Gatesc.ro - Bucataria pasionatilor de gatit

Fii parte din comunitatea bucătarilor Gatesc.ro ✅ Bucataria pasionatilor de gatit ➤ Descopera mii de retete culinare testate si atent selectate ➤

Ravioli cu 4 ciuperci, cu unt de salvie - By KitchenAid

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
 chef profile img

KitchenAid

337 retete postate

gatesc.co
Chef
Ravioli cu 4 ciuperci, cu unt de salvie - By KitchenAid
Prezentare
Ingrediente
Instructiuni

Ravioli cu 4 ciuperci, cu unt de salvie - By KitchenAid

(*)(*)(*)(*)(*) (1)
chef profile img

KitchenAid

337 retete postate

gatesc.co
Chef

Pregatire

55 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Cand faci ravioli, experimenteaza diferite umpluturi. Acestea sunt facute cu crema de ciuperci Porcini uscate si au 3 feluri de ciuperci in umplutura pentru o aroma adevarata de toamna.

Ravioli cu 4 ciuperci, cu unt de salvie - By KitchenAid

(*)(*)(*)(*)(*) ( 1 )
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Pregatire

55 minute

Preparare

15 minute

Favorita de

1 bucatari

Dificultate

Medie

Prezentare

Cand faci ravioli, experimenteaza diferite umpluturi. Acestea sunt facute cu crema de ciuperci Porcini uscate si au 3 feluri de ciuperci in umplutura pentru o aroma adevarata de toamna.
aprilie 2025
lunimarțimiercurijoivinerisâmbătăduminică

Momentul zilei

mic dejunpranzcinagustare

Ingrediente

Portii:
  • 100 gr salota
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 175 gr unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 gr ciuperci Chestnut
  • 200 gr ciuperci Shiitake
  • 200 gr ciuperci Pleurotus
  • 100 ml vermut Noilly Prat
  • 300 gr faina
  • 3 buc oua
  • 1 lingura ulei de masline
  • 10 gr ciuperci Porcini
  • 1 legatura salvie
  • dupa gust parmezan
  • dupa gust piper negru macinat
  • dupa gust sare
  • 1salota
    100 gr
  • 2ceapa verde
    1 legatura
  • 3usturoi
    2 catei
  • 4unt
    175 gr
  • 5patrunjel
    1 legatura
  • 6ciuperci Chestnut
    200 gr
  • 7ciuperci Shiitake
    200 gr
  • 8ciuperci Pleurotus
    200 gr
  • 9vermut Noilly Prat
    100 ml
  • 10faina
    300 gr
  • 11oua
    3 buc
  • 12ulei de masline
    1 lingura
  • 13ciuperci Porcini
    10 gr
  • 14salvie
    1 legatura
  • 15parmezan
    dupa gust
  • 16piper negru macinat
    dupa gust
  • 17sare
    dupa gust

Mod de preparare

slideshow
  • Pasul 1
    terminat

    Toaca fin salotele, ceapa verde si usturoiul cu cilindrul de feliere al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Topeste 50 gr unt intr-o tigaie mare si soteaza legumele timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Toaca ciupercile cu cilindrul de feliere. Adauga-le in tigaie si gateste-le la foc mare, pana cand ciupercile s-au colorat si zeama lor s-a evaporat.

    Toaca fin salotele, ceapa verde si usturoiul cu cilindrul de feliere al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Topeste 50 gr unt intr-o tigaie mare si soteaza legumele timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Toaca ciupercile cu cilindrul de feliere. Adauga-le in tigaie si gateste-le la foc mare, pana cand ciupercile s-au colorat si zeama lor s-a evaporat.

  • Pasul 2
    terminat

    Adauga vermutul Noolly Prat, mai gateste cateva minute, apoi indeparteaza tigaia de pe foc si lasa-o sa se raceasca. Toaca marunt patrunjelul si amesteca-l peste ciuperci. Asezoneaza dupa gust cu sare si cu piper negru proaspat macinat.

    Adauga vermutul Noolly Prat, mai gateste cateva minute, apoi indeparteaza tigaia de pe foc si lasa-o sa se raceasca. Toaca marunt patrunjelul si amesteca-l peste ciuperci. Asezoneaza dupa gust cu sare si cu piper negru proaspat macinat.

  • Pasul 3
    terminat

    Prepara aluatul de paste. Pune faina, ouale, ciupercile Porcini tocate marunt si uleiul de masline in bolul mixerului. Amesteca-le incet cu paleta multifunctionala ce este setata pe viteza 1, pana cand obtii un amestec omogen. Schimba cu carligul pentru aluat si mareste viteza la 2, framantand timp de 5-8 minute, pana cand aluatul este fin si elastic. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l sa se raceasca timp de o ora.

    Prepara aluatul de paste. Pune faina, ouale, ciupercile Porcini tocate marunt si uleiul de masline in bolul mixerului. Amesteca-le incet cu paleta multifunctionala ce este setata pe viteza 1, pana cand obtii un amestec omogen. Schimba cu carligul pentru aluat si mareste viteza la 2, framantand timp de 5-8 minute, pana cand aluatul este fin si elastic. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l sa se raceasca timp de o ora.

  • Pasul 4
    terminat

    Ataseaza Accesoriul pentru paste si seteaza grosimea foii la 1. Taie aluatul in 4 portii, intinde-l cu un facalet si trece o portie de aluat incet prin accesoriu, pe viteza 2. Impatureste-l in 3 si trece-l prin accesoriu din nou, apoi repeta acest procedeu de 4-5 ori.

    Ataseaza Accesoriul pentru paste si seteaza grosimea foii la 1. Taie aluatul in 4 portii, intinde-l cu un facalet si trece o portie de aluat incet prin accesoriu, pe viteza 2. Impatureste-l in 3 si trece-l prin accesoriu din nou, apoi repeta acest procedeu de 4-5 ori.

  • Pasul 5
    terminat

    Cand aluatul nu mai este lipicios, seteaza grosimea foii la 2 si trece aluatul prin accesoriu. Nu mai impaturi aluatul de data aceasta. Continua sa treci aluatul prin accesoriu, de doua sau trei ori pe fiecare setare, pana cand obti grosimea foii de 8. Repeta acest procedeu cu restul portiilor de aluat.

    Cand aluatul nu mai este lipicios, seteaza grosimea foii la 2 si trece aluatul prin accesoriu. Nu mai impaturi aluatul de data aceasta. Continua sa treci aluatul prin accesoriu, de doua sau trei ori pe fiecare setare, pana cand obti grosimea foii de 8. Repeta acest procedeu cu restul portiilor de aluat.

  • Pasul 6
    terminat

    Pune foile de paste pe o suprafata peste care ai presarat putina faina. Cu ajutorul unei forme-cutter pentru ravioli, formeaza cercuri cu diametrul de 5 cm, cu marginea neteda sau crestata. Umple o punga pentru decorat, ce are atasata o duza mare cu marginea neteda, cu amestecul de ciuperci si pune umplutura pe jumatate din cercurile de ravioli, cam cate o lingurita de compozitie pe fiecare foaie. Sau foloseste o lingurita ca sa pui amestecul pe cercurile de ravioli. Umezeste marginile celorlalte cercuri de ravioli si pune-le deasupra celor umplute. Uneste marginile cercurilor, dar ai grija sa nu ramana aer in ravioli, altfel ele se vor sparge in timpul fierberii sau gatirii. Presara putina faina peste ravioli si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.

    Pune foile de paste pe o suprafata peste care ai presarat putina faina. Cu ajutorul unei forme-cutter pentru ravioli, formeaza cercuri cu diametrul de 5 cm, cu marginea neteda sau crestata. Umple o punga pentru decorat, ce are atasata o duza mare cu marginea neteda, cu amestecul de ciuperci si pune umplutura pe jumatate din cercurile de ravioli, cam cate o lingurita de compozitie pe fiecare foaie. Sau foloseste o lingurita ca sa pui amestecul pe cercurile de ravioli. Umezeste marginile celorlalte cercuri de ravioli si pune-le deasupra celor umplute. Uneste marginile cercurilor, dar ai grija sa nu ramana aer in ravioli, altfel ele se vor sparge in timpul fierberii sau gatirii. Presara putina faina peste ravioli si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.

  • Pasul 7
    terminat

    Fierbe ravioli in apa sarata timp de 3-4 minute sau pana sunt al dente. Intre timp, topeste 125 gr unt la foc mediu. Aduna frunzele din legatura de salvie. Adauga-le in unt si prajeste-le pana devin crocante. Scurge bine ravioli dupa ce au fiert si cu atentie trece-le prin untul cu salvie. Serveste de indata cu parmezan proaspat ras.

    Fierbe ravioli in apa sarata timp de 3-4 minute sau pana sunt al dente. Intre timp, topeste 125 gr unt la foc mediu. Aduna frunzele din legatura de salvie. Adauga-le in unt si prajeste-le pana devin crocante. Scurge bine ravioli dupa ce au fiert si cu atentie trece-le prin untul cu salvie. Serveste de indata cu parmezan proaspat ras.

Ai gatit reteta? Trimite o poza si primesti 300 de puncte KitchenShop!

Mod de preparare

  • Pasul 1
    terminat

    Toaca fin salotele, ceapa verde si usturoiul cu cilindrul de feliere al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Topeste 50 gr unt intr-o tigaie mare si soteaza legumele timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Toaca ciupercile cu cilindrul de feliere. Adauga-le in tigaie si gateste-le la foc mare, pana cand ciupercile s-au colorat si zeama lor s-a evaporat.

    Toaca fin salotele, ceapa verde si usturoiul cu cilindrul de feliere al Accesoriului pentru feliat si razuit, atasat la mixerul tau KitchenAid, ce este setat pe viteza 4. Topeste 50 gr unt intr-o tigaie mare si soteaza legumele timp de 5 minute, pana cand se fragezesc. Toaca ciupercile cu cilindrul de feliere. Adauga-le in tigaie si gateste-le la foc mare, pana cand ciupercile s-au colorat si zeama lor s-a evaporat.

  • Pasul 2
    terminat

    Adauga vermutul Noolly Prat, mai gateste cateva minute, apoi indeparteaza tigaia de pe foc si lasa-o sa se raceasca. Toaca marunt patrunjelul si amesteca-l peste ciuperci. Asezoneaza dupa gust cu sare si cu piper negru proaspat macinat.

    Adauga vermutul Noolly Prat, mai gateste cateva minute, apoi indeparteaza tigaia de pe foc si lasa-o sa se raceasca. Toaca marunt patrunjelul si amesteca-l peste ciuperci. Asezoneaza dupa gust cu sare si cu piper negru proaspat macinat.

  • Pasul 3
    terminat

    Prepara aluatul de paste. Pune faina, ouale, ciupercile Porcini tocate marunt si uleiul de masline in bolul mixerului. Amesteca-le incet cu paleta multifunctionala ce este setata pe viteza 1, pana cand obtii un amestec omogen. Schimba cu carligul pentru aluat si mareste viteza la 2, framantand timp de 5-8 minute, pana cand aluatul este fin si elastic. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l sa se raceasca timp de o ora.

    Prepara aluatul de paste. Pune faina, ouale, ciupercile Porcini tocate marunt si uleiul de masline in bolul mixerului. Amesteca-le incet cu paleta multifunctionala ce este setata pe viteza 1, pana cand obtii un amestec omogen. Schimba cu carligul pentru aluat si mareste viteza la 2, framantand timp de 5-8 minute, pana cand aluatul este fin si elastic. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l sa se raceasca timp de o ora.

  • Pasul 4
    terminat

    Ataseaza Accesoriul pentru paste si seteaza grosimea foii la 1. Taie aluatul in 4 portii, intinde-l cu un facalet si trece o portie de aluat incet prin accesoriu, pe viteza 2. Impatureste-l in 3 si trece-l prin accesoriu din nou, apoi repeta acest procedeu de 4-5 ori.

    Ataseaza Accesoriul pentru paste si seteaza grosimea foii la 1. Taie aluatul in 4 portii, intinde-l cu un facalet si trece o portie de aluat incet prin accesoriu, pe viteza 2. Impatureste-l in 3 si trece-l prin accesoriu din nou, apoi repeta acest procedeu de 4-5 ori.

  • Pasul 5
    terminat

    Cand aluatul nu mai este lipicios, seteaza grosimea foii la 2 si trece aluatul prin accesoriu. Nu mai impaturi aluatul de data aceasta. Continua sa treci aluatul prin accesoriu, de doua sau trei ori pe fiecare setare, pana cand obti grosimea foii de 8. Repeta acest procedeu cu restul portiilor de aluat.

    Cand aluatul nu mai este lipicios, seteaza grosimea foii la 2 si trece aluatul prin accesoriu. Nu mai impaturi aluatul de data aceasta. Continua sa treci aluatul prin accesoriu, de doua sau trei ori pe fiecare setare, pana cand obti grosimea foii de 8. Repeta acest procedeu cu restul portiilor de aluat.

  • Pasul 6
    terminat

    Pune foile de paste pe o suprafata peste care ai presarat putina faina. Cu ajutorul unei forme-cutter pentru ravioli, formeaza cercuri cu diametrul de 5 cm, cu marginea neteda sau crestata. Umple o punga pentru decorat, ce are atasata o duza mare cu marginea neteda, cu amestecul de ciuperci si pune umplutura pe jumatate din cercurile de ravioli, cam cate o lingurita de compozitie pe fiecare foaie. Sau foloseste o lingurita ca sa pui amestecul pe cercurile de ravioli. Umezeste marginile celorlalte cercuri de ravioli si pune-le deasupra celor umplute. Uneste marginile cercurilor, dar ai grija sa nu ramana aer in ravioli, altfel ele se vor sparge in timpul fierberii sau gatirii. Presara putina faina peste ravioli si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.

    Pune foile de paste pe o suprafata peste care ai presarat putina faina. Cu ajutorul unei forme-cutter pentru ravioli, formeaza cercuri cu diametrul de 5 cm, cu marginea neteda sau crestata. Umple o punga pentru decorat, ce are atasata o duza mare cu marginea neteda, cu amestecul de ciuperci si pune umplutura pe jumatate din cercurile de ravioli, cam cate o lingurita de compozitie pe fiecare foaie. Sau foloseste o lingurita ca sa pui amestecul pe cercurile de ravioli. Umezeste marginile celorlalte cercuri de ravioli si pune-le deasupra celor umplute. Uneste marginile cercurilor, dar ai grija sa nu ramana aer in ravioli, altfel ele se vor sparge in timpul fierberii sau gatirii. Presara putina faina peste ravioli si lasa-le sa se odihneasca timp de 30 de minute.

  • Pasul 7
    terminat

    Fierbe ravioli in apa sarata timp de 3-4 minute sau pana sunt al dente. Intre timp, topeste 125 gr unt la foc mediu. Aduna frunzele din legatura de salvie. Adauga-le in unt si prajeste-le pana devin crocante. Scurge bine ravioli dupa ce au fiert si cu atentie trece-le prin untul cu salvie. Serveste de indata cu parmezan proaspat ras.

    Fierbe ravioli in apa sarata timp de 3-4 minute sau pana sunt al dente. Intre timp, topeste 125 gr unt la foc mediu. Aduna frunzele din legatura de salvie. Adauga-le in unt si prajeste-le pana devin crocante. Scurge bine ravioli dupa ce au fiert si cu atentie trece-le prin untul cu salvie. Serveste de indata cu parmezan proaspat ras.

Recenzii (1)

5.00
(*)(*)(*)(*)(*)
1 recenzie
(*)(*)(*)(*)(*) (1)
(*)(*)(*)(*)( ) (0)
(*)(*)(*)( )( ) (0)
(*)(*)( )( )( ) (0)
(*)( )( )( )( ) (0)

Ai gătit rețeta?

Vrem sa aflam parerea ta!

Ai gatit reteta? Vrem sa aflam parerea ta!
( )( )( )( )( )
Toate
Apreciate
Gatite
gatesc.ro
Eufrosina
Bucatar amator
(*)(*)(*)(*)(*)
oct. 19, 02:12
Foarte bune!
0
 | 
Raspunde

Intrebarile si raspunsurile bucatarilor

Ai nelamuriri? Pune o intrebare si poti primi raspunsuri de la alti bucatari.