Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Gyoza cu carne

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2337 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Gyoza cu carne
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Gyoza cu carne

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2337 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

50 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

Coltunasi din bucataria japoneza, cu foi subtiri de aluat, umplute cu un amestec de carne, varza, ciuperci Shiitake si ceapa verde, aromate cu sake, mirin si sos de soia. Preparatele asiatice pe langa gust, se remarca si prin contrastul de texturi: carnea suculenta, varza usor crocanta, ciupercile carnoase si aluatul crocant. Pentru a obtine baza rumena, caracteristica acestor coltunasi, dupa ce sunt modelati, gyoza sunt rumeniti mai intai in tigaie in putin ulei, gatiti apoi inabusit in acceasi tigaie, iar la final sunt stropiti cu ulei de susan si prajiti pana cand baza este crocanta. Sunt migalosi dar la final efortul este rasplatit. Gyoza se servesc calzi, alaturi de sos.

Gyoza cu carne

( )( )( )( )( ) ( 0 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

50 minute

Preparare

25 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Ridicata

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Coltunasi din bucataria japoneza, cu foi subtiri de aluat, umplute cu un amestec de carne, varza, ciuperci Shiitake si ceapa verde, aromate cu sake, mirin si sos de soia. Preparatele asiatice pe langa gust, se remarca si prin contrastul de texturi: carnea suculenta, varza usor crocanta, ciupercile carnoase si aluatul crocant. Pentru a obtine baza rumena, caracteristica acestor coltunasi, dupa ce sunt modelati, gyoza sunt rumeniti mai intai in tigaie in putin ulei, gatiti apoi inabusit in acceasi tigaie, iar la final sunt stropiti cu ulei de susan si prajiti pana cand baza este crocanta. Sunt migalosi dar la final efortul este rasplatit. Gyoza se servesc calzi, alaturi de sos.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
Umplutura
  • 225 gr carne tocata de porc
  • 100 gr varza
  • 30 gr ciuperci Shiitake
  • 30 gr ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 10 gr ghimbir
  • 1 lingurita sake
  • 1 lingurita sos Mirin
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • 1carne tocata de porc
    225 gr
  • 2varza
    100 gr
  • 3ciuperci Shiitake
    30 gr
  • 4ceapa verde
    30 gr
  • 5usturoi
    2 catei
  • 6ghimbir
    10 gr
  • 7sake
    1 lingurita
  • 8sos Mirin
    1 lingurita
  • 9sos de soia
    1 lingurita
  • 10ulei de susan
    1 lingurita
  • 11sare
    dupa gust
  • 12piper macinat
    dupa gust
Foi Gyoza
  • 200 gr faina
  • 0.5 lingurita sare
  • 125 ml apa
  • 1faina
    200 gr
  • 2sare
    0.5 lingurita
  • 3apa
    125 ml
Sos pentru prajire
  • 10 ml ulei
  • 60 ml apa
  • 15 ml ulei de susan
  • 1ulei
    10 ml
  • 2apa
    60 ml
  • 3ulei de susan
    15 ml
Servire
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de orez
  • dupa gust ulei aromatizat
  • dupa gust frunze de ceapa verde
  • 1sos de soia
    3 linguri
  • 2otet de orez
    2 linguri
  • 3ulei aromatizat
    dupa gust
  • 4frunze de ceapa verde
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Pregatim legumele pentru umplutura. Taiem si indepartam cotorul de la varza alba. O taiem fideluta si apoi o tocam marunt. Daca varza este mai fibroasa, foile se pot opari pentru cateva secunde in apa clocotita sau in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie.

    Pregatim legumele pentru umplutura. Taiem si indepartam cotorul de la varza alba. O taiem fideluta si apoi o tocam marunt. Daca varza este mai fibroasa, foile se pot opari pentru cateva secunde in apa clocotita sau in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie.

  • Pasul 2
    terminat

    La ciupercile Shiitake, piciorul este mai tare si de aceea il indepartam. Se pot pastra si adauga la o supa de legume sau apa in care se fierbe orezul, pentru un plus de aroma. Taiem si ciupercile in bucati mai mici.

    La ciupercile Shiitake, piciorul este mai tare si de aceea il indepartam. Se pot pastra si adauga la o supa de legume sau apa in care se fierbe orezul, pentru un plus de aroma. Taiem si ciupercile in bucati mai mici.

  • Pasul 3
    terminat

    Taiem mustatile de la ceapa verde. O taiem in felii subtiri.

    Taiem mustatile de la ceapa verde. O taiem in felii subtiri.

  • Pasul 4
    terminat

    Punem carnea tocata intr-un bol incapator. Peste carne adaugam varza, ciupercile si ceapa verde.

    Punem carnea tocata intr-un bol incapator. Peste carne adaugam varza, ciupercile si ceapa verde.

  • Pasul 5
    terminat

    Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt.

    Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt.

  • Pasul 6
    terminat

    Razuim ghimbirul decojit peste ingredientele din bol.

    Razuim ghimbirul decojit peste ingredientele din bol.

  • Pasul 7
    terminat

    Adaugam sare, piper, sake, mirin, sos de soia si ulei de susan.

    Adaugam sare, piper, sake, mirin, sos de soia si ulei de susan.

  • Pasul 8
    terminat

    Amestecam pana cand compozitia este omogena. O pastram la rece pana in momentul folosirii.

    Amestecam pana cand compozitia este omogena. O pastram la rece pana in momentul folosirii.

  • Pasul 9
    terminat

    Foile de gyoza se pot pregati in casa sau cumpara din magazile asiatice. Intr-un bol incapator, amestecam faina tip 550 cu sare.

    Foile de gyoza se pot pregati in casa sau cumpara din magazile asiatice. Intr-un bol incapator, amestecam faina tip 550 cu sare.

  • Pasul 10
    terminat

    Facem o adancitura in mijloc si incorporam treptat apa fierbinte (60/70°C). Amestecam ingredientele cu telul sau cu o spatula.

    Facem o adancitura in mijloc si incorporam treptat apa fierbinte (60/70°C). Amestecam ingredientele cu telul sau cu o spatula.

  • Pasul 11
    terminat

    Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framanatam timp de 5-6 minute, pana cand obtinem un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca, aproximativ 60 de minute.

    Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framanatam timp de 5-6 minute, pana cand obtinem un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca, aproximativ 60 de minute.

  • Pasul 12
    terminat

    Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 22 de bucati. Le dam forma de bila, acoperim si lasam sa se odihneasca inca 20-30 de minute, la temperatura camerei.

    Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 22 de bucati. Le dam forma de bila, acoperim si lasam sa se odihneasca inca 20-30 de minute, la temperatura camerei.

  • Pasul 13
    terminat

    Luam pe rand cate o bila de aluat si o aplatizam cu palma. Incepem sa intindem dinspre centru spre exterior, astfel incat marginea sa fie mai subtire si mijlocul sa ramana mai gros, pentru a putea tine umplutura. Rotim discul de aluat cu 45° si continuam sa intindem in acelasi fel, pana cand obtinem un disc subtire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Procedam la fel cu restul de aluat. Foile de aluat se pot folosi imediat. Pentru reteta avem nevoie de 12 foi. Foile in plus pot fi pastrate si la frigider pentru 2-3 zile, sau la congelator timp de o luna, pudrate cu amidon si impachetate in folie alimentara sau in pungi vidate.

    Luam pe rand cate o bila de aluat si o aplatizam cu palma. Incepem sa intindem dinspre centru spre exterior, astfel incat marginea sa fie mai subtire si mijlocul sa ramana mai gros, pentru a putea tine umplutura. Rotim discul de aluat cu 45° si continuam sa intindem in acelasi fel, pana cand obtinem un disc subtire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Procedam la fel cu restul de aluat. Foile de aluat se pot folosi imediat. Pentru reteta avem nevoie de 12 foi. Foile in plus pot fi pastrate si la frigider pentru 2-3 zile, sau la congelator timp de o luna, pudrate cu amidon si impachetate in folie alimentara sau in pungi vidate.

  • Pasul 14
    terminat

    Luam in palma cate o foaie de aluat. Umezim marginile cu apa.

    Luam in palma cate o foaie de aluat. Umezim marginile cu apa.

  • Pasul 15
    terminat

    Punem in mijloc 1.5-2 lingurite de umplutura.

    Punem in mijloc 1.5-2 lingurite de umplutura.

  • Pasul 16
    terminat

    Ridicam marginile aluatului, sa obtinem un semicerc. Cu cealalta mana, sigilam marginile intr-un singur punct, la mijloc.

    Ridicam marginile aluatului, sa obtinem un semicerc. Cu cealalta mana, sigilam marginile intr-un singur punct, la mijloc.

  • Pasul 17
    terminat

    Incepem din partea dreapta, facem cate un pliu si il lipim de marginea opusa, in total 3 pliuri. Procedam la fel si in partea stanga.

    Incepem din partea dreapta, facem cate un pliu si il lipim de marginea opusa, in total 3 pliuri. Procedam la fel si in partea stanga.

  • Pasul 18
    terminat

    Continuam in acelasi mod cu foile de aluat si umplutura, ramase.

    Continuam in acelasi mod cu foile de aluat si umplutura, ramase.

  • Pasul 19
    terminat

    Incalzim ulei intr-o tigaie. Asezam gyoza cu partea plata in jos. Facem acest pas in etape in functie de marimea tigaii. Prajim 3 minute, pana cand partea plata este rumena.

    Incalzim ulei intr-o tigaie. Asezam gyoza cu partea plata in jos. Facem acest pas in etape in functie de marimea tigaii. Prajim 3 minute, pana cand partea plata este rumena.

  • Pasul 20
    terminat

    Reducem focul. Turnam cu grija apa si acoperim imediat tigaia cu capacul. Gatim inabusit timp de 3-4 minute.

    Reducem focul. Turnam cu grija apa si acoperim imediat tigaia cu capacul. Gatim inabusit timp de 3-4 minute.

  • Pasul 21
    terminat

    Luam capacul deoparte. Stropim gyoza cu ulei de susan. Continuam sa gatim pana cand apa din tigaie este evaporata si baza coltunasilor este crocanta, aproximativ 2 minute.

    Luam capacul deoparte. Stropim gyoza cu ulei de susan. Continuam sa gatim pana cand apa din tigaie este evaporata si baza coltunasilor este crocanta, aproximativ 2 minute.

  • Pasul 22
    terminat

    Peste gyoza se presara frunze de ceapa verde.

    Peste gyoza se presara frunze de ceapa verde.

  • Pasul 23
    terminat

    Se servesc calzi cu un sos din sos de soia, otet de orez si optional, ulei aromatizat cu chili.

    Se servesc calzi cu un sos din sos de soia, otet de orez si optional, ulei aromatizat cu chili.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Pregatim legumele pentru umplutura. Taiem si indepartam cotorul de la varza alba. O taiem fideluta si apoi o tocam marunt. Daca varza este mai fibroasa, foile se pot opari pentru cateva secunde in apa clocotita sau in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie.

    Pregatim legumele pentru umplutura. Taiem si indepartam cotorul de la varza alba. O taiem fideluta si apoi o tocam marunt. Daca varza este mai fibroasa, foile se pot opari pentru cateva secunde in apa clocotita sau in cuptorul cu microunde, pana se inmoaie.

  • Pasul 2
    terminat

    La ciupercile Shiitake, piciorul este mai tare si de aceea il indepartam. Se pot pastra si adauga la o supa de legume sau apa in care se fierbe orezul, pentru un plus de aroma. Taiem si ciupercile in bucati mai mici.

    La ciupercile Shiitake, piciorul este mai tare si de aceea il indepartam. Se pot pastra si adauga la o supa de legume sau apa in care se fierbe orezul, pentru un plus de aroma. Taiem si ciupercile in bucati mai mici.

  • Pasul 3
    terminat

    Taiem mustatile de la ceapa verde. O taiem in felii subtiri.

    Taiem mustatile de la ceapa verde. O taiem in felii subtiri.

  • Pasul 4
    terminat

    Punem carnea tocata intr-un bol incapator. Peste carne adaugam varza, ciupercile si ceapa verde.

    Punem carnea tocata intr-un bol incapator. Peste carne adaugam varza, ciupercile si ceapa verde.

  • Pasul 5
    terminat

    Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt.

    Adaugam usturoiul zdrobit prin presa sau tocat marunt.

  • Pasul 6
    terminat

    Razuim ghimbirul decojit peste ingredientele din bol.

    Razuim ghimbirul decojit peste ingredientele din bol.

  • Pasul 7
    terminat

    Adaugam sare, piper, sake, mirin, sos de soia si ulei de susan.

    Adaugam sare, piper, sake, mirin, sos de soia si ulei de susan.

  • Pasul 8
    terminat

    Amestecam pana cand compozitia este omogena. O pastram la rece pana in momentul folosirii.

    Amestecam pana cand compozitia este omogena. O pastram la rece pana in momentul folosirii.

  • Pasul 9
    terminat

    Foile de gyoza se pot pregati in casa sau cumpara din magazile asiatice. Intr-un bol incapator, amestecam faina tip 550 cu sare.

    Foile de gyoza se pot pregati in casa sau cumpara din magazile asiatice. Intr-un bol incapator, amestecam faina tip 550 cu sare.

  • Pasul 10
    terminat

    Facem o adancitura in mijloc si incorporam treptat apa fierbinte (60/70°C). Amestecam ingredientele cu telul sau cu o spatula.

    Facem o adancitura in mijloc si incorporam treptat apa fierbinte (60/70°C). Amestecam ingredientele cu telul sau cu o spatula.

  • Pasul 11
    terminat

    Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framanatam timp de 5-6 minute, pana cand obtinem un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca, aproximativ 60 de minute.

    Transferam aluatul pe blatul de lucru si il framanatam timp de 5-6 minute, pana cand obtinem un aluat neted, nelipicios. Punem aluatul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara sau un prosop umed si lasam sa se odihneasca, aproximativ 60 de minute.

  • Pasul 12
    terminat

    Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 22 de bucati. Le dam forma de bila, acoperim si lasam sa se odihneasca inca 20-30 de minute, la temperatura camerei.

    Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in 22 de bucati. Le dam forma de bila, acoperim si lasam sa se odihneasca inca 20-30 de minute, la temperatura camerei.

  • Pasul 13
    terminat

    Luam pe rand cate o bila de aluat si o aplatizam cu palma. Incepem sa intindem dinspre centru spre exterior, astfel incat marginea sa fie mai subtire si mijlocul sa ramana mai gros, pentru a putea tine umplutura. Rotim discul de aluat cu 45° si continuam sa intindem in acelasi fel, pana cand obtinem un disc subtire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Procedam la fel cu restul de aluat. Foile de aluat se pot folosi imediat. Pentru reteta avem nevoie de 12 foi. Foile in plus pot fi pastrate si la frigider pentru 2-3 zile, sau la congelator timp de o luna, pudrate cu amidon si impachetate in folie alimentara sau in pungi vidate.

    Luam pe rand cate o bila de aluat si o aplatizam cu palma. Incepem sa intindem dinspre centru spre exterior, astfel incat marginea sa fie mai subtire si mijlocul sa ramana mai gros, pentru a putea tine umplutura. Rotim discul de aluat cu 45° si continuam sa intindem in acelasi fel, pana cand obtinem un disc subtire cu diametrul de aproximativ 10 cm. Procedam la fel cu restul de aluat. Foile de aluat se pot folosi imediat. Pentru reteta avem nevoie de 12 foi. Foile in plus pot fi pastrate si la frigider pentru 2-3 zile, sau la congelator timp de o luna, pudrate cu amidon si impachetate in folie alimentara sau in pungi vidate.

  • Pasul 14
    terminat

    Luam in palma cate o foaie de aluat. Umezim marginile cu apa.

    Luam in palma cate o foaie de aluat. Umezim marginile cu apa.

  • Pasul 15
    terminat

    Punem in mijloc 1.5-2 lingurite de umplutura.

    Punem in mijloc 1.5-2 lingurite de umplutura.

  • Pasul 16
    terminat

    Ridicam marginile aluatului, sa obtinem un semicerc. Cu cealalta mana, sigilam marginile intr-un singur punct, la mijloc.

    Ridicam marginile aluatului, sa obtinem un semicerc. Cu cealalta mana, sigilam marginile intr-un singur punct, la mijloc.

  • Pasul 17
    terminat

    Incepem din partea dreapta, facem cate un pliu si il lipim de marginea opusa, in total 3 pliuri. Procedam la fel si in partea stanga.

    Incepem din partea dreapta, facem cate un pliu si il lipim de marginea opusa, in total 3 pliuri. Procedam la fel si in partea stanga.

  • Pasul 18
    terminat

    Continuam in acelasi mod cu foile de aluat si umplutura, ramase.

    Continuam in acelasi mod cu foile de aluat si umplutura, ramase.

  • Pasul 19
    terminat

    Incalzim ulei intr-o tigaie. Asezam gyoza cu partea plata in jos. Facem acest pas in etape in functie de marimea tigaii. Prajim 3 minute, pana cand partea plata este rumena.

    Incalzim ulei intr-o tigaie. Asezam gyoza cu partea plata in jos. Facem acest pas in etape in functie de marimea tigaii. Prajim 3 minute, pana cand partea plata este rumena.

  • Pasul 20
    terminat

    Reducem focul. Turnam cu grija apa si acoperim imediat tigaia cu capacul. Gatim inabusit timp de 3-4 minute.

    Reducem focul. Turnam cu grija apa si acoperim imediat tigaia cu capacul. Gatim inabusit timp de 3-4 minute.

  • Pasul 21
    terminat

    Luam capacul deoparte. Stropim gyoza cu ulei de susan. Continuam sa gatim pana cand apa din tigaie este evaporata si baza coltunasilor este crocanta, aproximativ 2 minute.

    Luam capacul deoparte. Stropim gyoza cu ulei de susan. Continuam sa gatim pana cand apa din tigaie este evaporata si baza coltunasilor este crocanta, aproximativ 2 minute.

  • Pasul 22
    terminat

    Peste gyoza se presara frunze de ceapa verde.

    Peste gyoza se presara frunze de ceapa verde.

  • Pasul 23
    terminat

    Se servesc calzi cu un sos din sos de soia, otet de orez si optional, ulei aromatizat cu chili.

    Se servesc calzi cu un sos din sos de soia, otet de orez si optional, ulei aromatizat cu chili.

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.