Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Sos Veloute

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

HelloFresh

134 retete postate

gatesc.co
Chef
Sos Veloute
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Sos Veloute

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

HelloFresh

134 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

5 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Sosul Velouté este un sos clasic frantuzesc, parte din cele "cinci sosuri de baza" ale bucatariei franceze. Este usor, delicat si cremos, obtinut prin combinarea unui roux (amestec de faina si unt) cu un lichid (de obicei supa de pui, vita sau peste). De obicei, este folosit ca baza pentru alte sosuri si adesea acompaniaza feluri de carne, peste sau legume. Textura sa catifelata si gustul subtil il fac un element versatil in multe preparate.

Sos Veloute

( )( )( )( )( ) ( 0 )

Pregatire

5 minute

Preparare

20 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Prezentare

Sosul Velouté este un sos clasic frantuzesc, parte din cele "cinci sosuri de baza" ale bucatariei franceze. Este usor, delicat si cremos, obtinut prin combinarea unui roux (amestec de faina si unt) cu un lichid (de obicei supa de pui, vita sau peste). De obicei, este folosit ca baza pentru alte sosuri si adesea acompaniaza feluri de carne, peste sau legume. Textura sa catifelata si gustul subtil il fac un element versatil in multe preparate.

Ingrediente

Portii:
  • 40 gr unt
  • 30 gr faina
  • 500 ml supa de pui
  • dupa gust piper alb
  • dupa gust sare
  • 1unt
    40 gr
  • 2faina
    30 gr
  • 3supa de pui
    500 ml
  • 4piper alb
    dupa gust
  • 5sare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

  • Pasul 5
    terminat

  • Pasul 6
    terminat

  • Pasul 7
    terminat

  • Pasul 8
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tel inox, 23 cm - Westmark
35 leiÎn stoc
Tel inox, 28 cm - Westmark
39 leiÎn stoc
Tel inox, 32 cm - Westmark
45 leiÎn stoc
Tel inox, 23 cm - Kitchen Craft
49 leiÎn stoc
Tel inox, 20 cm - Kitchen Craft
24 leiÎn stoc
Tel inox, 22 cm - de Buyer
75 leiÎn stoc
Solnita, ceramica, 10,5cm, Clay - Emile Henry
145 leiÎn stoc
Solnita, ceramica, 11cm, Clay - Emile Henry
130 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.