Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Bulz traditional romanesc

( )( )( )( )( ) (0)
 chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Bulz traditional romanesc
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Bulz traditional romanesc

( )( )( )( )( ) (0)
chef profile img

Bubu Cuisine

291 retete postate

gatesc.co
Bucatar pasionat
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

25 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Bulzul original sau ursul de mamaliga este o reteta ciobaneasca autentica. Pe cat de simpla e preparea lui, pe atat de opulent e gustul. Se ia o bucata de mamaliga vartoasa, maricica, se da forma unei bile mai mari sau a unei gutui, se umple cu branza de burduf si se coace pe jar, obligatoriu pe lemne de brad. Bulzul original este o reteta ciobaneasca autentica. Ciobanul isi cocea bulzul, de cele mai multe ori, direct pe jar, acesta avand forma unor bulgari de mamaliga umpluti cu branza de burduf. Acesti bulgari de mamaliga cu branza de burduf se mai numesc la unele poale de munti, urs de mamaliga sau gasca de mamaliga. Se poate servi ca aperitiv sau ca o gustare rapida.

Bulz traditional romanesc

( )( )( )( )( ) ( 0 )
Categorii:  Romaneasca

Pregatire

25 minute

Preparare

30 minute

Favorita de

0 bucatari

Dificultate

Usoara

Categorii:  Romaneasca
Bubu Cuisine
Bucatar pasionat
gatesc.co

Prezentare

Bulzul original sau ursul de mamaliga este o reteta ciobaneasca autentica. Pe cat de simpla e preparea lui, pe atat de opulent e gustul. Se ia o bucata de mamaliga vartoasa, maricica, se da forma unei bile mai mari sau a unei gutui, se umple cu branza de burduf si se coace pe jar, obligatoriu pe lemne de brad. Bulzul original este o reteta ciobaneasca autentica. Ciobanul isi cocea bulzul, de cele mai multe ori, direct pe jar, acesta avand forma unor bulgari de mamaliga umpluti cu branza de burduf. Acesti bulgari de mamaliga cu branza de burduf se mai numesc la unele poale de munti, urs de mamaliga sau gasca de mamaliga. Se poate servi ca aperitiv sau ca o gustare rapida.

Ingrediente

Portii:
  • 3 cani malai
  • dupa gust sare
  • 250 gr branza de burduf
  • 1 l apa
  • 1malai
    3 cani
  • 2sare
    dupa gust
  • 3branza de burduf
    250 gr
  • 4apa
    1 l

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

  • Pasul 2
    terminat

  • Pasul 3
    terminat

  • Pasul 4
    terminat

Cumpara ustensilele necesare pentru aceasta reteta

Tel inox, 23 cm - Westmark
30 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 28cm/6,2L - AMT Gastroguss
370 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 24cm/4,1L - AMT Gastroguss
360 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 26cm/6,6L - AMT Gastroguss
470 leiÎn stoc
Cratita aluminiu, 26cm/4,4L - AMT Gastroguss
365 leiÎn stoc
Rasnita de condimente - Westmark
40 leiÎn stoc
Facalet 50 cm - Kitchen Craft
92 leiÎn stoc
Facalet 40 cm, lemn - Kitchen Craft
34 leiÎn stoc
Tel inox, 28cm, "ZWILLING Pro" - Zwilling
99 leiÎn stoc
Tava grill fonta, 26x26 cm - LAVA
190 leiÎn stoc
Grill fonta, 28cm - LAVA
195 leiÎn stoc
Tava grill, fonta, 45x26cm - LAVA
275 leiÎn stoc
Tava grill fonta, 52x31 cm - LAVA
235 leiÎn stoc
Tava grill, fonta, 32x22cm - LAVA
220 leiÎn stoc
Tigaie grill, fonta, 21x30 cm, Verde - LAVA
95 leiÎn stoc
Tigaie grill 26 cm, Graphite Grey - Staub
530 leiÎn stoc
Tigaie grill, fonta, 26cm - LAVA
175 leiÎn stoc
Tigaie grill, fonta, 26x26 cm, Rosu - LAVA
295 leiÎn stoc
Tigaie grill fonta, 26 cm, Black - Staub
530 leiÎn stoc

Recenzii (0)

0.00
( )( )( )( )( )
0 recenzii
(*)(*)(*)(*)(*) (0)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.