o tocam marunt. Daca varza este mai fibroasa, foile se pot opari pentru cateva secunde in apa clocotita sau in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie.
Pregatim legumele pentru umplutura. Taiem si indepartam cotorul de la varza alba. O taiem fideluta si apoi o tocam marunt. Daca varza este mai fibroasa, foile se pot opari pentru cateva secunde in apa clocotita sau in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie.
La ciupercile Shiitake, piciorul este mai tare si de aceea il indepartam. Se pot pastra si adauga la o supa de legume sau apa in care se fierbe orezul, pentru un plus de aroma. Taiem si ciupercile in bucati mai mici.
La ciupercile Shiitake, piciorul este mai tare si de aceea il indepartam. Se pot pastra si adauga la o supa de legume sau apa in care se fierbe orezul, pentru un plus de aroma. Taiem si ciupercile in bucati mai mici.
Taiem mustatile de la ceapa verde. O taiem in felii subtiri.
Taiem mustatile de la ceapa verde. O taiem in felii subtiri.
Punem carnea tocata intr-un bol incapator. Peste carne adaugam varza, ciupercile si ceapa verde.
Punem carnea tocata intr-un bol incapator. Peste carne adaugam varza, ciupercile si ceapa verde.
Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt.
Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt.
Razuim ghimbirul decojit peste ingredientele din bol.
Razuim ghimbirul decojit peste ingredientele din bol.
Adaugam sare, piper, sake, mirin, sos de soia si ulei de susan.
Adaugam sare, piper, sake, mirin, sos de soia si ulei de susan.
Amestecam pana cand compozitia este omogena. O pastram la rece pana in momentul folosirii.
Amestecam pana cand compozitia este omogena. O pastram la rece pana in momentul folosirii.
Foile de gyoza se pot pregati in casa sau cumpara din magazile asiatice. Intr-un bol incapator, amestecam faina tip 550 cu sare.
Foile de gyoza se pot pregati in casa sau cumpara din magazile asiatice. Intr-un bol incapator, amestecam faina tip 550 cu sare.
Facem o adancitura in mijloc si incorporam treptat apa fierbinte (60/70°C). Amestecam ingredientele cu telul sau cu o spatula.
Facem o adancitura in mijloc si incorporam treptat apa fierbinte (60/70°C). Amestecam ingredientele cu telul sau cu o spatula.
Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framanatam timp de 5-6 minute, pana cand obtinem un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca, aproximativ 60 de minute.
Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framanatam timp de 5-6 minute, pana cand obtinem un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca, aproximativ 60 de minute.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 22 de bucati. Le dam forma de bila, acoperim si lasam sa se odihneasca inca 20-30 de minute, la temperatura camerei.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 22 de bucati. Le dam forma de bila, acoperim si lasam sa se odihneasca inca 20-30 de minute, la temperatura camerei.
Luam pe rand cate o bila de aluat si o aplatizam cu palma. Incepem sa intindem dinspre centru spre exterior, astfel incat marginea sa fie mai subtire si mijlocul sa ramana mai gros, pentru a putea tine umplutura. Rotim discul de aluat cu 45° si continuam sa intindem in acelasi fel, pana cand obtinem un disc subtire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Procedam la fel cu restul de aluat. Foile de aluat se pot folosi imediat. Pentru reteta avem nevoie de 12 foi. Foile in plus pot fi pastrate si la frigider pentru 2-3 zile, sau la congelator timp de o luna, pudrate cu amidon si impachetate in folie alimentara sau in pungi vidate.
Luam pe rand cate o bila de aluat si o aplatizam cu palma. Incepem sa intindem dinspre centru spre exterior, astfel incat marginea sa fie mai subtire si mijlocul sa ramana mai gros, pentru a putea tine umplutura. Rotim discul de aluat cu 45° si continuam sa intindem in acelasi fel, pana cand obtinem un disc subtire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Procedam la fel cu restul de aluat. Foile de aluat se pot folosi imediat. Pentru reteta avem nevoie de 12 foi. Foile in plus pot fi pastrate si la frigider pentru 2-3 zile, sau la congelator timp de o luna, pudrate cu amidon si impachetate in folie alimentara sau in pungi vidate.
Luam in palma cate o foaie de aluat. Umezim marginile cu apa.
Luam in palma cate o foaie de aluat. Umezim marginile cu apa.
Punem in mijloc 1.5-2 lingurite de umplutura.
Punem in mijloc 1.5-2 lingurite de umplutura.
Ridicam marginile aluatului, sa obtinem un semicerc. Cu cealalta mana, sigilam marginile intr-un singur punct, la mijloc.
Ridicam marginile aluatului, sa obtinem un semicerc. Cu cealalta mana, sigilam marginile intr-un singur punct, la mijloc.
Incepem din partea dreapta, facem cate un pliu si il lipim de marginea opusa, in total 3 pliuri. Procedam la fel si in partea stanga.
Incepem din partea dreapta, facem cate un pliu si il lipim de marginea opusa, in total 3 pliuri. Procedam la fel si in partea stanga.
Continuam in acelasi mod cu foile de aluat si umplutura, ramase.
Continuam in acelasi mod cu foile de aluat si umplutura, ramase.
Incalzim ulei intr-o tigaie. Asezam gyoza cu partea plata in jos. Facem acest pas in etape in functie de marimea tigaii. Prajim 3 minute, pana cand partea plata este rumena.
Incalzim ulei intr-o tigaie. Asezam gyoza cu partea plata in jos. Facem acest pas in etape in functie de marimea tigaii. Prajim 3 minute, pana cand partea plata este rumena.
Reducem focul. Turnam cu grija apa si acoperim imediat tigaia cu capacul. Gatim inabusit timp de 3-4 minute.
Reducem focul. Turnam cu grija apa si acoperim imediat tigaia cu capacul. Gatim inabusit timp de 3-4 minute.
Luam capacul deoparte. Stropim gyoza cu ulei de susan. Continuam sa gatim pana cand apa din tigaie este evaporata si baza coltunasilor este crocanta, aproximativ 2 minute.
Luam capacul deoparte. Stropim gyoza cu ulei de susan. Continuam sa gatim pana cand apa din tigaie este evaporata si baza coltunasilor este crocanta, aproximativ 2 minute.
Peste gyoza se presara frunze de ceapa verde.
Peste gyoza se presara frunze de ceapa verde.
Se servesc calzi cu un sos din sos de soia, otet de orez si optional, ulei aromatizat cu chili.
Se servesc calzi cu un sos din sos de soia, otet de orez si optional, ulei aromatizat cu chili.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Pregatim legumele pentru umplutura. Taiem si indepartam cotorul de la varza alba. O taiem fideluta si apoi o tocam marunt. Daca varza este mai fibroasa, foile se pot opari pentru cateva secunde in apa clocotita sau in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie.
Pregatim legumele pentru umplutura. Taiem si indepartam cotorul de la varza alba. O taiem fideluta si apoi o tocam marunt. Daca varza este mai fibroasa, foile se pot opari pentru cateva secunde in apa clocotita sau in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie.
La ciupercile Shiitake, piciorul este mai tare si de aceea il indepartam. Se pot pastra si adauga la o supa de legume sau apa in care se fierbe orezul, pentru un plus de aroma. Taiem si ciupercile in bucati mai mici.
La ciupercile Shiitake, piciorul este mai tare si de aceea il indepartam. Se pot pastra si adauga la o supa de legume sau apa in care se fierbe orezul, pentru un plus de aroma. Taiem si ciupercile in bucati mai mici.
Taiem mustatile de la ceapa verde. O taiem in felii subtiri.
Taiem mustatile de la ceapa verde. O taiem in felii subtiri.
Punem carnea tocata intr-un bol incapator. Peste carne adaugam varza, ciupercile si ceapa verde.
Punem carnea tocata intr-un bol incapator. Peste carne adaugam varza, ciupercile si ceapa verde.
Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt.
Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt.
Razuim ghimbirul decojit peste ingredientele din bol.
Razuim ghimbirul decojit peste ingredientele din bol.
Adaugam sare, piper, sake, mirin, sos de soia si ulei de susan.
Adaugam sare, piper, sake, mirin, sos de soia si ulei de susan.
Amestecam pana cand compozitia este omogena. O pastram la rece pana in momentul folosirii.
Amestecam pana cand compozitia este omogena. O pastram la rece pana in momentul folosirii.
Foile de gyoza se pot pregati in casa sau cumpara din magazile asiatice. Intr-un bol incapator, amestecam faina tip 550 cu sare.
Foile de gyoza se pot pregati in casa sau cumpara din magazile asiatice. Intr-un bol incapator, amestecam faina tip 550 cu sare.
Facem o adancitura in mijloc si incorporam treptat apa fierbinte (60/70°C). Amestecam ingredientele cu telul sau cu o spatula.
Facem o adancitura in mijloc si incorporam treptat apa fierbinte (60/70°C). Amestecam ingredientele cu telul sau cu o spatula.
Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framanatam timp de 5-6 minute, pana cand obtinem un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca, aproximativ 60 de minute.
Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framanatam timp de 5-6 minute, pana cand obtinem un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca, aproximativ 60 de minute.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 22 de bucati. Le dam forma de bila, acoperim si lasam sa se odihneasca inca 20-30 de minute, la temperatura camerei.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 22 de bucati. Le dam forma de bila, acoperim si lasam sa se odihneasca inca 20-30 de minute, la temperatura camerei.
Luam pe rand cate o bila de aluat si o aplatizam cu palma. Incepem sa intindem dinspre centru spre exterior, astfel incat marginea sa fie mai subtire si mijlocul sa ramana mai gros, pentru a putea tine umplutura. Rotim discul de aluat cu 45° si continuam sa intindem in acelasi fel, pana cand obtinem un disc subtire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Procedam la fel cu restul de aluat. Foile de aluat se pot folosi imediat. Pentru reteta avem nevoie de 12 foi. Foile in plus pot fi pastrate si la frigider pentru 2-3 zile, sau la congelator timp de o luna, pudrate cu amidon si impachetate in folie alimentara sau in pungi vidate.
Luam pe rand cate o bila de aluat si o aplatizam cu palma. Incepem sa intindem dinspre centru spre exterior, astfel incat marginea sa fie mai subtire si mijlocul sa ramana mai gros, pentru a putea tine umplutura. Rotim discul de aluat cu 45° si continuam sa intindem in acelasi fel, pana cand obtinem un disc subtire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Procedam la fel cu restul de aluat. Foile de aluat se pot folosi imediat. Pentru reteta avem nevoie de 12 foi. Foile in plus pot fi pastrate si la frigider pentru 2-3 zile, sau la congelator timp de o luna, pudrate cu amidon si impachetate in folie alimentara sau in pungi vidate.
Luam in palma cate o foaie de aluat. Umezim marginile cu apa.
Luam in palma cate o foaie de aluat. Umezim marginile cu apa.
Punem in mijloc 1.5-2 lingurite de umplutura.
Punem in mijloc 1.5-2 lingurite de umplutura.
Ridicam marginile aluatului, sa obtinem un semicerc. Cu cealalta mana, sigilam marginile intr-un singur punct, la mijloc.
Ridicam marginile aluatului, sa obtinem un semicerc. Cu cealalta mana, sigilam marginile intr-un singur punct, la mijloc.
Incepem din partea dreapta, facem cate un pliu si il lipim de marginea opusa, in total 3 pliuri. Procedam la fel si in partea stanga.
Incepem din partea dreapta, facem cate un pliu si il lipim de marginea opusa, in total 3 pliuri. Procedam la fel si in partea stanga.
Continuam in acelasi mod cu foile de aluat si umplutura, ramase.
Continuam in acelasi mod cu foile de aluat si umplutura, ramase.
Incalzim ulei intr-o tigaie. Asezam gyoza cu partea plata in jos. Facem acest pas in etape in functie de marimea tigaii. Prajim 3 minute, pana cand partea plata este rumena.
Incalzim ulei intr-o tigaie. Asezam gyoza cu partea plata in jos. Facem acest pas in etape in functie de marimea tigaii. Prajim 3 minute, pana cand partea plata este rumena.
Reducem focul. Turnam cu grija apa si acoperim imediat tigaia cu capacul. Gatim inabusit timp de 3-4 minute.
Reducem focul. Turnam cu grija apa si acoperim imediat tigaia cu capacul. Gatim inabusit timp de 3-4 minute.
Luam capacul deoparte. Stropim gyoza cu ulei de susan. Continuam sa gatim pana cand apa din tigaie este evaporata si baza coltunasilor este crocanta, aproximativ 2 minute.
Luam capacul deoparte. Stropim gyoza cu ulei de susan. Continuam sa gatim pana cand apa din tigaie este evaporata si baza coltunasilor este crocanta, aproximativ 2 minute.
Peste gyoza se presara frunze de ceapa verde.
Peste gyoza se presara frunze de ceapa verde.
Se servesc calzi cu un sos din sos de soia, otet de orez si optional, ulei aromatizat cu chili.
Se servesc calzi cu un sos din sos de soia, otet de orez si optional, ulei aromatizat cu chili.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!