337 retete postate
337 retete postate
Pregatire
55 minute
Preparare
15 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustarePregatire
55 minute
Preparare
15 minute
Favorita de
1 bucatari
Dificultate
Medie
luni | marți | miercuri | joi | vineri | sâmbătă | duminică |
---|---|---|---|---|---|---|
Momentul zilei
mic dejunpranzcinagustareToaca fin salotele, ceapa verde si usturoiul cu cilindrul de feliere al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Topeste 50 gr unt intr-o tigaie mare si soteaza legumele timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Toaca ciupercile cu cilindrul de feliere. Adauga-le in tigaie si gateste-le la foc mare, pana cand ciupercile s-au colorat si zeama lor s-a evaporat.
Toaca fin salotele, ceapa verde si usturoiul cu cilindrul de feliere al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Topeste 50 gr unt intr-o tigaie mare si soteaza legumele timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Toaca ciupercile cu cilindrul de feliere. Adauga-le in tigaie si gateste-le la foc mare, pana cand ciupercile s-au colorat si zeama lor s-a evaporat.
Adauga vermutul Noolly Prat, mai gateste cateva minute, apoi indeparteaza tigaia de pe foc si lasa-o sa se raceasca. Toaca marunt patrunjelul si amesteca-l peste ciuperci. Asezoneaza dupa gust cu sare si cu piper negru proaspat macinat.
Adauga vermutul Noolly Prat, mai gateste cateva minute, apoi indeparteaza tigaia de pe foc si lasa-o sa se raceasca. Toaca marunt patrunjelul si amesteca-l peste ciuperci. Asezoneaza dupa gust cu sare si cu piper negru proaspat macinat.
Prepara aluatul de paste. Pune faina, ouale, ciupercile Porcini tocate marunt si uleiul de masline in bolul mixerului. Amesteca-le incet cu paleta multifunctionala ce este setata pe viteza 1, pana cand obtii un amestec omogen. Schimba cu carligul pentru aluat si mareste viteza la 2, framantand timp de 5-8 minute, pana cand aluatul este fin si elastic. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l sa se raceasca timp de o ora.
Prepara aluatul de paste. Pune faina, ouale, ciupercile Porcini tocate marunt si uleiul de masline in bolul mixerului. Amesteca-le incet cu paleta multifunctionala ce este setata pe viteza 1, pana cand obtii un amestec omogen. Schimba cu carligul pentru aluat si mareste viteza la 2, framantand timp de 5-8 minute, pana cand aluatul este fin si elastic. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l sa se raceasca timp de o ora.
Ataseaza Accesoriul pentru paste si seteaza grosimea foii la 1. Taie aluatul in 4 portii, intinde-l cu un facalet si trece o portie de aluat incet prin accesoriu, pe viteza 2. Impatureste-l in 3 si trece-l prin accesoriu din nou, apoi repeta acest procedeu de 4-5 ori.
Ataseaza Accesoriul pentru paste si seteaza grosimea foii la 1. Taie aluatul in 4 portii, intinde-l cu un facalet si trece o portie de aluat incet prin accesoriu, pe viteza 2. Impatureste-l in 3 si trece-l prin accesoriu din nou, apoi repeta acest procedeu de 4-5 ori.
Cand aluatul nu mai este lipicios, seteaza grosimea foii la 2 si trece aluatul prin accesoriu. Nu mai impaturi aluatul de data aceasta. Continua sa treci aluatul prin accesoriu, de doua sau trei ori pe fiecare setare, pana cand obti grosimea foii de 8. Repeta acest procedeu cu restul portiilor de aluat.
Cand aluatul nu mai este lipicios, seteaza grosimea foii la 2 si trece aluatul prin accesoriu. Nu mai impaturi aluatul de data aceasta. Continua sa treci aluatul prin accesoriu, de doua sau trei ori pe fiecare setare, pana cand obti grosimea foii de 8. Repeta acest procedeu cu restul portiilor de aluat.
Pune foile de paste pe o suprafata peste care ai presarat putina faina. Cu ajutorul unei forme-cutter pentru ravioli, formeaza cercuri cu diametrul de 5 cm, cu marginea neteda sau crestata. Umple o punga pentru decorat, ce are atasata o duza mare cu marginea neteda, cu amestecul de ciuperci si pune umplutura pe jumatate din cercurile de ravioli, cam cate o lingurita de compozitie pe fiecare foaie. Sau foloseste o lingurita ca sa pui amestecul pe cercurile de ravioli. Umezeste marginile celorlalte cercuri de ravioli si pune-le deasupra celor umplute. Uneste marginile cercurilor, dar ai grija sa nu ramana aer in ravioli, altfel ele se vor sparge in timpul fierberii sau gatirii. Presara putina faina peste ravioli si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Pune foile de paste pe o suprafata peste care ai presarat putina faina. Cu ajutorul unei forme-cutter pentru ravioli, formeaza cercuri cu diametrul de 5 cm, cu marginea neteda sau crestata. Umple o punga pentru decorat, ce are atasata o duza mare cu marginea neteda, cu amestecul de ciuperci si pune umplutura pe jumatate din cercurile de ravioli, cam cate o lingurita de compozitie pe fiecare foaie. Sau foloseste o lingurita ca sa pui amestecul pe cercurile de ravioli. Umezeste marginile celorlalte cercuri de ravioli si pune-le deasupra celor umplute. Uneste marginile cercurilor, dar ai grija sa nu ramana aer in ravioli, altfel ele se vor sparge in timpul fierberii sau gatirii. Presara putina faina peste ravioli si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Fierbe ravioli in apa sarata timp de 3-4 minute sau pana sunt al dente. Intre timp, topeste 125 gr unt la foc mediu. Aduna frunzele din legatura de salvie. Adauga-le in unt si prajeste-le pana devin crocante. Scurge bine ravioli dupa ce au fiert si cu atentie trece-le prin untul cu salvie. Serveste de indata cu parmezan proaspat ras.
Fierbe ravioli in apa sarata timp de 3-4 minute sau pana sunt al dente. Intre timp, topeste 125 gr unt la foc mediu. Aduna frunzele din legatura de salvie. Adauga-le in unt si prajeste-le pana devin crocante. Scurge bine ravioli dupa ce au fiert si cu atentie trece-le prin untul cu salvie. Serveste de indata cu parmezan proaspat ras.
Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!
Toaca fin salotele, ceapa verde si usturoiul cu cilindrul de feliere al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Topeste 50 gr unt intr-o tigaie mare si soteaza legumele timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Toaca ciupercile cu cilindrul de feliere. Adauga-le in tigaie si gateste-le la foc mare, pana cand ciupercile s-au colorat si zeama lor s-a evaporat.
Toaca fin salotele, ceapa verde si usturoiul cu cilindrul de feliere al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Topeste 50 gr unt intr-o tigaie mare si soteaza legumele timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Toaca ciupercile cu cilindrul de feliere. Adauga-le in tigaie si gateste-le la foc mare, pana cand ciupercile s-au colorat si zeama lor s-a evaporat.
Adauga vermutul Noolly Prat, mai gateste cateva minute, apoi indeparteaza tigaia de pe foc si lasa-o sa se raceasca. Toaca marunt patrunjelul si amesteca-l peste ciuperci. Asezoneaza dupa gust cu sare si cu piper negru proaspat macinat.
Adauga vermutul Noolly Prat, mai gateste cateva minute, apoi indeparteaza tigaia de pe foc si lasa-o sa se raceasca. Toaca marunt patrunjelul si amesteca-l peste ciuperci. Asezoneaza dupa gust cu sare si cu piper negru proaspat macinat.
Prepara aluatul de paste. Pune faina, ouale, ciupercile Porcini tocate marunt si uleiul de masline in bolul mixerului. Amesteca-le incet cu paleta multifunctionala ce este setata pe viteza 1, pana cand obtii un amestec omogen. Schimba cu carligul pentru aluat si mareste viteza la 2, framantand timp de 5-8 minute, pana cand aluatul este fin si elastic. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l sa se raceasca timp de o ora.
Prepara aluatul de paste. Pune faina, ouale, ciupercile Porcini tocate marunt si uleiul de masline in bolul mixerului. Amesteca-le incet cu paleta multifunctionala ce este setata pe viteza 1, pana cand obtii un amestec omogen. Schimba cu carligul pentru aluat si mareste viteza la 2, framantand timp de 5-8 minute, pana cand aluatul este fin si elastic. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l sa se raceasca timp de o ora.
Ataseaza Accesoriul pentru paste si seteaza grosimea foii la 1. Taie aluatul in 4 portii, intinde-l cu un facalet si trece o portie de aluat incet prin accesoriu, pe viteza 2. Impatureste-l in 3 si trece-l prin accesoriu din nou, apoi repeta acest procedeu de 4-5 ori.
Ataseaza Accesoriul pentru paste si seteaza grosimea foii la 1. Taie aluatul in 4 portii, intinde-l cu un facalet si trece o portie de aluat incet prin accesoriu, pe viteza 2. Impatureste-l in 3 si trece-l prin accesoriu din nou, apoi repeta acest procedeu de 4-5 ori.
Cand aluatul nu mai este lipicios, seteaza grosimea foii la 2 si trece aluatul prin accesoriu. Nu mai impaturi aluatul de data aceasta. Continua sa treci aluatul prin accesoriu, de doua sau trei ori pe fiecare setare, pana cand obti grosimea foii de 8. Repeta acest procedeu cu restul portiilor de aluat.
Cand aluatul nu mai este lipicios, seteaza grosimea foii la 2 si trece aluatul prin accesoriu. Nu mai impaturi aluatul de data aceasta. Continua sa treci aluatul prin accesoriu, de doua sau trei ori pe fiecare setare, pana cand obti grosimea foii de 8. Repeta acest procedeu cu restul portiilor de aluat.
Pune foile de paste pe o suprafata peste care ai presarat putina faina. Cu ajutorul unei forme-cutter pentru ravioli, formeaza cercuri cu diametrul de 5 cm, cu marginea neteda sau crestata. Umple o punga pentru decorat, ce are atasata o duza mare cu marginea neteda, cu amestecul de ciuperci si pune umplutura pe jumatate din cercurile de ravioli, cam cate o lingurita de compozitie pe fiecare foaie. Sau foloseste o lingurita ca sa pui amestecul pe cercurile de ravioli. Umezeste marginile celorlalte cercuri de ravioli si pune-le deasupra celor umplute. Uneste marginile cercurilor, dar ai grija sa nu ramana aer in ravioli, altfel ele se vor sparge in timpul fierberii sau gatirii. Presara putina faina peste ravioli si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Pune foile de paste pe o suprafata peste care ai presarat putina faina. Cu ajutorul unei forme-cutter pentru ravioli, formeaza cercuri cu diametrul de 5 cm, cu marginea neteda sau crestata. Umple o punga pentru decorat, ce are atasata o duza mare cu marginea neteda, cu amestecul de ciuperci si pune umplutura pe jumatate din cercurile de ravioli, cam cate o lingurita de compozitie pe fiecare foaie. Sau foloseste o lingurita ca sa pui amestecul pe cercurile de ravioli. Umezeste marginile celorlalte cercuri de ravioli si pune-le deasupra celor umplute. Uneste marginile cercurilor, dar ai grija sa nu ramana aer in ravioli, altfel ele se vor sparge in timpul fierberii sau gatirii. Presara putina faina peste ravioli si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.
Fierbe ravioli in apa sarata timp de 3-4 minute sau pana sunt al dente. Intre timp, topeste 125 gr unt la foc mediu. Aduna frunzele din legatura de salvie. Adauga-le in unt si prajeste-le pana devin crocante. Scurge bine ravioli dupa ce au fiert si cu atentie trece-le prin untul cu salvie. Serveste de indata cu parmezan proaspat ras.
Fierbe ravioli in apa sarata timp de 3-4 minute sau pana sunt al dente. Intre timp, topeste 125 gr unt la foc mediu. Aduna frunzele din legatura de salvie. Adauga-le in unt si prajeste-le pana devin crocante. Scurge bine ravioli dupa ce au fiert si cu atentie trece-le prin untul cu salvie. Serveste de indata cu parmezan proaspat ras.
Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.
Ai gătit rețeta?
Vrem sa aflam parerea ta!
Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!