Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Zburatei crocanti

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2365 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Zburatei crocanti
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Zburatei crocanti

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2365 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

50 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

Reteta autentica de zburatei fini si crocanti. Ingredientele de baza sunt faina, sare, zahar, ou si alcool (vinars sau coniac). Alcoolul pe langa aroma are rolul de a impiedica dezvoltarea retelei de gluten si absorbtia uleiului in timpul prajirii, obtinand un aluat fraged, crocant si neuleios. Tehica de lucru si prajirea sunt deosebite: aluatul este intins intr-un disc subtire si mijlocului discului taiat in fasii. Fasiile de aluat sunt ridicate pe un bat de lemn si imersate in ulei incins. In timpul prajirii alutul este rotit constant cu ajutorul batului, astfel incat sa aiba forma de cuib. Zburatetii se servesc pudrati cu zahar.

Zburatei crocanti

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

50 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

Reteta autentica de zburatei fini si crocanti. Ingredientele de baza sunt faina, sare, zahar, ou si alcool (vinars sau coniac). Alcoolul pe langa aroma are rolul de a impiedica dezvoltarea retelei de gluten si absorbtia uleiului in timpul prajirii, obtinand un aluat fraged, crocant si neuleios. Tehica de lucru si prajirea sunt deosebite: aluatul este intins intr-un disc subtire si mijlocului discului taiat in fasii. Fasiile de aluat sunt ridicate pe un bat de lemn si imersate in ulei incins. In timpul prajirii alutul este rotit constant cu ajutorul batului, astfel incat sa aiba forma de cuib. Zburatetii se servesc pudrati cu zahar.

Ingrediente

Portii:
  • 115 gr faina
  • 2 gr sare
  • 4 gr zahar pudra vanilat
  • 1 buc oua
  • 25 ml vinars
  • 800 ml ulei
  • dupa gust zahar pudra
  • 1faina
    115 gr
  • 2sare
    2 gr
  • 3zahar pudra vanilat
    4 gr
  • 4oua
    1 buc
  • 5vinars
    25 ml
  • 6ulei
    800 ml
  • 7zahar pudra
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.