Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ciorba de miel cu rosii si sos de iaurt

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

food therapy

2191 retete postate

gatesc.co
Legend Chef
Ciorba de miel cu rosii si sos de iaurt
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ciorba de miel cu rosii si sos de iaurt

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

food therapy

2191 retete postate

gatesc.co
Legend Chef

Pregatire

35 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

O ciorba bogata si delicioasa cu carne de miel si legume. Gatirea ciorbei se face in 2 etape. In prima etapa se fierbe rasolul de miel si se prepara supa de carne. In cea de a 2-a etapa incepem construirea straturilor de texturi si arome pentru preparatul final. Ceapa si morcovii sunt gatite inabusit in putin ulei. Legumele isi elibereaza incet sucurile, formand o emulsie aromata. Peste legumele inabusite sunt adaugate apoi bucatile de carne de miel, frunzele de ceapa verde, orezul si se fierb impreuna in supa de carne. La final, se adauga rosiile date pe razatoare, care pe langa aroma, echilibreaza gustul. Textura ciorbei este imbogatita cu sos din iaurt si galbenus de ou. Si cum mielul face pereche buna cu verdeturile, la final invioram si inveselim cu frunze de patrunjel.

Ciorba de miel cu rosii si sos de iaurt

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

35 minute

Preparare

1 ora 40 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Medie

food therapy
Legend Chef
gatesc.co

Prezentare

O ciorba bogata si delicioasa cu carne de miel si legume. Gatirea ciorbei se face in 2 etape. In prima etapa se fierbe rasolul de miel si se prepara supa de carne. In cea de a 2-a etapa incepem construirea straturilor de texturi si arome pentru preparatul final. Ceapa si morcovii sunt gatite inabusit in putin ulei. Legumele isi elibereaza incet sucurile, formand o emulsie aromata. Peste legumele inabusite sunt adaugate apoi bucatile de carne de miel, frunzele de ceapa verde, orezul si se fierb impreuna in supa de carne. La final, se adauga rosiile date pe razatoare, care pe langa aroma, echilibreaza gustul. Textura ciorbei este imbogatita cu sos din iaurt si galbenus de ou. Si cum mielul face pereche buna cu verdeturile, la final invioram si inveselim cu frunze de patrunjel.

Ingrediente

Portii:
Supa de Carne
  • 800 gr rasol de miel
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc ceapa
  • 3 buc tulpina de telina
  • 2.5 l apa
  • 1rasol de miel
    800 gr
  • 2morcovi
    2 buc
  • 3ceapa
    1 buc
  • 4tulpina de telina
    3 buc
  • 5apa
    2.5 l
Ciorba de mIel
  • 0.5 lingura ulei
  • 1 buc ceapa
  • 3 buc ceapa verde
  • 1 buc morcovi
  • 70 gr orez
  • 2 buc rosii
  • 2 catei usturoi
  • dupa gust tarhon uscat
  • 1 buc galbenus de ou
  • 100 gr iaurt grecesc
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper macinat
  • dupa gust patrunjel
  • 1ulei
    0.5 lingura
  • 2ceapa
    1 buc
  • 3ceapa verde
    3 buc
  • 4morcovi
    1 buc
  • 5orez
    70 gr
  • 6rosii
    2 buc
  • 7usturoi
    2 catei
  • 8tarhon uscat
    dupa gust
  • 9galbenus de ou
    1 buc
  • 10iaurt grecesc
    100 gr
  • 11sare
    dupa gust
  • 12piper macinat
    dupa gust
  • 13patrunjel
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

Nota

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

  • Pasul 9
    terminat

  • Pasul 10
    terminat

  • Pasul 11
    terminat

  • Pasul 12
    terminat

  • Pasul 13
    terminat

  • Pasul 14
    terminat

  • Pasul 15
    terminat

  • Pasul 16
    terminat

  • Pasul 17
    terminat

  • Pasul 18
    terminat

Nota

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Polonic 31 cm, inox - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc
Strecuratoare ceai 7 cm, inox - Westmark
25 leiÎn stoc
Polonic 30 cm - Kitchen Craft
19 leiÎn stoc
Polonic supa "Gentle" 31,5 - Westmark
20 leiÎn stoc
Polonic inox, 40,2 cm - de Buyer
98 leiÎn stoc
Polonic inox, 28,2 cm - de Buyer
56 leiÎn stoc
Polonic inox, 35 cm - de Buyer
78 leiÎn stoc
Oala inox, cu capac, 22cm/7L - Kitchen Craft
325 leiÎn stoc
Oala inox, cu capac, 20cm/5,5L - Kitchen Craft
290 leiÎn stoc
Oala Cocotte fonta, 28cm/6,7L, Basil - Staub
1570 leiÎn stoc
Oala Cocotte fonta, 28cm/6,7L, Black - Staub
1370 leiÎn stoc
Oala Cocotte fonta, 28cm/6,7L, Grenadine - Staub
1570 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.